Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 1
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (360)

Psema 

všechny recenze uživatele

Po nabušeném Hairsprayi až na pováženou nudná srajda, tvářící se jako nejdrsnější pocta metalu, a přitom se v ní jen střídají hity osmdesátkového pop-rocku, které doprovácí vizuál sladší než cukrkandl. Ale ono by to ani nevadilo (z traileru bylo jasně patrné, že se pojede na disneyovskou notu), kdyby alespoň jedna postava byla charakterizována více než jednou prostou větou (je divný, je gay, je hodný, je zamilovaný atd.) a většina děje se nedala shrnout do deseti slov. Je to zkrátka povrchní, bezduché a na dlouhatánské dvouhodinové stopáži tím pádem i nekonečné. Což ještě umocňuje zařazení snad dvacítky songů, mezi něž se kolikrát nedostane ani ždibíček obyčejného dialogu. O ty aby člověk přímo prosil. A vyjetý Cruise a stále šťabajzoidní Kačka Z-Jonesová už bohužel dostatečnou příchuť nedodají. Zvlášť když na ně - stejně jako na ostatní postavy - zbývá nějakých 8 minut stopáže. P.S.: Malin Akerman už asi nemohla být hnusnější. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ublinkla jsem si. Scenaristicky a nametem - tragedie, slepenec textu znamych pisnicek, aby to pasovalo na retardovany pribeh z cervene knihovny. Dramaturgicky - jeje, behem tech dvou hodin jsem si malem ukousla hlavu nudou. Herecky - to prehravani neni ani parodie, ani roztomila nadsazka, ale Kouzelna skolka (pro 6 let + zakazano). O nepovedenem prezpivani, nezajimave kamere a otresne choreografii skoda mluvit. Vlastne nevim, za co davam tu jednu hvezdicku. Asi me prekvapilo, ze Tom Cruise umi zpivat. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Filmově muzikálový teror, který má sice geniální obsazení a u dobré poloviny osazenstva i skvělé výkony, ale nemá jakoukoliv soudržnost, pokud jde o náladu a atmosféru. Na divadle asi šlo (legendární muzikál, remember?) nějak sesadit vtipně přepálené ožralecké zhýralé kecy karikaturně okostýmovaného Cruise s prudérní ligou na ochranu morálky, příběhem důležitosti vlastního stylu (a samozřejmě lásky), a kdo ví čeho ještě, tak, aby to po vzoru Blues Brothers vedlo k záchraně jednoho klubu v L.A. - anebo někdo do filmového scénáře dal jiné věci jinak;) Výsledkem v každém případě je něco, co by asi mělo být vtipné, ale krom občasného uchechtnutí nad extrémně přehnanou karikaturou jaksi není. A pokud nedáte starým známým písním zcela nový kabát a nečekané kulisy, jako to třeba udělalo Moulin Rouge, máte docela problém, i když se "Zí Gajíz" a jejich úlisný manažer můžou přetrhnout. A jestli měl Adam Shankman nějaké sofistikované režijní záměry, třeba ten s totálně prkenným tancem Catherine Zety-Jones a jejího spolku ctnostných snobek (což nedokážete nijak pochopit, zvlášť pokud jste viděli Chicago), tak se fatálně nevydařily. O gay story Aleca Baldwina (který je tu za nechutného rockového santusáka) s Russellem Brandem raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času a mozkových buněk. 50% aspoň za školní uniformu Malin Åkerman;) ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím prehnanú gýčovitosť a naivitu, aj tak zostáva len nepodarený muzikál so scenárom ako z najhoršej červenej knižnice. To, čo fungovalo boli rockové songy a ich dramaturgia, primiešali sa však aj také, ktoré pílili uši a mali skôr popovú prímes. Ústredná zaláskovaná dvojica síce nič moc, no keď nastúpil Tom Cruise - to, čo bolo pred tým zle sa stalo ešte horším. Postavu drsného rockera skazil hlavne výrazovo, to, že pretiahne pár ženských, chlastá, nosí kožené spoďáre a zabučí si na pódiu z neho ešte nerobí charizmatickú megahviezdu. Baldwin s Russelom Brandom zahviezdili a pobavili suverénne najviac. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Víc by mi sedlo kdyby příběh nebyl polovičatou kopií Varieté (naivní bloncka přijíždí za slávou do podniku v Hollywoodu, kde se v cukuletu zabouchne do barmana, přičemž oba tak pěkně pějí, ach jaké klišé). Některé písničky ale nezestárly a dostaly tu osvěžující háv, ikdyž Heaven mi do More than words taky úplně nesedí (což neznamená, že se to časem nezmění). Hned po dokoukání filmu jsem si ale musela nějaká čísla zopáknout, včetně nemuzikálních scén, protože minimálně eskapády C.Z. Jones stojí za to, ostatně jako vždy (a v tom jejím tanečku cítím skoro parodii na Chicago). Všechno je tu s nadhledem, nic a nikdo se tu nebere vážně a já se prostě slušně bavila a málem mě i lákalo ty čtyři hvězdy vrazit, nebýt tolika klišé, znát z těch songů víc, ale jak bylo řečeno ve filmu, každá růže má své trny... Takže já ty čtyři přece jen dám. Za to, že to nakonec oproti Varieté zůstalo originálnější a vtipnější, za to, že jsou některé songy tak nabušené, nebo minimálně zábavné, za to, že jsem si na druhý den musela celý film pustit neprodleně znovu, abych sama se sebou vydržela a za Malin Akerman (Elektra Luxx je moje srdcovka). PS: Připomněl tu Cruise těmi postoji jenom mě svého moderátora z Magnolií? :) PS2: Nějak mi ta Julianne Hough připomíná mix Hayden Panettiere a Emmanuelle Chriqui (s případným blond přelivem samozřejmě.) 70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Film byl natočen na motivy broadwayského muzikálu „Rock of Ages“ z roku 2006 od Chrise D'Arienza. (Miro_CZ)
  • Postava Stacee Jaxxe (Tom Cruise) je inspirovaná čtyřmi zpěváky. Jsou jimi Bret Michaels z kapely Poison, jejichž píseň "Nothin' But A Good Time" se ve filmu objevuje, nejikoničtější zpěvák z 80. let Axl Rose z Guns N' Roses, jejichž "Paradise City" otevírá celý film, Jim Morrison z The Doors, který sice spadá do staršího období, ale je braný jako "otec" rockových zpěváků 80. let, kteří vzhlíželi k jeho excesům a bravurnímu zpěvu, a Keith Richards z Rolling Stones, o kterém kolují téměř mýtické příběhy související s jeho užíváním drog. (Miro_CZ)
  • V malé roli režiséra hudebního klipu pro skupinu Z-Guyeezz Stefana se objevil režisér a herec Eli Roth. (Miro_CZ)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama