Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

prome 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelné, chvílemi naprosto bez napětí a se spoustou již několikrát viděných klišé. Ano, nejsou zase příliš otravná, ale u hlavní mužské postavy to pro mě bylo ubíjející. Ta mi rozhodně neseděla. Naštěstí to zachraňuje občasný humor (nemyslím šneka a slimáka). Škoda, protože podle trailerů to vypadalo mnohem lépe. Druhý den už ani pořádně nevím, o čem to celé bylo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jednoduše perfektní animák se vším všudy, kterému nic nechybí a nadbývá pouze ta jedna otřesná písnička toho svitkouše. Hrozně vtipná scéna byla, jak jako zmenšená Mary utíkala před psem.. tak z pohledu psa a z jejího... úplně mi to připomnělo tohle. "Co je plochoksichte? Rozbrečíš se? - Víš, že mě neurážíš? Jen mě odpuzuješ."........................"Co je? Dobrej fór. - Zkus to znova. Třeba tě praští víc." ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke animácie to bolo dokonalé, ale vlastne po stránke námetovej to nebolo nič prevratné - aj keď aspoň príbeh a hlavne prostredie bolo aspoň trochu výnimočné. Malé lesné kráľovstvo sa musí ubrániť proti temným silám skazy. Tradičný boj dobra so zlom - v podstate úplne priamočiary, podľa tradičnej štruktúry bez výraznejších prekvapení. Síce to bolo naozaj prepracované a milé, miestami až dojemné, ale proste typický rozprávkový príbeh v novom šate. Nedá sa povedať, že by som bol z toho sklamaný, len som čakal o niečo viacej, aspoň nejaký nečakaný zvrat v tom predvídateľnom deji! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Venku chčije a vy máte na krku šestileté antikoncepční selhání, co testuje vaši trpělivost znuděným zevlováním po bytě a okázalým ignorováním dvou skříní narvaných předraženýma hračkama, kterých už si nejmíň rok nevšiml. No, kdo má to porno furt vypínat, je to pak jak koitus interuptus. Tak co s tím? Ve sklepě je po zimě strašný bordel, že by člověk ani nenašel trubku od radiátoru, ke které by ho přicvaknul klepetama, a staré dobré, osvědčené vymazání vany vegetolem, co tak elegantně nahrazovalo babky, když byl ještě batole a potřebovali jsme na pár hodin vypadnout, je taky k ničemu, protože přerostl okraj a už se odtamtud v pohodě vydrápe. Tady přichází bezradnost, kdy rodič musí bez váhání přinést nejvyšší oběť, aby nebyl sežrán zaživa, a volba padá na kino. A vypadá to zase na nějaký ten polodementní animák, protože po Ajronmenovi by mi mohl zdemolovat kvartýr a po Honu zase ukazovat učitelce ve školce čuráka, což je moje doména, protože je to docela píchatelná pětadvacítka! Poučen z dobrodružství u posledního Asterixe jsem mu nedal pět hodin napít a nutil ho v pravidelných intervalech močit, abych zase nemusel co půl hodiny odskakovat na hajzl a nepopadaly mi mezitím v mobilu Tetrisy. S odporem jsem tedy zase defraudoval židácké tři kila za lupeny s tím, že jim aspoň zčadím třidé brýle, usedl do propocené sedačky a vytáhl mobil.... No, opravdu není pro mě snadné tohle přiznat, ale ani jsem nezmáčkl play, stodeset minut v prdeli a já se náramně bavil! Skvělá animace, výborný příběh a navíc to i vtipné bylo! Verbal junior se smál jako šestiletý, já se smál jako šestiletý, naprostá multigenerační spokojenost a dokonce jsem u výstupu vrátil i ty brýle, beztak už mám doma troje a již mě tolik nebaví vidět doma všechno rozmazaně jako dříve. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

I přes ten pomalý rozjezd musím říct, že šlo o poměrně slušný příběh, když se budu držet striktně toho, že jde o pohádku pro děti, nezvykle zakončený vztahem na dálku, nebo na výšku (přeberte si to, jak chcete :) ). Mrzelo mě na tom jediné... Občas (a víc, než by se mi líbilo) mi to v některých scénách připomínalo Avatar.... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Meno kráľovnej Tara pochádza z latinského slova "terra", čo znamená "Zem". (odmocnina)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)
  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)

Reklama

Reklama