Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

castor 

všechny recenze uživatele

Plně chápu oba dva pohledy na tenhle dokument snažící se prozkoumat fenomén singles. Místy skutečně vtipné, výsledek je ale takový neukotvený, bez poselství, s velkým množstvím volnosti. Hníkovou mám rád od dob, kdy na sebe upozornila Ženami, které se rády a často mění. Sledovat ale postavičky malé vesnice, kteří se stávají zřejmě i nedobrovolnými hrdiny vyprávění a posléze na plátně i posměchu, může někomu vadit, ba dokonce v něm vyvolat slušnou depresi. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Přísný diktát od STAROSTlivého generála. Pak nemáme vymírat, když se v uzavřené kolonii lidi do sobe nezamilovávají. Na druhou stranu alespoň nedegenerujeme. A na humanismus brzo doplatíme a východ(ní náboženství) nás brzo převálcuje. Viděno na iDNES.cz. PS: EH starostovi nelhala. Jeden z posledních záznamů byla soukromá akce zvukaře. On jediný slyšel co si ti dva na fotbalovém zápase povídají a nenechal se zastavit. (MFDF Jihlava) ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Snaživého starosty mi bylo místy hodně líto, ale s některými zatvrzelými povahami holt příliš nenadělá. Zdá se, že je jednodušší pro vesnici zařídit bazén či snížit nezaměstnanost, než dát dohromady nezadané a pasivní třicátníky. Já jsem mu celou dobu fandil. K vyššímu hodnocení mi chybí trochu větší aktivita režisérky, zdálo se mi, že s protagonisty málo komunikuje a jen pozoruje. ()

decay 

všechny recenze uživatele

Tak sa vyberám s Monikou do kina v našej rodnej vieske. Okrem rozprávok a titulov s názvami niečo ako "Milujem ťa až do nebies" a pod. dávajú aj čosi iné, a to hneď dokument. Nevídané uprostred tejto kultúrnej zimy a prízemných mrazíkov v žilinských multikinách (kamenné už všetky ukameňovali). Ide sa na premiéru, hneď pri vstupenkách nás pobaví tetuška, keď odpovedá na otázku jedného zvedavého diváka, o aký žáner že to ide v tom Nesvadbove. Odpoveď znie - nová česká komédia. Vstupujeme do sály, kde okrem nás ešte nik nie je, a tak sa tešíme, že jéééj budeme tu sami na premiéru. Milujem kuriozity a u nás o ne nie je vonkoncom núdza:). Nakoniec na naše sklamanie, sú tam s nami ešte ďalšie dva páriky (vrátane zvedavca milujúceho nové české komédie...hehe, tak mu treba:)), takže dokopy šiesti ľudkovia. Ach.________Samotný snímoček. Miestami som sa dosť pobavil, ale s postupom času som nevedel, či sa mám ďalej smiať alebo sa cítiť trápne za hlavných protagonistov. Čo vôbec nevadí, práve naopak. Takže dalo by sa hovoriť o tragikomédii, na čo som chcel upozorniť tetu v pokladni po premietaní, ale už tam nebola:(. Hníková mala nepochybne výbornú ruku pri výbere námetu, ale tam to aj skončilo. Celé to bolo akési rozkúskované a nebyť tých rozhlasových prestrihov so zábermi z dediny, tak neviem neviem, ako by to celé dopadlo. Chýba mi tu nejaké posolstvo, resp. autorstvo vryté od autorky, a celé mi to príde akoby nejaký článok z Nového času. Zaujímavé, ale zle interpretované (tým nechcem povedať, že Nový čas píše o niečom zaujímavom, ale chápeme sa, nie?:), mám skôr na mysli senzácie schopné). Tak za mesiac to budú dávať o ôsmej na dvojke , mohol som počkať. A kultúrna zima v našich úžasných multi-hyper-super-kinách ďalej veselo pokračuje... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Určité chybičky to má, není to však nic hrozného. Současný evropský problém vymírání obyvatelstva je na svérázné příkladové studii mírně nastíněn. Nehledá to hlubší příčiny, spíše to karikovaně sonduje. Starosta obce je sympaťák. Jeho disciplinovaný polovojenský styl a zápal má něco do sebe. Doba se změnila. Sociální, kulturní a hodnotová měřítka prodělali zásadní transformaci. Téměř každý chce uspokojit materiální potřeby. Citové nebo rodinné benefity ztrácejí nedotknutelnou pozici "největšího štěstí". 72%. Výborný komentář: liborek_ ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama