Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

maddy 

všechny recenze uživatele

Dokážem pochopiť prečo vznikajú remaky známych hororových značiek ako A Nightmare on Elm Street, Friday the 13th a pod., aj keď to väčšinou dopadne neslávne. Remakovať však 80-tkový horor akým je Firestarter, ktorý za tie roky nenabral žiaden kultový status a ani pôvodný film nedosahuje veľkej kvality mi príde ako úplna zbytočnosť. A presne tak neprekvapivo dopadla aj nová verzia Podpaľačky ... ako absolútna zbytočnosť. Už dlho som nevidel film, ktorý je od prvého záberu do posledného takto predvídateľný. Od úvodnej scény budete ako divák vedieť čo sa stane, kam daná scéna smeruje a ako presne dopadne. Pozerať na novú verziu Firestarter je ako pozerať na žrebovanie športky z predošlého týždňa a tváriť sa prekvapene aké čísla padli. CELKOVO: 3/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Malé dievča bolo obdarené zvláštnou schopnosťou vznietiť veci okolo seba. Túto schopnosť ale nedokáže naplno ovládať, takže sú jej v pätách agenti organizácie DSI. Tí ju chcú získať na svoju stranu a nezastavia sa pred ničím. - Tvorcovia si zrejme boli vedomí mizivého potenciálu tohto filmu, takže to deň po kinopremiére vydali aj na VOD. Mňa to ale celkom zaujalo, hlavne kvôli talentovanej Ryane Kiere Armstrong, ktorá podávala parádne výkony už v minuloročnej sezóne American Horror Story. Dosť mi to pripomínalo horor Morgan z roku 2016, ktorý má takmer totožnú tematiku a rovnako ako Firestarter staval hlavne na hudbe. Dejovo je to nesmierne predvídatelné, ale má to celkom pekné posolstvo o odpustení a príjemný nábeh na pokračovanie, takže za slušné tri to dneska bude. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o carpenterovský horor, na kterém je ale nejcarpenterovštější hudba (kterou John Carpenter zčásti vážně složil) a seznam tesařů v závěrečných titulcích (což je takový můj pokus o vtip). Předloha patří k těm Kingovým knihám, jež jsem četl před nějakými dvaceti lety a pamatuji si z nich jen základní děj, ale i tak je mi jasné, že ji tvůrci nepochopili a udělali z ní bůhvíproč nevýrazné, málem televizní béčko s nezajímavými postavami, které nezachránilo ani obsazení v čele se strašlivě nevhodně vybraným Zacem Efronem. Čím vážněji se film bere, tím je směšnější. Je mi to líto, ale je to jedna z nejhorších Kingových adaptací, co jsem zatím viděl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá debilita. Strašlivá nuda od začátku do konce (ta hodina a půl je delší, než hodiny a půl obvykle bývají). Herecky je to naprosto zoufalé, jakákoliv atmosféra napětí nebo strachu (nebo čehokoliv dalšího) tady také neexistuje a příběh je v základu sice zajímavý (aby ne, vždyť je to King!), ale zpracovaný naprosto, ale naprosto zoufale. Knihu jsem nečetl, takže (naštěstí pro film) nemám s čím srovnávat, ale je to fakt dost hrůza. Jediné, co můžu pochválit, je hudba, na které se podílel mistr Carpenter a je to dost slyšet. Takže ty dvě jsou asi jen za soundtrack. A za to. že jsem se při sledování nesamovznítil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tady jsme tak nějak všichni očekávali, že to bude špatné, a ono to nakonec opravdu špatné je. Látka je uchopena nezkušeným režisérem a výsledkem je strašně nezáživné béčko, kterému ani Efron nepomáhá, ba naopak zde vůbec nesedí. Průserem je i strašně krátká 90minutová stopáž, která je tak extrémně osekaná a sestříhaná jen na to nejdůležitější, až způsobuje, že všechny dialogy působí příšerně uměle, nedávají souvislost a o nějakých emocích či prožitku s postavami si můžeme jen nechat zdát. Gore není, akce je málo, více se zde mluví, než koná, a schopnosti jsou nejen drasticky nevyužité, ale mnohdy až nedávají smysl a jedou si podle pravidel, jak se zrovna tvůrcům hodí. Díkybohu za webrip online a ušetřenou kino návštěvu, protože tu bych asi protrpěl. A pokud divák trpí u “krátké” 90minutovky, tak to asi dost vypovídá o zábavnosti filmu samo o sobě… ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama