Reklama

Reklama

Raději vidličky než nože

(festivalový název)
  • USA Forks Over Knives (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Forks Over Knives je dokumentem, který vyvrací pevně zakořeněný mýtus o člověku jakožto všežravci. Zkoumá vliv výživy na lidské zdraví a dochází k závěru, že konzumací živočišných produktů (maso, mléko, vejce, atd.) svému tělu neprospíváme, ale naopak vážně škodíme. (Psychor)

Recenze (58)

M-arta 

všechny recenze uživatele

"Raději vidličky než nože" - Prudce PROvegetariánská záležitost. Dost důkladný, obsáhlý a přesvědčivý dokument o vlivu způsobu stravování a životního stylu na lidské zdraví. Popisuje výzkumnou práci dvou lékařů, kteří se dlouhodobě zabývali výživou a civilizačními chorobami. Údajně snímek, po jehož shlédnutí zpěvák Ozzy Osbourne přestal jíst maso. Zde k vidění s českým překladem: http://www.youtube.com/watch?v=TzvIGcvel-w&feature=player_embedded#! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V módní vlně žrádlomentary (chráněno TM) se musel najít někdo přebývající, někdo musí z kola ven. Já vybírám Lee Fulkersona, jehož opus je sice motivujícím, ale jako filmový dokument nepříliš nefungujícím snímkem. Pár zajímavých čísel, dále jenom boring příklady z praxe. Feature lenght stopáž je příliš velkorysá a dává možnost k zaškobrtnutí a nedej bože opakovanému zaškobrtnutí. Fulkerson se nachytal a zaškobrtává několikrát a více to opakuje. 40 % ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Celosvetová produkcia prekračuje spotrebu, zvieratá sa vaznia a masakrujú po miliónoch mnohokrát úplne zbytočne. To čo budeme jesť už nezávisí od ročného obdobia, či zemepisnej šírky, alebo úrody. V dnešnej dobe máme obrovskú možnosť voľby. Keby sme prestali chovať jatočné zvieratá a transportovať ich stovky kilometrov myslím, že by sa planéte a ovzdušiu tak odľahčilo od hromady toxických látok produkovaných práve týmito veľkochovmi, že by nebol veľký problém z času na čas si dopriať aj nejaké exotickejšie potraviny, ak už vážne musíme byť tak náročný a nestačí nám jesť aby sme žili, ale žijeme, aby sme jedli.. každopádne je živočíšna strava silne preceňovaná a naopak jej negatívne dopady na náš organizmus pri nadmernej spotrebe je cielene bagatelizovaný. Celá živočíšna výroba je obrovský biznis- to predovšetkým a tak sa aj pristupuje k jeho produktom, ktoré sú nám vnucované nenormálnym sposobom či už na bilboardoch a pútačoch, alebo v televíznych reklamách. Nedajme sa manipulovať, utvorme si vlastný názor a akceptujme aj morálne aspekty našich skutkov, každá minca má dve strany. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak nějak ideálně na hraně mezi agitkou a seriozním dokumentem. Ale pořád jsem se nemohl zbavit pocitu, že jim jde stejnou měrou A) o ukázání "špatnosti" zabíjení "nevinných zvířat" a B) o zdraví lidí. A to si vážně myslíte, že bych šel do takového extrému jaký je celorostlinná strava (nebo jak to bylo). Nijak vábně to teda nevypadalo. - 60 % ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: pán v TV: - "Víte, ze zdravých lidí žádné peníze neplynou. A žádné neplynou ani z mrtvých lidí. Jen z lidí, kteří jsou tak nějak na živu, s jedním či více chronickými onemocněními." & televizní reportér: - "Doktore Campbelle, vy věříte tomu, že i když živočišné bílkoviny z masa a mléčných výrobku nejsou kontaminovány, že i přesto by je lidi neměli jíst?" Dr. T. Colin Campbell: - "Ne, neměli by je jíst. Myslím, že čím blíže budeme rostlinné stravě, tím zdravější všichni budeme." & Dr. T. Colin Campbell: - "Jsem přesvědčený, že žádný lékařský postup se nevyrovná tomu, co dokáže rostlinná strava. S jistotou mohu říci, že naše vládní autority jednoduše vyjímají tuto koncepci výživy z každé debaty a diskuse, aby ochránili status quo. Kdyby teoreticky každý tuto myšlenku přijal, věřím, že bychom dokázali snížit náklady na naši zdravotní péči o 70 až 80%. To by bylo úžasné! Všechno by vycházelo z porozumění výživy, jejího aplikování a pozorování výsledků." ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama