Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě opravdu pobavilo, byla ta armádně strižená mužatka se svastikama na nahejch kozách. Ale dokonce i Joker se tady dost vyřádí a vyrobí tolik mrtvol, že už i začínám věřit, že tento animák se pro děcka nehodí. Taky dějová linka se Supermanem se docela povedla a můžu říct a i samotnej Batman mě překvapil, že se takhle odklonil od čistě kladné postavy pěkně do rozporuplně temně ilegální - oproti 1. části je to dějově kvalitativní posun. Co se týká animace, celkové stylizace a přehánění, tak to zůstává stejné, bohužel. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než díl první. Dvojka jde ještě dál, Joker je absolutní psychopat bez špetky empatie a sentimentu. Takhle má vypadat Batman. Vrcholem je bitka mezi Batmanem a Supíkem. Je super, že se tímto nechá Snyder inspirovat, protože pokud to bude mít stejnou atmosféru jako tento animák, úspěch je zaručený......tak úspěch zaručený nebyl, Snyder se inspiroval jen velmi okrajově. Takže toto zůstává jako nejlepší možný DC animák s Batmanem, lepší než BvS, lepší než komiks... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě lepší než předchozí díl. Naprostá pecka! Tohle jsem fakt nečekal. Batman se opravdu ukázal. Hlavně mě potěšila přítomnost dalších hrdinů a to: Supermana, Catwoman a Green Arrowa. I když už teda nejsou nejmladší. Nejdřív měl, co dělat s Jokerem a nakonec pěkně naložil Supermanovi. Vůbec jsem nevěděl, čeho všeho je schopný. A na koni jsem ho taky ještě jet neviděl. :D Opět mu pomohla jeho Robin. Ale konec mě docela překvapil. ;) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Mozna jeste o chlup lepsi nez prvni cast. A spolu tvori dokonaly na sebe navazujici celek. Z mutanti armady se stali Sons of Batman a verejne mineni se obraci stale vic proti Batmanovi, ktery sice vyresil jednu hrozbu, ale zpusobem ktery se lidem moc nelibi. Navic se Joker rozhodl, ze by konecne mohl svetu rict, jak to ma s Batmanem on sam... Druhy dil je opet brutalni a mrtvolami se nesetri. Je to syrovy thriller zasazeny do obdobi studene valky. A zatimco si Batman dava posledni rande s Jokerem v Tunelu lasky, Soveti se pripravuji ukazat Americanum, kdo ma vetsi kanon. A pekne zamichaji s predstavami o sporadane amer. spolecnosti... Skvela story o tom, jak nekdy nestaci "pouha demokracie", a jak moc je v nekterych chvilich potreba neceho jineho...silneho vudce. Bohuzel to dlouho nechape ani nova komisarka, ani sam Superman, ktery je ve sve naivite pohou loutkou v rukach bezpaterniho prezidenta. A tak ho ceka osudove setkani se svym pritelem i sokem v jedne osobe. A zatimco si Oliver Queen alias Green Arrow chysta svuj sip, vse se riti k epickemu zaveru... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle malované DCárny nesleduji, ale v poslední době jsem se dostal k pár knižním komixům o Batmanovi a byl jsem příjemně překvapený, jak to může dobře fungovat, když se spojí dobrý příběh s pěknou kresbou. Tak jsem zkusil i pár animovaných kousků. A jsem překvapený zase. Tentokrát tím, jak samozřejmě působí propojení s ostatními postavami, jako je v tomto případě třeba Green Arow, Superman a Wonder Woman. Navíc je tady uvidíme v dost pokročilém věku a protože občas komentují i osudy ostatních z týmu...pro někoho to může být spoiler jak k seriálům, tak hraným verzím. Tedy pokud se nějaká návaznost ctí. Napětí mezi skautíkem v modročervených elasťácích a zarputilým a skoro brutálním Batmanem mě bavilo a i když je ve filmu pár nelogičností, uměl bych si představit hranou verzi a věřím že by to i přes ta slabší místa, byla větší pecka, než je Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Třeba jednou bude, teď ovšem musím konstatovat, že namalované to moc pěkně není, příběh má dobrou kostru, ale jinak je to poslepované chatrně, takže žádná sláva. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama