Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Nedávala jsem McFarlandu šanci. Zaujal mě příběh a tak jsem si řekla, že to zkusím. Klasické drama o sportovcích. Jenže jsem se mýlila. Není to klasické drama o sportovcích, není to klišé, i když některým scénám se USA neubránilo. K. Costner za tvrďáka byl mnohokrát, tak nějak mu tahle role sedí, ale ten děj, ten byl neuvěřitelnej. Prostředí, ve kterém se film odehrává je fascinující. Ti kluci, kteří vstávají někdy ve čtyři ráno do práce, poté jdou do školy a ještě měli sílu se dopracovat tam, kam se dopracovali. Naprosto famózně zahrané. Dojalo mě to, rozesmálo mě to, naštvalo mě to. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Každý sportovní snímek vítám a McFarland není výjimka. Snímek z chudého prostředí o přespolním běhu. Latinoameričené, kteří neznají nic jiného než školu a práci na poli. Dřou od rána do večera a nemají čas téměř na nic jiného. Nemají auto, nemají nic a jejich cesta ze školy je během rychle domu, aby mohli pomoc rodině. Kevin Costner v roli učitele a také skvělého kouče chlapců z McFarlendu zahrál roli skvěle. Dobrý děj, neřeší se zhovadilosti, pořád se něco děje a hlavně moc pěkný a dojemný příběh, který fanouška sportovních snímků musí rozhodně bavit. Kousek od plného počtu, možná při druhém zhlédnutí přehodnotím .. 8/10 = 89% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když běží, patří jim celý svět, čte se slzami v očích učitelka, která kolegovi tělocvikáři zrovna dvakrát nevěřila. Ten začne poznávat svérázné sousedy i rodiny členů svého týmu a postupně svým svěřencům ukazuje cestu, kterak Mexičané můžou i, světe, div se, na vysokou školu („Na poli knihu nepotřebuješ,“ opětuje otec jednoho z nich). Mezi učitelem a outsidery se stírají sociální rozdíly, jenže ten zároveň zapomene na narozeniny patnáctileté dcery. Holt, máme tu všechno. Hlavně pak látku, která by si scenáristicky zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. A to samozřejmě nezapomínám, že snímek je natočený zručně, Novozélanďanka Niki Caro ale byla v dramatických vodách v předchozích zastávkách (třeba Její případ) mnohem zajímavější. Tohle je tak jen další konzervativní kus ze sportovního prostředí, předvídatelný, přímočarý, snadno zapomenutelný. Zklamání, shrnul bych. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Silno motivačné. Po dopozeraní som mal chuť vybehnúť minimálne na Vinohrady a cestou spať očesať nejaké pole aspoň plné kukurice. Mexikánci síce hrdo spievali národnú hymnu USAA, ale gény nezapreli. Páčilo sami, že tam nebol žiadny neger, ktorý by to povyhrával, ale ostalo to na domácej pôde. U Costnera mi chýbala nejaká silná motivačná reč, ale z budúcich gangstrov vykresal cezpoľných bežcov s výdržou a odhodlaním. Prelínajú sa tam rôzne línie, postavy si taktiež svoje užijú a to teplo priam až cítite. Lepšia motivačka podľa true story. 3 z 5 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Športových filmov typu "from zero to hero" je už požehnane veľa a preto by si tvorcovia mali dvakrát rozmyslieť či sa do danej tématiky pustia. Nie je nevyhnutné prísť s niečím úplne novým, ale predať to tak, že to človeka osloví, zabaví či dojme, či už s využitím klíšovitých schém alebo bez nich. McFarland je zapadnuté kalifornské mestečko poblíž mexických hraníc, ktorého populáciu tvoria z veľkej časti mexickí imigranti a ich potomstvo. A tu prichádza horkokrvný muž (Costner) s poslednou šancou na zamestnanie a snaží sa vyformovať niečo z miestnych stredoškolákov, no zároveň brať ohľad na ich spoločenské nastavenie a kultúru. Mňa to oslovilo, miestami zabavilo a koniec koncov aj dojalo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama