Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 510)

genetique 

všechny recenze uživatele

Štýlové pokračovanie, ktoré si po technickej stránke nesie všetky kvality a vychytávky svojho predchodcu, výrazný Branaghov rukopis však citeľne chýba. Vytratila sa ľahká poetika a výrazná nadsázka, ostal klasický mainstreamovský trhák pre široké publikum, ktorému po čase dochádza šťava. Vďakabohu za Lokiho a pár vedľajších postáv, pretože postava Thora stratila výbušnosť a božskú veľkoleposť, ktorá bola v predchádzajúcom filme všadeprítomná. Avšak palec hore za svižné tempo, neustálu zmenu prostredia, ktorá aj napriek deviatim svetom nie je prekombinovaná a rušivá, chválim efekty, akciu, hudbu a masky. Nabudúce by to ale chcelo viac sa pohrať so záporákmi a ich motiváciou. Tento štýl hrania sa dobra so zlom bol už na hranici prípustnosti mojej tolerancie. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Thorem jsem to měl, co se týče spokojenosti, jasný vlastně už předtím, než jsem na něj do kina vůbec šel. Pár týdnů před tím, než jsem film shlédnul, jsem se totiž jel podívat do Berlína a tam jsem náhodou zažil německou premiéru, které se zúčastnil jak Chris, Tom, tak Natálka. Zažil jsem takovou premiéru poprvé a musím říct, že stačí málo, aby mě všechno kolem toho filmu vysloveně pohltilo. Ta atmosféra je neuvěřitelná. Herci se všude na všechny usmívají, vše podepisují, se všemi si nezávazně popovídají. No neřikejte mi, že byste si je během chvíle nezamilovali. Já jo a druhý díl Thora jsem po tomto zážitku prostě musel vidět. V kině to pak byla hodně slušná jízda. Vlastně to není žádná vyslovená hitparáda, ale musím říct, že v té záplavě super hrdinů a obnovování nových trilogií, je mytologie kolem Thora moc fajn. Vlastně je to taková poctivá filmařina, která se vůbec nebere vážně. Na rozdíl od jiných Marvel komiksových hrdinů je tohle příjemná změna. Akce je slušná, efekty vydařené, humor není špatný a do toho všeho se protočí skvělé herecké výkony, hlavně Tom Hiddleston a jeden nenápadný kult, který se začíná čím dál tím víc zvětšovat. Akorát jsem se ještě pořád nedokázal rozhodnout, jestli jsem tým Thor nebo tým Loki. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S první fází MCU jsem celkem bojovala a první Thor byl jedním z filmů, které mě brzdily nejvíce. Ale kupodivu The Dark World mi už poměrně sedl a druhá fáze MCU se tak stává snesitelnější. Snad je to tím, že už se nemuselo nic moc zvláštního vysvětlovat a mohlo se jít rovnou na věc. Konečně taky byly využity půvaby Natalie Portman a celé to bylo mnohem víc fajn. Takže pokud je tohle ten výsledný tvar, kvůli kterému se musely vytrpět všechny ty originy a první týmovka, tak ok. Ale trvalo to pět let. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Generické fantasy zcela mimo charisma Branaghova Thora. Navíc záběrované jako televizní seriál, ne kinofilm, nebo se mi to jen zdálo? Furt čumět na horní třetinu plátna je otravné. A jako by to nestačilo, obraz byl celou dobu hrozně tmavý a "rozplizlý" - nevím, jestli je to chyba filmu, nebo kina. To vše ale spíš na okraj. Dál bych tomu mohl vytýkat to samé, co vytýkám Hře o trůny - mechanickou dokonalost bez duše. Jen tentokrát je zde několik sice trochu očividných, ale povedených gagů, které tu monotónnost poměrně oživují a v důsledku mě mrzí, že se nedokážu přenést přes tři hvězdy. Ale nedokážu. Tentokrát mi dějová nahodilost nevadí, jako mi vadí třeba u Endera, a je vidět, že v tomhle ohledu prostě stačí umět odvést pozornost. PS: Natálka se potvrzuje jako špatná volba, protože humor z jejích úst zní vždy velmi papírově a nepřirozeně. 3 a 1/2 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Charaktery kované ve fantasy náladě svádí poctivé hvězdné války, klíčky od auta propadají skrz portály a vlasy Toma Hiddlestona trhají plátno na kusy. Mám pro Asgarďany dost velkou slabost a jsem proto regulérně šťastný ze skutečnosti, že i tentokrát byla cesta domů z kina plná blahosklonných úsměvů z mé strany (když šel někdo proti) a simulováním toho, "jak se správně hází Mjolnirem" (když nikdo proti nešel). Přesto nemám větší problém akceptovat většinu argumentů. Příliš přímočarý záporák, maličko nesourodý rozjezd, hra o další neovladatelnou hmotu? To všechno tam je a tuhle studiovou taktiku asi hned tak někdo nezmění. Jenže - je tam stále rostoucí Hemsworthovo charisma, Lokiho glosy doslova při každé příležitosti a finální souboj v rámci prolínačky nejrůznějších světů, který je dost možná tím nejlepším marvelovským finále. Thank you. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Natáčení probíhalo v anglických ateliérech Farnham Bourne Woods, na Islandu a Kalifornii. Natáčelo se od 10. září do 14. prosince 2012. (Tercikkk)
  • Severoamerické tržby byly 206,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 644,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama