Reklama

Reklama

VOD (1)

Film se odehrává v texaském Austinu a je inspirován tamní rokenrolovou scénou. Sleduje čtyři vzájemně propojené milence, kteří čelí výzvám jak v hudební kariéře, tak v intimním životě. Ve světě poháněném mládím, vášní, chtíčem, drogami a kreativitou se příběh zaměřuje na dvojici, která hledá způsob, jak se vyrovnat s chaosem moderního světa a najít smysl existence. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (119)

Ant 

všechny recenze uživatele

Nejprocítěnější Malick od Tree of Life. Klasicky se jedná o zamotaný příběh, kdy nedokážete rozpoznat začátek od konce, což působí jako připomínka hlavního romantickému trojúhelníku. Rooney Mara tady skutečně září a je to jedna z mála rolí, kde ji vidím využít celou škálu emocí. Hudba a rozmanitá camea od úžasně upřímné Patti Smith po šíleného Vala Kilmera jsou pak kapitolou sama pro sebe. Filmu mírně podkopává nohy přepísklá stopáž a klasická Malickova nechuť k přehlednějšímu narativu, nicméně scéna s Holly Hunter na parkovišti a Goslingem s jeho otcem jsou emocionálně omračující. Krásný konec je pak třešničkou na dortu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jeho předchozího počinu "Knight of Cups", i zde Terrence Malick dává na odiv precizní kameru, jejíž detailní záběry herců odkrývají všechny drobné emoce, které by jinak zůstaly skryty. Bohužel, se zbytkem už to tak slavné není, za což může v první řadě šílená stopáž, u níž jsem místy vážně trpěl. Co se samotné kostry příběhu týče, režisér se nebojí jít do hloubky, přičemž rozkrývá vztahová témata až na holou kůži, na níž jdou všechny přetvářky a smutky vidět jako na rozpáleném letním slunci, byť je ke konci už značně "roztahaná". Snímku rovněž napomáhají skvělé herecké výkony všech zúčastněných, z nichž však nejvíce vyčnívá Michael Fassbender, jenž si svou roli užívá každou sekundu. „We thought we could just roll and tumble, live from song to song, kiss to kiss.“ ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Malick ako jeden z mála dnešných režisérov ešte chápe, čo je to filmové umenie. Literatúra udivuje človeka slovom, hudba zvukom, film obrazom. Hejteri budú hejtovať, karavána ide ale ďalej. Toľkokrát som rozmýšľala nad tým, že hudba mi veľakrát doslova zachránila život. Práve pre vyššie spomínané delenie mám najradšej hudbu inštrumentálnu, pretože to je tá skutočná sila zbavená akýchkoľvek posolstiev. Na tie predsa slúži poézia a próza. Miešanie hudby s filmom ale akceptovať môžem, hlavne v tej podobe, v akej ju podáva Majster. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Typický Malick. Bežnému divákovi nie moc prívetivé dielo, kde je pohľad na vzťahové záležitosti podaní prostredníctvom dlhých záberov a pre mňa často nič nehovoriacich scén. Ľudia ktorý moc nemusia čo som zatiaľ spomenul budú aj radi že sa filmu vyhnú. Niesom fanúšik režiséra ale natočil veci čo mi sadli o dosť viac. Toto bolo asi najslabšie čo som od neho videl, ajkeď nemám napozerané všetko. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Faye, ktorá chcela tak veľmi žiť zaujímavý život, že brala všetko čo jej ponúkol, ale zabúdala byť sama sebou. BV, ktorý opustil obyčajný život, aby sa stal "niekým", stihol sa zaľúbiť, byť oklamaný a zistiť, že to pravé je ten obyčajný život a láska v ňom. Cook, ktorý si myslel, že je boh a môže všetko, ale nemohol. Rhonda, ktorá sa ocitla v úplne inom svete, z ktorého mala strach, ale nedokázala ho nechať za sebou. Malick nám vyrozprával príbeh, spôsobom sebe vlastným, ale veľmi zrozumiteľne. Príbeh, ktorý je plný nešťastných ľudí .... a lásky. Vybral nádherné lokality a skvelé miesta. O Lubezkiho kamere netreba hovoriť a miestami zaznela fakt skvelá muzika. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městech Progreso a Mérida v Mexiku a v Austinu v USA. (willy1)
  • Název Song to Song byl odhalen až v lednu roku 2017, dřívější názvy byly „Limitless“ a „Weightless“. (griph)

Související novinky

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Reklama

Reklama