Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (107)

F.man 

všechny recenze uživatele

Lehce morbidní mix mezi komedií a dramatem, který stojí a padá na Blackovi. Ono aby taky ne, když scénář, který je sice postavený na zajímavé zápletce, nemá jinak žádný výrazný twist a vsází vše právě na hlavního hrdinu. A Jack to zvládá na jedničku. Charakter dobrosrdečného Bernieho jako by mu byl ušit přímo na míru. Problém mám ale s Linklaterem a jeho režií. Chybí mi u ní nějaký vyhraněný názor, nějaký soud, něco co by ze snímku udělalo trochu víc než jen zachycení jednoho životního příběhu. Takhle totiž uplyne hodina a půl, divák se párkrát usměje jižanským charakterům a šáteček. Škoda. Hell, anybody in town would shoot her for five bucks. ()

MMR odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řek, že pes hrající fotbal bude daleko zajímavější než tohle. Ještě odpoledne se chvástám, jak jsem ještě nenarazil na novější film (2011-nyní), kterýmu bych dal odpad. No a jak se říká, nechval dne před večerem. Už tam házim odpad a říkám si, proboha, co to jen bylo. Chvíli se něco "děje", pak to skočí na nějaký vyprávění místních, což bylo neúnosný a příšerný. A vůbec není omluva to, že je to dle skutečné události. Prostě tohle je žumpa, do který bych ani svoje hovno nevysral. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Typy ako Bernie su presne takymi ludmi, ktori by si potrebovali vypocut par "zalmov" od norskych Mayhem alebo kolegov z Limbonic Art. Od zaciatku do konca som mal pri zaberoch na ulizaneho Jacka Blacka nutkavovtierave pocity priblizit sa k jeho uchu a megafonom mu zahulakat...TI JEBEEEEEE??? A ze toto natocil Richart Linklater? Ten svet sa asi fakt zblaznil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JE BERNIE TIEDE?“…. /// Takže seznamku už máme za sebou …. (kurva Blacku, tys zase přibral!?). Filmově vážnej pohled na člověka, kterej dokázal zazpívat cokoliv vás napadlo, v jehož rukách byl každej krásnej, a kterej rozhodně nevěděl nic o střílení. Samozřejmě hlavně na tu tragédii, jejíž se stal součástí. Richard Linklater má talent, točit drama tak nějak po ,,svojom“ (po bolševicku? Ale hovno… ). Nečekejte komedii. Jack Black zpívá, tančí, tváří se… přehrává – prostě exhibuje. Ve filmový části. Ta dokumentární (jako dvě roviny? Hmm, velkej umělec…) je věnovaná tomu skutečnýmu Berniemu. A ve finále z toho vznikne zvláštní tragikomickej příběh člověka, kterej konal dobro a jenž se fakt (jako dovopravdy) stal. To ostatní si přeberte sami. Takže: ,,KDO JE BERNIE TIEDE?“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnejch událostí. 2.) Starej si dotáhl do garáže mražák. 3.) Thx za titule ,,exitus“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nna motívy týchto skutočných udalostí by sa samozrejme dala nakrútiť oscarová dráma, ale nie len ja, ale aj Linklater si myslí, že ak na niečo vyjadriť názor, tak vtipnou satirou to môže byť osoznejšie. A aj zábavnejšie pre diváka. Prečo zrovna túto látku nakrútil Linklater, vie iba on sám. Spočiatku som mal pocit, že si pri podobnom filme chce iba oddýchnuť, ale dokázal toho viac. Síce spojené s Texasom, ale nejako podobne by sa ľudia chovali s miernymi odchylkami, rozumej hnusne, všade. Len škoda, že film nie je o chlp výraznejší. Podľa mňa vynikajúci casting, ale ak niekomu nesadne Black, strihajúci nechty na nohách MacCclainovej na dôchodku, mám pre to pochopenie....70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Republikán Danny Buck Davidson (Matthew McConaughey) i v roce 2022 obhájil na další 4 roky pozici státního žalobce, a to i přesto, že ve filmu působí jako záporná postava a zaslouží se o odsouzení oblíbeného Bernieho (Jack Black). (piglit)
  • Přestože se film odehrává v polovině 90. let, je možné v několika scénách zahlédnout Bernieho (Jack Black) s iPhonem nebo v jedné chvíli i s Macbookem Pro. (Spike23)
  • Jack Black se v rámci přípravy na svou roli osobně setkal se skutečným Berniem Tiedem, kterého vyzpovídal, aby mohl postavu ztvárnit co nejlépe. (Vala)

Reklama

Reklama