Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 163)

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je nějak "in" dělat z postarších, či snad až vysloužilých herců akční hrdiny. Ovšem zatímco Liam Neeson mívá ve svých posledních filmech schopnosti jeho věku úměrné a bojuje spíše životní moudrostí, tak Denzel Washington je zde druhý superman. V podstatě každá akční scéna a každá zabijačka je zde natolik stylová a natolik cool, až je lehce přestylizovaná, čímž trpí realističnost. Celá ta honba za coolovostí je také poměrně zdlouhavá, 132 minut už je přes limit. Nicméně i tak je film dost chytlavý, Denzel sem tam udělá něco fajnově vychytralého a vždy si dokáže udržet divácký zájem. 6/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalšie ale o to sústredenejšie, decentne gradujúce a luxusne si vychutnávajúce hlavného záporáka. Washington sa približuje postu áčkového Seagala a čoskoro sa mu nad hlavou rozsvieti svatožiara. Potešila ma vyváženosť suverenity medzi ním a Csokasom, dialógy, malá rola Billa Pullmana, krvavejší ráz než sme pri washingtonovkách zvyknutí, i záverečný Moby. Fuqua is back. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Až bude nejhůř, vím zcela jasně, komu mám zavolat ! McCall všechno zařídí, tím jsem si zcela jistá. O Denzelovi se nikdy moc nevyjadřuji, ale musím to napravit, protože ho mám jako herce zařazeného v té vyšší garnituře a že umí, o tom žádná... Věděla jsem do čeho jdu a co mě čeká, tak jsem vývojem situace nebyla až tak moc zaskočená, ačkoliv se tak málem stalo po zjištění faktu, že McCall skutečně dokázal zcela sám, bez úhony na zdraví a nějaké výrazné pomoci, zlikvidovat pomalu celou ruskou mafii, ale věřím, že jeden člen jim snad zůstal:-) Mělo to všechno, co tento žánr obnáší a i přes delší stopáž jsem se vůbec nenudila, například nezapomenu mimo jiné, jak při jedné čistce situaci nejprve zmapoval očima (to bych chtěla vyzdvihnout, ty detailní záběry na oči, super), odhadl, jak to bude přesně probíhat a na konci jen řekl 28 - 9 = 19....hustý !!! Asi to byla jeho jediná chyba v odhadu, protože byl o 9 vteřin lepší než si to spočítal......to byl jen malinký spoiler:-) A o zahradnickém náčiní už ani netřeba psát, toho tady napsali už mnozí dostatečné množství. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Muž v ohni a Mé druhé já, přičemž - jak už to tak u kopií bývá - je Equalizer horší. Zpomalovačky jsou k smíchu, příběh buď netuší, o čem chce vyprávět, nebo se snaží za každou cenu překvapit (každopádně působí nesourodě), záporák to s blazeovaností přehání a nebýt v hlavní roli Denzel, člověk by mu tu touhu po zlepšení světa nevěřil. Nemluvě o tom, že je hrdina až příliš nadčlověk, než aby se o něj byť na okamžik mohl divák skutečně bát (kam se chce dostat a ke komu, tam se prostě dostane, logika/nelogika). Nenudí to, je třeba ocenit nekompromisní styl a ve finálním fightu mezi regály geniální song Zacka Hemsyho, ve výsledku je to ale pořád JEN odvar z toho, co už jsme viděli jinde a lépe. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší nástupce 96 HODIN. Fuqua umí a když dostane kvalitní scénář (Wenk se vybičoval, jinak nic oslnivého na kontě nemá) a ideálně i Denzela do hlavní role, je to radost sledovat. Nikam se nespěchá, naopak jsme pečlivě seznamováni s hrdinou, což se krásně zúročí, když konečně vyhlásí válku nepříteli a násilí začne nevyhnutelně eskalovat. Denzel jako drsný sympoš tradičně vládne, ale záporák ma taky slušné charizma, a Fuqua svědomitě klade na přední místo hrdinu a zároveň to permanentně vizuálně nakopává. Škoda, že po expozici zmizela z filmu postava Aliny a taky že tábor klaďasů de facto neutrpěl žádné ztráty. A MUŽ V OHNI se mi líbil o něco víc. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Štýl boja, ktorý ovláda hlavný hrdina filmu, je mix filipínskych bojových umení Kali, Arnis, Eskrima a izraelského Krav Maga. Denzel (Robert McCall) sa pripravoval pod dohľadom skúseného bývalého príslušníka Navy Seals (americká špeciálna jednotka určená na zvláštne operácie). (kazatelSVK)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Glock 19, UZI, útočná puška M-4 a samopal MP-5. (K98)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama