Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V intencích britské linie sociální (tragi)komedie natočil svůj celovečerní debut režisér Peter Cattaneo, který v mixu sociálně kritického pohledu, ryzí komedie plné černého britského humoru, patosu opěvujícího sílu rodinných hodnot, odzbrojující upřímnosti, otevřenosti a ochotě dotknout se bolavých míst západní společnosti přichází s místy až extatickým účinkem svého komediálního filmu o partě sympatických outsiderů, kteří se nenechají zlomit nepříznivými podmínkami. Řada scén je doslova elektrizujících (pan Kůň na první zkoušce...), většina postav charismatická, film oplývá povedenými gagy a spoustou výborně iniciovaných groteskních situací. Do naha! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuhle vlnu Britských filmů, které působí opravdu hodně ze života. Do naha! není čistokrevnou komedií, u které se budete celou dobu lámat smíchy. Mixuje totiž v sobě něco, v čem se může najít opravdu každý a to totiž každodenní problémy různých sociálních vrstev. Když se podíváte do filmu hlouběji, tak v tom uvidíte existenciální problematiku na úrovni jedince a snahu o vyřešení, což vlastně film přenáší až do žánru nějakého společenského dramatu či společenské kritiky v tom smyslu, jak je nakládano s jedincem. Britské průmyslové oblasti v tomto směru nabízejí spoustu námětů a Do naha! není jediným podobně laděným snímkem, který na toto téma vznikl. Jak bývá zvykem, tak nesmí chybět ani to správné fotbalové fandění, přecijen, Britští fans jsou proslusí, ať už pozitivně, či negativně. Carlyle, jak už bývá v tomto jeho Britském módu zvykem, je naprosto bezchybný, a i zbytek party ho velmi dobře doplňuje. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Trochu mě napadá srovnání s Vybíjenou, kdy se parta obyčených chlapíků snaží získat peníze hodně netradičním způsobem. Nebudu si nic nalhávat. Vybíjená je větší prdel, ale humor je proste vynucenej. Tady jde o klasický britský humor a je fajn. Po čtrnácti letech musím hvězdičku přidat. Srovnání s Vybíjenou je teda dost ostudný. Do naha má mnohem větší společenský přesah. Chování mužů, jejich předsudky, skrývané pocity, to všechno ještě umocňuje jemný humor. Super film. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Uvědomoval jsem si tíživý sociální podtext, užíval si břitký anglický humor, vychutnával solidní herecké výkony, ale nechytlo mě to. Když o tom přemýšlým, nejspíš to bylo málo absurdní, abych se mohl nad některé hlouposti povznesl a současně moc střelené, abych tomu mohl věřit. Co musím ale rozhodně pochválit, je vkusnost provedení. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Díky lacinému českému názvu jsem film celých 15 let ignorovala v domnění, že jde o nevkusné "Prcičky" s trochu dospělejším obsazením. A vida, ono je to veskrze příjemné sociální drama, které diváka sice nepřiměje ukazovat v bujarém řehotu plomby a mandle, ale úsměv na ksichtu roztáhne celkem spolehlivě. Za jednu z nejlepších považuju scénu, kdy dvojice kamarádů bádá nad způsobem sebevraždy třetího: "Měl by sis najít vysoký most." - "No jo, jako na bungee, ale bez bungee." - "Nesnáším výšky..." - "Tak by ses mohl utopit!" - "Když já neumím plavat..." Žádná zbytečná vata, žádný přemrštěný patos, žádná vulgarita, krásně vypointované hlášky a na film o striptýzu je to nečekaně cudné (naštěstí, žádného ze sympatických pánů herců jsem netoužila vidět úplně celého, vlastně jim oblečení dost svědčilo:-)). Zkrátka milé překvapení. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Film vyšiel v roku 2013 ako divadelná hra. (Arsenal83)
  • Původně měl film reřírovat Danny Boyle, ale nabídku odmítl, protože ho scénář příliš nezaujal. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama