Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by niekto z obsahu nadobudol dojem, že by snáď “Charlie musí zomrieť”, mohol byť dejovo obdobným zážitkom, ako v prípade snímku “Rómeo musí zomrieť”, môže si smelo prepláchať oči kyselinou. Jedná sa totiž o z 80-tich minút absolútny “slow-emotion and motion” drama počin, ktorý pookreje až v záverečnej dvacke. Je to navyše príbehovo príliš idealistické nato, aby to bola akceptovateľná pravda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, do ktorého pritiahli kvalitných hercov, ktorým sa páčia rôzne filmové experimenty a pritiahli ich až do Bukurešti. Čo bolo cieľom filmu je ťažké odhadnúť, ale ak zámerom bolo odradiť ľudí od návštevy Rumunska, tak sa to podarilo. Príbeh balansuje na hranici spánku a narkotických vízií a zároveň romantiky. Shia LaBeouf zároveň potvrdil svoj imidž neokrôchanej hviezdy, ktorý sa kľudne predá aj charizmou spotených vlasov, pričom si v rámci natáčania aj reálne zadrogoval, čomu sa možno potešil viac než honoráru. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stylová, vizuálně podmanivá romance s áčkovým mezinárodním castingem a dokonalou ústřední dvojicí. Shia LaBeouf i Evan Rachel Wood jsou úžasní. Miluju je oba a tady se dalo těžko rozhodovat, na koho se mám dívat dřív:) Jestli na Shiu, který opět dokáže jakékoliv své emoce vyjádřit pouhým pohledem (ty jeho oči mají nesmírnou hloubku, je v nich soucit, zranitelnost i krása), nebo na Evan, která je tu opět "completely stunning." A chcu tu její bundu!:) Když se na scéně objevil Mads Mikkelsen, pomyslela jsem si "Ale, Hannibal přišel..." :) V jedné ze závěrečných scén jsem regulérně začala brečet, protože Shia začal také. A bylo to tak skutečné, tak realisticky podané. Ten kluk v sobě něco má, něco, co ze sebe v takových emocionálně vypjatých, nebo citlivých scénách ve filmech dostává. On to prostě nehraje. Tak to na mě působí. The Necessary Death of Charlie Countryman nabídne možná (ne)standardní love story, ale oháknutou do slušivého vizuálu, podpořeného Rumunskou lokací a s našlapaným soundtrackem. Jemný, decentní humor snímku také prospěl. A nikdy bych nečekala, že dva své oblíbené herce uvidím jet společně v trabantu:) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak stupídny a úbohý thriller už som nevidel poriadne dlho. Naozaj, úplne podivné a bez nejakého väčšieho zmyslu. Chalanovi zomrie matka, potom mu v halucinácii povie, aby išiel do Bukurešti, tak on ide. No a tam sa behom 2 dní dostane do centra celého mafiánskeho prostredia, k tomu sa stihne ešte aj zaľúbiť, a v neznámom meste sa orientuje ako keby tam už žil celé roky. Fakt strašná zlátanina a od tohto hereckého obsadenia som iste očakával niečo lepšie. Ale aspoň 1* za pekné scenérie Bukurešti si to zaslúži, no a aj začiatok vyzeral celkom sľubne - len škoda, že napokon bol z toho úplne hrozný a bezpredmetný thriller. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Videoklipový art, v němž je vše špatně od nezvládnutého vyprávění až po nedržení se určitého žánrového vzorce. Fredrik Bond míchá páté přes deváté a nabízí divákovi nesrozumitelný příběh, kde náhody, klišé a samoúčelnost stylistických řešení nabírají neskutečných výšin. V téhle podřadné rumunské odysee za něco stojí maximálně herecký výkon Madse Mikkelsena. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na krátkou chvíli, kdy se obsazený Shia LaBeouf vzdal své role, měl hlavní postavu ztvárnit Zac Efron. Po Shiově návratě o účast však opět přišel. (TammiLargo)
  • Film sa natáčal v Bukurešti (Rumunsko). (Arsenal83)
  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama