Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (107)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Komedie tam nebylo zrovna mnoho, vlastně žádná, pokud pominu pohyby úst Shirley MacLaine při obědu. Navíc režisér, se kterým jsem setkal úplně poprvé, mi nepřijde zrovna moc schopný - neuspořádané střídání výpovědí lidí z města, povídání Matthewa McConaugheyho alias Danny Bucka o Berniem a hraných scén. Herecky tomu nelze nic vytknout, Jack Black zahrál Bernieho s velkým citem, Shirley MacLaine byla zase dokonale hnusná a Matthew McConaughey dokonale arogantní. Ač tento film nějakými vysokými filmovými kvalitami nevyniká, je to výborná sonda do americké společnosti, kde existuje karierismus zosobněný Dannym Buckem, který z našeho hrdiny udělal doslova bezohlednou bestii, a touha po pěnězích zosobněná Nugentovic rodinkou, která Marjorii začala bezmezně milovat až po její smrti. Smutný to osud dobrého člověka, který udělal zásadní chybu. Nebo vlastně dvě... 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JE BERNIE TIEDE?“…. /// Takže seznamku už máme za sebou …. (kurva Blacku, tys zase přibral!?). Filmově vážnej pohled na člověka, kterej dokázal zazpívat cokoliv vás napadlo, v jehož rukách byl každej krásnej, a kterej rozhodně nevěděl nic o střílení. Samozřejmě hlavně na tu tragédii, jejíž se stal součástí. Richard Linklater má talent, točit drama tak nějak po ,,svojom“ (po bolševicku? Ale hovno… ). Nečekejte komedii. Jack Black zpívá, tančí, tváří se… přehrává – prostě exhibuje. Ve filmový části. Ta dokumentární (jako dvě roviny? Hmm, velkej umělec…) je věnovaná tomu skutečnýmu Berniemu. A ve finále z toho vznikne zvláštní tragikomickej příběh člověka, kterej konal dobro a jenž se fakt (jako dovopravdy) stal. To ostatní si přeberte sami. Takže: ,,KDO JE BERNIE TIEDE?“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnejch událostí. 2.) Starej si dotáhl do garáže mražák. 3.) Thx za titule ,,exitus“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne ze by to bylo spatny, jen to proste neni typickej Blackovo film. Vse je podle skutecnejch udalosti, jeste podporeny tim, ze vetsina filmu je prodchnuta rozhovorama, kde herci rikaj, co si o Berniem nebo udalostech myslej, takze se nekona zadna strestena komedie, ale spis takovy drama se sem tam nejakou humornou situaci. Celej film je vcelku pohodove natocenej, herci se snazi a Jack se silne kroti a snazi se o seriozni herectvi. Uprimne receno, moc nevim, jak hodnotit, na jednu stranu jsem se vubec nenasmal, coz bych od komedie cekal, na druhou stranu to je prijemnej film, na kterej se dobre kouka a Jack je sympatak. Z toho duvodu bych to videl na 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ti tvůrci podle mě už neví, kam až mají zajít, aby natočili, pokud možno, co nejdivnější film podle skutečné události. Na začátku jsem upozorněn, na konci mi pak představí skutečné postavy. Když jsem je viděl, já jim místy fakt věřil, že to všecko se stalo. Jack Black si tu svojí roli zahrál naprosto parádně. Celé to vlastně vtipné ani moc není, jenom se tam děje tuna divných věcí. A nejdivnější je právě samotný Bernie. Kopa narážek na Texasany mě ale pobavila. Dementní Angličtina a vítězství buranství nad lidskostí už o něco méně. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou totální bejkovinu,ale film mě mile překvapil jasně ne nějakým tempem filmu ,ale hlavně tím,že je to podle skutečnosti a vybízí vám snímek otázku jestli i ten nejvzornější člověk muže selhat.Účast Matthewa McConaugheyho beru jako bonus a jako Texaský patriot měl asi velký zájem se na filmu podílet.A jinak snímek působí i dost jako dokument už jen těmi zpovědmi nejspíše reálnými obyvateli Carthage.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Jack Black se v rámci přípravy na svou roli osobně setkal se skutečným Berniem Tiedem, kterého vyzpovídal, aby mohl postavu ztvárnit co nejlépe. (Vala)
  • Film je natočený dle skutečné události. Bernie Tiede si v době uvedení filmu odpykával trest v Bostonské věznici. (ČSFD)
  • Přestože se film odehrává v polovině 90. let, je možné v několika scénách zahlédnout Bernieho (Jack Black) s iPhonem nebo v jedné chvíli i s Macbookem Pro. (Spike23)

Reklama

Reklama