Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samu o sobě extrémně zajímavou výpověď vraha (? - on zdrženlivě mlží, takže jistotu nemáme) své rodiny filmaři upozaďují a neobratně nastavují jakési osudové napojení - přátelství - manipulaci s novinářem, jehož kariéra šla zrovna k šípku. Nejednoznačné psychologické drama se jim ale nedaří a ani James Franco nepodává bůhvíjaký výkon, jelikož nejspíš sám netušil, jaké emoce má jeho narcistní psychopat vyvolávat. ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil téměř rok, trailer vypadal výborně a obsazení ústředního dua mi sedělo dokonale. Jsem zklamán. Hill i Franco mají potenciál a zvládli by spolu utáhnout celý film, který na nich ale nestojí... nestojí totiž na ničem. Otravně rychlý stříh a přesvětlené prostory sem žánrově nesedí, atmosféra chybí úplně, stejně tak jakýkoli důvod sžít se s postavami, které jakobychom sledovali přes tlusté sklo v místnosti pro návštěvy. Tak moc neosobně film působí. Právě scény, kde divák dostává šanci pochopit postavy, najít si k nim cestu a ztotožnit se s nimi, jsou zde úplně vypuštěné. Respektive nám jsou podány beze zvuku. Víme, že Hill s Francem se týdny sbližují, ale divák u toho chybí, baví se o všem, otvírají se druhému, a právě zde vzniká propast a ztráta, kterou divák už nedožene a na to True Story doplácí.... + Felicity je zde jen do počtu (ne svou vinou) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že se tam vlastně nic pořádně nestalo a možná z poloviny se to krylo se žánrem, který nade vše nemám rád- s dramatem ze soudní síně, se mi to vlastně docela líbilo. Já jsem pomalej člověk a ono to pro mě mělo takový příjemný, mně blízký tempo. Co mi vadilo, že z toho nevyznělo, že Finkel selhal i podruhé- jestli to tak tedy bylo… Jednu ostudu si trhnul nepravdivým článkem (ty návodný otázky při rozhovoru s těmi černochy z plantáže byly faul sám o sobě) a podruhé, když chtěl Longa v knize vyvinit z těch vražd. Přitom pokud vím, jasně se domluvili, že až do verdiktu soudu nevydá ani čárku. Takže za mě porušil i tuhle jejich dohodu. Ale to jsem trochu spoiloval, omlouvám se. Prostě to není tak špatný, jak to vypadá podle hodnocení. Není to žádná šupa, ale vidět se to dá. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

59 %? Jděte do řitě s tímhle pokryteckým hodnocením. Za komentáře typu "Jonah Hill ve vážné poloze nemyslitelný" a "Franco to nemohl utáhnout sám", za takové bych vraždil. Copak nemůžou herci, kteří většinu filmů natočili s komediální tematikou, dostat šanci ve vážných dramatech? Asi ne...Filmový divák, trpící předsudky, to pak celá vyfakuje hned na začátku, aniž by tomu vůbec dal šanci. Mě z tohoto filmu mrazilo celou dobu a naopak jsem stále přemýšlel, jak to tedy asi ve skutečnosti mohlo být. Zda je Franco pouhým bezcitným zlodějem a vrahem svojí rodiny, nebo to bylo trošku jinak. Nikoho jsem po celou dobu předčasně nesoudil. Za mě kvalitní a reálně vykreslený film....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama