Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (277)

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou utvrdila v tom, že současné akční filmy, ve kterých hraje hlavní roli Gerard Butler, neoplývají zrovna valnou kvalitou. Nemám nic proti vizuální stránce tohoto snímku, ale stupidnější scénář jsem už dlouho neviděla. A aby toho nebylo málo, na závěr si všichni pěkně zatleskali. (45%) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Proamerickú časť českej a slovenskej populácie urazí že vojaci zo štátov nacistických zachránili ruského prezidenta, červenoarmyjcov akože technická a vojenská prevaha amíkov a normálnych divákov celý príbeh, ktorý je zrelý na vysielanie na Netflixe a nie v kine. Aj keď sa možno tvorcovia pokúsili ako tak navodiť atmosféru, že na obidvoch stranách sú ľudia túžiaci po vojne a rovnako tak po mieri, celé to vyznieva strašne trápne a vrcholom je asi amícky kapitán na love, ktorý nezastrelí jeleňa v zasneženom Škótsku, lebo je tatkom malej srny. A to som na to chcel ísť do kina...45% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo kde jsou ty časy filmů, kdy nějaký ten U - Boot naháněl nějaký ten americký či britský torpédoborec a my měli dojem, že sledujeme šachy.. tah kapitánů střídal tah a byla to hra velmi napínavá... Po filmu člověk zjistil, že s chipsy sežral nejen pytlík, ale že mu chybí i nehty na rukách... No tady to nehrozí a během sledování si klidně skočte na jedno pivko vedle na roh do výčepu, nebo konečně vyměňte ten olej v sekačce na trávu... Film mi hned z kraje připomněl Gray Lady Down a vypadalo to celkem slibně, jen že pak už to byla jen čistá akční ptákovina... Ctihodný občan Butler se stal ctihodným kapitánem americké ponorky a hned poté co se stal pokrevním bratrem ruského kapitána se vydal zachránit ruského prezidenta do Murmansku. Šílený ministr totiž udělal puč chtěje rozpoutat světovou válku (proč - nebylo nutno divákovi vysvětlovat) . A aby na to námořnictvo nebylo samo, vyšle se paravýsadek amerických výsadkářů. To jsou drsní hoši a klidně běhají uprostřed ruské vojenské základny s obřími bágly na zádech, nejsou vůbec vidět na šedých betonových plochách přístavu páč mají khaki maskáče a vůbec tam všelijak táboří a kempují bez spatření... No a když už to ale nakonec přeci jen vypadá na třetí světovou, svět pochopí a zlo je potrestáno. Ufff ! Těch kamenů co spadlo v kinech ze srdcí ! Místo slziček to tedy skončí klasickou trapnou americkou tleskačkou a poplácáváni se vzájemně po rameni... je jedno jestli jste v řídícím středisku Houstonu a právě se opět podařilo spojit s Apollem, nebo na velitelském stanovišti ponorky... Prostě na závěr se musí tleskat! Chyběli jen New Yorští hasiči a tleskající prezidentka (ano film je soudobý a tudíž už je genderově vyvážený - bohudík) a tak jsem za tu trestuhodnou absenci prezidentky při tleskání (i ona má přeci také právo tleskat!) ubral hvězdu a dávám jen za 2 ruská torpéda! * * ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Butlera moc nemusím, jeho akční filmy jsou skoro vždy stejné "Ať žije AMERIKA" (Pád Londýna, Pád Bílého domu ...) Tohle jsem si pustil ani nevím proč a musím uznat, že film mě pohltil už od první minuty a nepustil až do samotného závěru. Jo jasně, v Rusku státní převrat, amíci zachraňují ruského prezidenta ať žije opět Amerika, hovadina, ale mělo to koule a pohled na ponorky, torpéda, rakety fakt super, takže jednu hvězdu rád přidám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akčnější pohádka z podvodní říše osázené ponorkami. A projdeme se i suchou nohou, pro případ odvrácení hrozby ponorkové nemoci. Na palubě ponorky USS Arkansas, které velí neortodoxní kapitán Glass, je pořádně živo, když je unesen ruský prezident, politický převrat je na dosah a vyšetření zmizení spřátelené ponorky se začne poněkud komplikovat. Gerard Butler a spol. mají napilno, mají na to necelé dvě hodiny filmového času a chtějí toho stihnout poměrně dost. Rozvážnější první hodinku ve znamení "dasbootovských" pochodů záhy vystřídá akcí napumpovaná druhá hodinka. Režijně si o pozornost říká Donovan Marsh, jehož předchozí režijní počiny viděl snad jen on sám, a solidní koncept, kterým je film opatřen, využívá pro řadu slovních přestřelek, ve kterých je pánem Gerard Butler, tudíž jej neuvidíme v žádné fyzické pranici, načež akční pasáže obstarává speciální komando vyslané zachránit ruského prezidenta. Nepovedl se/nezafungoval zejména provokativní podtext filmu spoléhající na to, že rusky hovořící země je západem vnímána coby centrum všeho zlého a temného, neb nejsou osmdesátá léta minulého století, kdy filmaři hojně využívali socialistické zřízení k instruování všemožných i nemožných studených válek. Načež tahle veškerá snaha zasazená do současného akčního spektáklu působí přece jen poněkud směšně. Máte-li rádi ponorkové manévry, které jsou prokládány akčním děním na souši, máte pozvánku od "kře(čk)ovitého" Butlera zajištěnou. Plutí pod hladinou má své nesporné kouzlo, nasnímané je to pěkně, akce má i nějaký ten explicitnější ráz, přičemž rating R by se dal využít mnohem výživněji, ovšem z kapitánského můstku zamává i renomovaný Gary Oldman, Linda Cardellini s košem kosmetiky je k světu a drsný Toby Stephens je hybným článkem akčních pasáží. Takže vzhůru pod hladinu. 7/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V Rusku byl film zakázán. (Duoscop)

Reklama

Reklama