Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm....takže...Sto kilo lásky od mazlíka Tomáše Magnuska, s kterým jsme si už v minulé době trochu nerozuměli... A ani dnes to nebude jinak. Když se pokusím ignorovat naprostou absenci napětí, emocí, hereckých výkonů a minimálně ještě soudnosti, tak mi zbyde jen naprostý miš maš se spoustou sádla. Nepopírám, že smát se tlustým lidem je nemístné a oni sami to asi nemají rádi (znám to sama z vlastní zkušenosti :-D), ale u tohoto paskvilu nejde jinak než se "hercům" smát. Padající "hvězdy" - které měly rozsvíceno asi tak před sto lety a to na hodně krátkou dobu - české scény nemohou zaujmout snad ani jedince druhu homo sapiens sapiens - čili člověk MOUDRÝ.. Pan Magnusek mě nepřestává udivovat se svými výplody. Doufám, že se alespoň trochu škodolibě obohatil na našem (bohužel hloupém) národě, který by šel do kina snad i na Babovřesky.....:-( ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokážu s jistotou určit, zda se již jedná o film, nebo pouze o prodloužený díl Jste to, co jíte, každopádně by to zoufale potřebovalo liposukci. Magnuskovo vyprávění je stejně neekonomické jako přístup postav k jídlu. Většina scén, resp. scének, z nichž Jedlíci sestávají, je obdobou junkfoodových prázdných kalorií. Nenaplněná zůstala naděje, že zápletka, která se vyjeví teprve po nějakých třiceti minutách vycpávkových záběrů (v nichž product placement neslouží příběhu, ale opačně), bude dále rozvíjena. Pokračuje se ve vršení kameňáků o obézních lidech. Navzdory těžení vtipů z toho, že se někdo tajně cpe mastným sajrajtem z konzervy, Jedlíci podobně jako četné normalizační komedie oslavují koncept šťastného pozemšťanství a životosprávu svých žravých postav v zásadě schvalují. Třebaže se hrdinové, lidé frustrovaní, sobečtí, sprostí a naivní, ke shození přebytečných kil rozhodnou dobrovolně, film jejich léčebnou kúru zobrazuje jako nepřijatelnou šikanu skupinou pokrytců. Lidé obézní vinou své slabé vůle jsou tak vydávání málem za rebely, kteří se vzpírají normám krásy a zůstávají sami sebou, jakkoli nebezpečné pro jejich zdraví to může být. Ke skutečnému poručování řádu však nedochází. Daný (nejen) fyziognomický stav je vyhovující a hlavní přítěž nakonec představuje bulvár, neschopný akceptovat lidi, jací jsou. Snaha cokoli změnit absentuje. Stačí, že se komplikace podaří krátkodobě ošvejkovat. Pravidla zde ostatně slouží jenom k tomu, aby mohla být opakovaně porušována. Magnuskovu ideově pochybnou a dramaturgicky zprasenou ódu na tuk definitivně pohřbívají rozpačití „herci“ a režie na úrovni lepšího teleshoppingového spotu. Vrcholnou ukázkou řemeslných schopností tvůrců je jedno přeostření z tváře postavy na kousíček šunky, který drží v ruce. Pět procent pouze kvůli tomu, že to pocitově bylo cca o hodinu kratší než Babovřesky a Líbáš jako ďábel. 5% ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

neherec Magnusek to dozajista myslel dobře,ale jak se říká,cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly a tohle musí být zákonitě stavební kámen.Nedokážu si vybavit film,kde by tolik věcí nedávalo smysl ať už z dějové stránky,tak z té technické.Pokud exituje peklo,určitě v něm mají dva sály a v jednom dávají tohle a ve druhém Babovřesky...0% ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Až dosud jsem se domníval, že název TV stanice CS Film/Mini/Horor v tom posledním poněkud přehání, ale tento pátek mě vyvedl z omylu. Myslím, že pokud se Magnusek starší doví, že se Troška někdy v zimě 1983 placatil kolem Náchoda, bude mu to asi dooost vrtat hlavou. Zajímavost: Ač byl film o odvykací kúře, herci se v jídle mimo kameru nijak neomezovali, a udělali tak světový rekord v množství sežraných potravin během natáčení. 115 kuřat, 5 (celých) prasat, 100 kg brambor, 50 kg rýže, 6 krav, 680 piv a 350 konzerv nejstrašlivější zbraně, jakou kdy lidstvo vymyslelo - lančmítu. Dále se pak scénáristovi ztratil jeho papoušek, kameramanovi pes, skladatelovi bažant z pod postele, osvětlovači z koupelny mýdlo s jelenem, v hotelu někdo ukroutil ve dvou pokojích kohoutky u umyvadla a Bolek Polívka dostal dopis od neznámé fanynky, lákajícího ho na odlehlý kout lesa poblíž místa natáčení. Policie dosud případy nevyřešila. V největším podezření je Chára s Magnuskem. ()

eugeene 

všechny recenze uživatele

Update po druhém shlédnutí: Snižuji hodnocení o jendu hvězdu. Podprůměrný děj s nelogickými dialogy, místy i vtipnými gagy a scénami, podprůměrné (a velice nevěrné) herecké výkony, které vyzdvihuje převážně neherec Chára a místy velice špatný sudovitý zvuk s nevhodnou a vlezlou hudbou. Nicméně nakonec a vidím jistý posun vpřed, převážně pak po obrazové stránce a kupodivu musím uznat, že jsem se bavil víc než u jiných českých "komedií" posledních let, jen si nejsem jist, že ve správném smyslu. Nejvic mě nudilo posledních 20 minut obsahujících "skvělé" Georgovy písně, kterých se vlastně ale nedočkáme, nulový pokrok v ději a téměř okamžitý konec postrádajcí smyslnější pointu. 15% SPOILER!!!!!!: Nikdo nezhubne... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 13 dní. (Mauzicek)
  • Natáčelo se V Praze, Dačicích a Rychnově nad Kněžnou. Hotel Studánka, v němž se děj odehrává, se nachází u Rychnova nad Kněžnou. (SimonSomin)

Reklama

Reklama