Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé mohou být na ledasčems závislí, třeba na vysoce kalorickém jídle. Jenže boj s nadváhou i přejídáním často bývá marný, takže nešťastníkům nezbude nic jiného než hubnout pod vedením odborníků - a ani jim nevadí, že poměry v příslušném sanatoriu jsou značně despotické a ponižující. I když by se při hodně dobré vůli nechaly vypozorovat určité metaforické prvky, nahořklá komedie, vyžívající se v naivistické stylizaci, nechce být nakonec ničím jiným než zábavným počinem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

petaspur 

všechny recenze uživatele

V dobré víře a z různých důvodů se vydali do sanatoria, aby léčbou zpevnili svá sádelná těla. Netušili, že primář nutně potřebuje dokázat úspěšnost své léčby a nebude váhat celodenně (v případě pana Jaroslava celoživotně) baštící tlouštíky odstavit od potravy. Vynalézavost pacientů v získání kusu žvance je poměrně zábavná stejně jako závěrečný úprk za účelem dohuštění tukových polštářů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hořká komedie s lehkou kritikou léčebných - vládnoucích režimů. Příliš přísný režim nefunguje a sesype se zevnitř, v tomto filmu i shora. Podívaná je to věru bizarní, těla hlavních protagonistů nejsou moc líbezná. Tonda Bubeník je nejlepší. Jeho svůdcovská etuda s přesahem k vínu v ovocné polévce je kouzelná. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sedm hladových je jakoby předchůdce podobného filmu Tomáše Magnuska, natočeného o mnoho let později Jedlíci aneb Sto kilo lásky. Zajímalo by mě, zda podobné léčebny skutečně existovaly a jak to v nich probíhalo doopravdy. Tato rádoby komedie totiž vychází z toho, že víc než hubnoucí možnosti poznáváme jednotlivé účastníky a jejich problémy či tužby. Osobně si pamatuji hlavně toliko, že se cpali zeleninou a sem tam se projeli na rotopedu. Marně hledám tu komediální rovinu, ale nemůžu si na ni upamatovat. Dalším zajímavým faktem je, že na scénáři se podíleli dva pozdější komedianti a častí účastníci zábav František Ringo Čech a Petr Novotný. Což o to, napsali spolu čtyři scénáře, Smyczek to jen trochu polidštil, ale nevím jak ty ostatní, tento je místy dost bizarní. Závěrem je nutné dodat, že Petr Novotný zde není chybně uveden, přitom si ve snímku také zahrál. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsou propagované metody zhubnutí zhusta nesmyslné (držení hladovky, minimum jídla), ovšem na druhou stranu, film krásně před obezitou varuje. Stačí si projít životní data těch nejrozměrnějších účinkujících: Bubeník zemřel v 56 letech, Wilhelmová v 60, Brümer v 69, Štibich v 63, Jelenská v 64, Neblechová v 60, Havránek v 47 letech... Jako kdyby měl člověk určený penzum jídla, co může za život sníst, a holt závisí jen na něm, jestli se přežírá a vystačí mu jen na 60 let, nebo se krotí a je tu spokojený až do stovky. Pravda, do týhle teorie moc nezapadá Husák, který by tu podle ní měl být tak minimálně do 200 let. Tak tu teorii upravíme, že to předem dané penzum je konstanta, součet jídla a alkoholu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabá komedie. 1) Snaze o komediální efekt je podřízeno chování všech postav, které jinak nemá žádný smysl ani logiku (sportování na plnou pecku hned od začátku kursu, věc s chrápáním a další). Měl jste mě včas upozornit, že začínají louskat. 2) Primitivní politický podtext možná oslovoval diváky tehdy, dnes je příliš zřejmá jeho lacinost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie prebiehalo v obci Skála v okrese Jablonec nad Nisou. (dyfur)

Reklama

Reklama