Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 1

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (563)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $54,724,696 Tržby Celosvetovo $112,399,944Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,150,846Tržby za predaj DVD v USA $2,824,809║ Nie je to úplne na zahodenie, herci sa snažia (Clarke, Lithgow), občas nejaké to napätie či lakačka, ide si to svojím tempom, takže toto tu je v norme, zbytočne to neprehráva na nejak zbytočnej samoúčelnosti či prehnanej krvavosti ale v poslednej tretine akoby dochádzali sily a nedáva to nič na vrch. /55%/ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Štefan už má své nejlepší roky zjevně dávno za sebou a asi tak posledních 20 let jen králopustě vykrádá sám sebe, senilně vatí a grafomansky brakuje zcela bez kdysi geniálních point. A se základy postavenými na hovnech i audiovizualizace jeho posledních přečinů proti literatuře stojí za piču Enžely Lansbery (vyjma povídkové Mlhy, kterou ovšem zhustila hlavně genialita Darabontovic Františka). Tudíž zoufalým filmařům nezbývá, než z análů a kanálů exhumovat frackožravé klauny, nebo, jako v tomto případě, vykopávat zdechlé kočičky, jen z nich trochu oklepat červy, kapku vybarvičkovat, vypukat k tomu víc kukuřice a vše řádně ztupit poplatně nové degeneraci, pro níž jsou osmdesátkové a devadesátkové klasiky nudně složité, neboť je pramalá šance, že se v nich zjeví nějaký ten přiblble vykradený homoděj s bleskem na čele, nadržený krvesaj s ochrnutým xichtem, světospásná, předčasně dospělá pizda s lukem či oelasťákovaný bukvoid dělající „Vžžžžum“. Přičemž tyto nic inventivního nepřinášející povrchní předělávky sice mají více efixů a jsou mnohem přístupnější všem těm tolik sečtělým slabikovačům omalovánkových bublin u držky, nicméně veškerá atmosféra, patina a děsivost původních filmů i knih samotných končí v hajzlu plytké komerce a nové pohyblivé obrázky pak kvalitativně krouží zase jen kolem toho šeredně zteřelého přirození Džesyky Flečr. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trošku zklamání. Do kina jsem šel pár hodin po znovudokoukání prvního filmu. Nakonec jsem odcházel se spíše průměrnými pocitama. No věci co pochválím je rozhodně Jason Clarke který je lepší než Midkif. Ale z herců to je asi tak všechno. Ostatní herci za moc nestojí. Hlavně Seimetz a její pokus o to být "creepy" u mě fakt nevyšel. Miko Huges je 10x lepší a měl jsem z něho mnohem více strach. Atmosféra ve filmu moc není když nepočítám hřbitov samotný tak tu prakticky neexistuje. Kočka? Kočka byla fajn byla to dobrá svině. U čeho jsem si drbal hlavu byla autonehoda. Při oné srážce jsem si říkal "ona není ani trochu od krve? WTF"¨. Tahle část i když byla efektiní mě spíše rozesmála. No a Zelda? Ta mohla být nejlepší na celým filmu....MOHLA! Je tu tak silně nevyužitá, a při tom náběh na její backstory byl hodně dobrý. Hřbitov zvířátek je pro mě lehké zklamání po recenzích jsem čekal něco více. Ale i tak jsem se celkem bezbroplémově bavil. Jo a BTW závěrečný cover od Ramones je parádní a zůstal jsem v kině do konce titulků jen kvůli písničce:-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím chce ten film vlastně být? Vyčůranou kopírkou úspěšného IT? Rodinným dramatem s prvky hororu? Mysteriózním thrillerem se špetkou dark fantasy? Všechno tu je, a odděleně to kupodivu jakž takž funguje (první půlka je hodně fajn), jenže jakmile se tahle nesourodá mozaika složí dohromady, zbydou fanouškovi žánru jen oči pro pláč. Jsem pochopitelně rád za každý dražší horor, páč jich je stále jako šafránu, ale prosím, ať to nedopadá takhle gulášovitě! Tohohle kočkopsa pak totiž nezachrání ani výborný (jako vždy) Lithgow. P.S. Jedinej horor na světě, kterej končí šťastně a není to spoiler. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to jakoby někdo četl moje komentáře k současným hororům za posledních pět let. A neměl mě rád. Co jsou zač ty lidi, o který se mám bát? Co je baví? Proč by mě mělo zajímat jejich strádání?; To je tak opravdu náročný natáčet lesní horor v opravdovém lese? Vážně nikomu nevadí, že noční exteriéry vypadají jak digitálně omlazená ruská studiová pohádka z 80. let?; Neříkejte mi, že nikoho z tvůrců ani jednou nenapadlo, že ta vysokofrekvenční kamera u hororu vypadá naprosto příšerně. Já vím, že se vám líbí, jak to rychle a jednoduše umí přeostřovat, kolik to nasnímá barev a jak monumentální to má rozlišení, ale pusťte si například ten záběr jak Jason Clarke běží po srážce s kamionem pro svoji dceru. A pak si ho pusťte znovu. A pak se zastřelte. Nahned!; Osobně nejsem kdovíjakým příznivcem Kinga, zároveň však vím, že on svoje postavy nenávidí a považuje je za pitomce. Ale i on si dává práci s motivacemi jejich zdánlivě debilních rozhodnutí. Zde postavy jednají permanentně jak po stisku autodestrukčního tlačítka. Zjevně tam chybí nějaké knižní dovysvětlovačky k oněm důvodům jejich chování. Z filmu se vyčíst každopádně nedají. Je totiž strašlivě špatně natočenej, hrůzyplně napsanej a lidi tam moc nevědí, jak mají hrát.; Ale hlavně tam jsou lekačky! Jupí. Jsou skvělý, je jich asi dvěstě, když si do ticha kvákne žába, tak vám slezou vlasy. Rychle jedoucí kamion dělá zvuk pouze v okolí jednoho metru kolem sebe a krom něj když objevíte klíč k tomu jak fungujou, tak máte vystaráno, protože vždycky to znamená, že scéna naznačí, že něco vyskočí z jedné strany, ale ono to pak vyskočí z jiné! Panečku! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)
  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama