Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Receptu, ve kterém se společně objevuje fanatická svíčková kráva (hovězí panna) zároveň s mladým kuřetem na Carrie dušeným pod schody, se zdaleka vyhněte. Tím spíš, pokud jste afektovaní, upištění američtí kokoteens, jejichž vrcholem života a středobodem vesmíru je, ano, ŠKOLNÍ PLEŠ! Pominu-li to, že jsem se klasicky pominu-l(i) při těchto (tedy každých) adolescentních rejích v limuzínách, kteréž patří neodmyslitelně k americké nekultuře, největším filmovým klišé a lžím, pak jsem byl velice spokojen, neboť takto elegantně zbavit svět jedné třídní degenerace, to je na medaili. Pokud by byl King ožralý mužik, tato polévková (boršč) redukce zbytečných by se udála na svazácké schůzi vedené soudružkou Natašou Kurvičovovou, tedy o nic lepší prostředí. V kontextu s rýpáním se vlastně v ničem důležitém, mě napadá reklamní slogan určený primárně mně. Máte průjem??? Neposerte se z toho!!! V tomto duchu nemohu vyčítat filmu zde vyčítané a natruc všem ostatním, kterým doporučuji raději návštěvu keš end Kery, jim vmetám do tváře 5 hoven. Nehledě na závěrečného jehelníčka (nůžkovníčka) v kleci, kterého má sladká zrzka excelentně vytvořila z Jůlie Morové Rány, tfuj... tedy juchůůů, kuva....yippéééé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal: nesrovnávej, nesrovnávej, zapomeň na De Palmu a Sissy Spacekovou... jenže to příliš nefungovalo. Film je téměř doslovnou kopií původního, dokonce se opakuje i lekačka na závěr (jenže tady jsem se nelekl), byť v trochu jiné podobě a režisér se pokouší se zasvěcenými si pohrát... Tedy čekal jsem poněkud větší masakr! První krev ve sprše nešokovala, maturitní ples se přehnal jako tajfun a konečné zúčtování s matkou nepřineslo nic nového. Nejvíce mě zklamala J.Mooreová, protože ji mám rád. A to hrála ze všech postav nejlépe! Nejpodařenější mi tak přišly hrátky s autem, ve kterém seděli hlavní aktéři celé té nešťastné události. V původním snímku se mi líbilo, že kladl více důraz na psychologii, vývoj postavy Carrie, které trvalo (oproti remakeu) poměrně dlouho, než objevila své nadpřirozené schopnosti. Novému zpracování by ale prospělo méně keců a více akce, jelikož mysteriozní thriller už natočil výše jmenovaný De Palma... ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zarytým odpůrcem remaků, spíše naopak - pokud se mi stará verze (v tomto případě i kniha) líbila, tak se na remake rád podívám. Carrie se ale bohužel nepovedla. Není to úplně tragický, ale vidím v tom pár zádrhelů. Hlavním problémem je velmi špatná závěrečná půlhodinka (do té doby to bylo celkem v pohodě), která měla být vyvrcholením filmu, ale místo toho se podle mě vůbec nepovedla. Druhým, menším problémem je nevhodný výběr herečky pro postavu Carrie. Já mám sice Chloë rád, ale do této role se nehodila, navíc si myslím, že si to tu poslední půlhodinku těžce nedávala. Když to celý porovnám s původním počinem, který je téměř o 40 let starší, tak mu tento moderní remake nesahá ani po kotníky a to především po stránce atmosférické. 40% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pro chvilku štěstí by snad i vraždila aneb proč na mě ta holka celou dobu tak tupě zírá??!! Čert vem, že je Carrie remake, ale z tohohle filmu už od samého úvodu vyloženě cítíte, jak se bezmála dětinsky těší na předepsaný kultovní finále. V důsledku toho se první 2/3 vlastně snaží jen tak z povinnosti prolítnout. Nechápu to, Kimberly Peirce už dokázala sugestívně rozbrečet kluky, ale tady jako by jí studio tlačilo devítimilimetrovým tamponem mezi lopatky. Proč musí být sarkra všechno poplatný dílčím možnostem digitálu, když jako celek je to naivní, místy směšný, bez atmosféry, která ani nedostává šanci vzniknout, natož fungovat? Carrie vlastně vůbec není ústředním motivem, jen takovej maňásek, prostředník k naplnění paranormálních skečů kolem. Že se pak zdá být Chloë Moretz spíš vyjukaným retardem než telepatem, že jindy skvělá Julianne Moore okatě přehrává, to už jsou jen důsledky výše zmíněného. Jo, vsadil bych na skromnej rozpočet, psychologii na úkor samoučelný levitace a třeba i úplně neznámý tváře, ze kterých by se v každým druhým záběru nedalo tak snadno číst "uděláme to hezčí a líbivější". Pro mě zpravidla platí, že u hororu znamená málo často víc a i když se povrchnost stává posledností doby, Carrie 2013 absolutně postrádá šmrnc, náboj, zhoubu, zlobu, cokoliv, co by se dalo (znovu) prožít. Prefabrikovaná kremace "ošklivý" klasiky pro smartfounovou generaci, u mě za [final rate: 45%] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Román "Carrie" je jednou z nejzakazovanějších knih na amerických školách. (dopita)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama