Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ptá se snad někdo, jak se cítí moje ruka, když dala ránu ocelové čelisti toho dítěte?" Se smutným kukučem musím konstatovat, že se nemohu stát americkým kongresmanem, neboť jako seriózní šetřílek nejsem schopen obětovat 900 USD za načesání svého řídkého vlasu. Takže mne nečekají žádné sexuální hrátky se stážistkami, pařba na počítači v době hlasování ani sebeuspokojení z nicnedělání pro blaho své země. Přesto jsem byl přesvědčen, že když se o kongresové křeslo utkají takoví dva trotlové, jakými Ferrell s Galifianakisem rozhodně jsou, tak se přitom umlátím smíchy. Nebudu zapírat asi tři spontánní výbuchy smíchu ani užití si podlosti politických kampaní, ale na druhou stranu se té zákeřnosti nabízelo daleko více a vítězství "úžasně tradičních" amerických hodnot mi v závěru hodně nadzvedlo žaludek a lehce snížilo hodnocení. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella nemusím a filmy s ním už vůbec ne, ale komedie Volte mě! se mi trefila přesně do černého. Ano, tohle je parodizování politiky, její zesměšnění a voličů jakbysmet. Zach Galifianakis a Will Ferrell tvoří ústřední dvojici politických protivníků, kteří mezi sebou hrají opravdu tvrdě a přesto zároveň směšně. V jejich podání je politika vystavěna (a samozřejmě podle scénáristů Shawna Harwella a Chrise Henchyho) na tom, že úspěšný může být jen ten, kdo říká hezké věci, které nedávají vůbec smysl. Krásně je to řečeno v prvních vteřinách filmu. Kdo umí sebevětší blbost s co největším úsměvem prodat, má v USA vyhráno. Jestli to takto funguje skutečně, pochybuji. V tomto filmu to ale bylo super!!! 75% ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Crazy kampaň plná ujetých gagů a infantilně-humorných hlášek mi docela sedla. Co mi však vadilo, byla disproporce co do absurdnosti mezi dvěma kandidáty. Zatímco Galimatiáš (či jak se ten řecký komik jmenuje) ztvárnil naivního, leč dobromyslného troubu rodinného typu, tak Ferrell vzal na sebe sexistické hovado, jehož popularita výrazně neutprí ani po sérii totálních průserů, kdy mlátí děti, psy, krade policejní auta a z huby mu lezou samé sračky, rasismus nevyjímaje. Tento nepoměr mi hodně vadil. Stejně tak absence konstruktivnějšího děje. Do dvou třetin filmu jsem totiž uvažoval i o čtyřech plackách, pak mě ale monotónnost servírovaných skečů začala přece jen trochu unavovat. Teda trochu víc. 60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

"Já si jednou strčil do zadku světlušku." .." Proč :-O" .. "Abych měl svítící prdy" :D :D :D Nejlepší hláška fimu ! :D ... JInak velice povedená komedie, filmy o politice mě až tolik nebaví, jsou to většinou dramata, ale tohle bylo natočeno jako komedie a fakt se to povedlo. Opět perfektní výkon Zacha Galifianakise, toho herce fakt můžu! :-) A musím říci, že ani Will Ferrell mi nevadil (v jiných filmech ho nesnáším). ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na tuhle komedii těšil. A možná to byl problém. Strašně mě to sklamalo. Hrozně málo vtipnejch momentů a málo uvěřitelný děj. Ani herci nehráli nějak skvěle. Jediné co je na filmu dobré, je pár vtipnejch momentů a drzost režiséra udělat v tuhle dobu, takový film. Hrozně moc nevyužitých situací. Škoda. 50% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Dej filmu sa odohráva v americkom štáte Severná Karolína, kde sa narodil aj Zach Galifianakis (Marty Huggins), a kde bol jeho strýko Jesse Helms v sedemdesiatych rokoch kongresmanom. (Darkage)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom meste New Orleans v štáte Louisiana. (Darkage)
  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama