Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (125)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na vynikajúcu zápletku, no očakávania sa akosi nenaplnili. Teda až v záverečnej fáze filmu sa to rozbehlo naplno, čo je podľa mňa obrovská škoda. Námet o dvoch bratoch, ktorí stoja na opačnej strane zákona, je parádny. Len po scenáristickej stránke mi to najmä v prvej polovici filmu prišlo také epicky neatraktívne. V druhej polovici už to bolo oveľa oveľa lepšie, no aj tak v človeku zostane ten pocit slabšej prvej polky. Atmosféra filmu ma ale naozaj bavila, aj keď občas to bolo až príliš zdĺhavé. Celý čas som bol rozhodnutý pre 3*, ale ten koniec naozaj vyšiel nad očakávania. Takže napokon je to za 4*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pokrevní pouto má jedno výrazné negativum a dvě obrovská pozitiva. Začnu tedy tím, co mě zrovna úplně dvakrát nenadchlo, a to je bohužel poměrně dost nevýrazná zápletka. Já ji tedy nechci v žádném případě označovat za nudnou, bez tempa či vyloženě nefunkční, ale přeci jen bych v ní uvítal vzhledem k postavám, době a ústřednímu tématu o trochu více originality, nápaditosti či zajímavosti. Ten příběh mě zkrátka kdovíjak nestrhnul a nenadchnul, je to opravdu ta nejslabší stránka celého filmu. Co je ovšem povzbuzující, že ačkoli je sice zápletka tím nejslabší prvkem, tak zároveň je to i to jediné, co mě zde neoslovilo. Zbytek je totiž jedna velká paráda. Možná, že tento můj dojem vyvolává i má slabost pro tyto retro vztahové krimi/drama, ale Pokrevní pouto je prostě přesně ten můj šálek kávy, kterému dokážu ledacos prominout, ikdyž až na tu zmiňovanou zápletku k tomu vlastně nemám naštěstí v případě Blood Ties ale ani důvod. Abych byl ale tedy konkrétní a zmínil ty dvě obrovská pozitiva, tak určitě na prvním místě musím zmínit naprosto luxusní obsazení, které mě nehorázně bavilo, všichni herci byli nevídaně přesvědčivý, herecky na maximální úrovni, charismatičtí, sympatičtí, svým postavám vtiskly duši, díky nim tu působili i emoce na výbornou, prostě úžasné představení všech zúčastněných. A tím druhým momentem, který mě opravdu nadchl, je úžasně zpracovaný vizuál, New York sedmdesátých let tu byl zcela fantasticky vykreslen, dobová atmosféra tu funguje na 200%, hudba, styl, to vše na strhující úrovni a já si Pokrevní pouto i v tomto ohledu náramně užíval. Pokrevní pouto je zkrátka velice působivá, stylová podívaná, stojící především na perfektním castingu a dechberoucím vizuálu, a já tak dávám jasně palec nahoru. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi dobre vykreslený vzťah našich bratov, ktorí ako sa hovorí, stáli na opačných koncoch zákona. Clive síce chcel byť slušný, ale začalo mu vadiť, že nie je schopný zaistiť svojej frajerke drahý kameň na prstenníčku a tak strelil do hláv zopár ľudí. Kto by to neurobil že? A tak už len pozeráme, ako jeden z bratov prácu stráca, druhý si naopak rozbieha slušné podnikanie a nakoniec sa dočkáme šesť sekundového napätia. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Old school. Se silným pocitem, že to není film o sedmdesátkách jako spíš film ze sedmdesátek a tomu to všechno odpovídá, zcela záměrně. Podle mě velmi zdařile natočeno, pomalejší tempo nevadí, stále to není tak ubíjející jako některé filmy ze 70. let. Herecké výkony skvělé. Nezúčastněně, bez emocí. Zdařile old school. Vypravěčsky super, dějově žádná sláva, emoce žádné, vývoje postav sotva znatelné, pokud vůbec. Prostě sedmdesátky s tím filmově dobrým i špatným. 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)
  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama