Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (349)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak pochopil bych, že to není ani akční film, ale sorry, není to ani filozofující film, protože využívá jedno klišé za druhým, takže se té historce moc nedá věřit (válečný veterán má trauma, rozbitou rodinu, neuvěřitelné štěstí při "výběru" bytu - tohle samo o sobě s s tím bytem a kreditkou bylo z říše nereálna, chce konat dobro...). A když do toho ještě přimícháte jeptišku (!), která má taky trauma (a pravděpodobně trpí anorexií), je těch klišé a náhod tolik, že tak nedůvěryhodnému filmu odmítám věřit a děj, postavy i jejich snahy jsou mi ukradené, protože prostě je to celé neživotné a vycucané z prstu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Statham ve filmu, který není skoro akční, ale za to pořádně dramatický? Film, ve kterém Statham co minutu někoho nemlátí, ale za to dost dobře hraje? Neuvěřitelné se stalo skutečností. I přes jistou mimickou omezenost podává Jason překvapivě fakt dobrej výkon. Scénář je místy přitažený za vlasy, ale rozhodně není hloupý. Za mě spokojenost. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Navrhuju, aby se natočil film, ve kterém by spolu hráli dlouhovlasí Nicolas Cage a Jason Statham. Jmenovat by se to mohlo třeba "Dva vlasáči tankují gangstery" a děj by byl zasazen do vzdálené budoucnosti, kdy na Zemi dojdou holící strojky. To by potom bylo crazy. A dost možná i cool nebo funny. Pokud by ale někdo snad chtěl slyšet nějaké české přídavné jméno, které by k Joeymu pasovalo, tak divný. Jo, Divný Joe, to je ten film, na kterém jsem včera byl. Jason moc neběhal, ani nejezdil, omezil se na jednu ušmudlanou jeptišku, no a s tímhle velkou díru do plátna neudělá... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna zo Stathamoviek v ktorej sa snaží ukázať, že vie hrať a pre mňa je jej vysoké hodnotenie nepochopiteľné. Mne to pripomína Lundgrenovky zo začiatku milénia v ktorých často hral nejakého ožrana s mindrákom z minulosti. Akcie v nich bolo minimum a ani po dejovej a hereckej stránke to nebolo vydarené. A presne takýto je aj tento film. Stathamova postava najprv chlastá, potom mláti ľudí na zlej strane, kým sa mu vďaka jednej mníške konečne rozsvieti v hlave a zachová sa správne. Tá dramatická rovina ma vôbec nezaujala a romantický vzťah s mníškou tiež išiel mimo mňa. Ona je škaredá a on nie je zas tak dobrý herec, aby takúto polohu uhral. Bitky tvoria pársekundové potýčky a dokopy ich je v celom filme menej jak pár minút. Ale aspoň sú kvalitné a celkom drsné. Takže ani na druhý pokus som tomuto filmu na chuť neprišiel a celý čas som sa nudil. 3/10. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jason Statham ve snaze najít sám sebe chodí po Londýně, sem tam někoho zmlátí a tváří se strašně dotčeně. Jenomže to putování městem nepřináší nic než nudu, lepší bitku jsem zažil na sobotních pivních slavnostech a hereckej projev si sebou Statham nosí na každý natáčení stejnej. Je to sice docela jinej film, než ve kterých se běžně vyskytuje, chybí mu ovšem cokoli, co by mělo šanci člověka zaujmout. Žádný napětí, minimalistickej rádoby tragickej hudební doprovod, nulovej děj, trapná vztahová linie s jeptiškou (hodně otravnou nutno říct), žádná motivace koukat do konce a naprosto zbytečná charakterní vložka ve formě post válečnýho traumatu (takovejch týpků se na plátně objevilo už hodně a lepších). Doufám, že mu do dalšího bijáku daj bouchačku, aby se moch vykoupit jak se sluší a patří. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama