Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Zo vsetkych troch Fantomasov bola jednotka jednoznacne najlepsia, ale tato tretia cast bola dokonca o trosicku slabsia, nez dvojka, ale nechcem tento film zatracovat, lebo aj na tejto casti som sa dobre pobavil. Najviac sa mi ratala obesena mrtvola v izbe, ktora nasledne mizla a tym padom Funesove vlastne podozrenia o halucinaciach :-) Ale aj napriek tomu, skoncilo to tak, ze mohla byt aj stvorka. Dodnes nechapem, preco sa tvorcovia k tejto serii nikdy nevratili. Myslim si, ze kazda Fantomasova cast musela mat v 60-tych rokoch nielen vo Francuzsku uspech a preto je to pre mna nepochopitelne... 22.01.2011 _______ Louis de Funès - (Komisár Juve) +++ Jean Marais - (Fantomas / Novinár Fandor) +++ Mylène Demongeot - (Hélène) +++ Francoise Christophe - (Lady Rashley) +++ Jean-Roger Caussimon - (Lord Rashley / Fantomas) +++ Jacques Dynam - (Bertrand) +++ Robert Dalban - (Riaditeľ novín) +++ André Dumas - (Tom Smith) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejméně podařená část trilogie. Velkou část nudí, i když místy potěší dobře vybudovanou atmosférou, vtipnými dialogy nebo nějakým tím gagem. Hustě použitá zadní projekce ještě o chlup protivnější než v předchozích dílech. Na mnoha místech překvapuje naprostou naivitu, kterou neomluví ani to, že jde o komedii... Vcelku slabota: 65% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Scotland Yardu sa to ani veľmi netýka, film ho má iba v názve, so Škótskom ho spája len zámok, kde sa dej odohráva a zbytočný detektív s fajkou. Francúzskeho komisára však nesmie ani trochu usmerňovať, ten je predsa geniálny. Komediálne stále dobré, ale zdá sa mi, že Funès je tu príliš krotký a nedostáva toľko priestoru, koľko potrebuje na svoje vyvádzanie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice jsem na to nenašel nic naprosto úchvatného, proč by mě série měla dostat. Není to špatné, jen mi to prostě celkově nepřijde tak třeskuté, jak by mohlo. Je to více komediální, jsou zde další převleky, jednoduše to jede ve starých kolejích a snaží se to i o nějaký příběh, který v rámci gagů skoro zapadne. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Vy jste Waltr? :) :) Asi nejdrsnější Fantomas, kde je odstraněno hodně jedinců. Nové prostředí Skotska a strašidelného sídla nabízí další vtipné situace s komisařem Juvem a jeho společníkem, kteří se prostě dokonale vyznají. Ty Fantomasovy akcičky mi už přišly trošku zamotané, ale tak beru to s rezervou, protože se prostě o víkendovém odpoledni dobře pobavím a francouzské komedie tohoto typu jsou prostě základ. ) Tělesně zdatný novinář Fandor, který z koně skočí na vzlétající letadlo a zpacifikuje pilota, aby zachránil snoubenku, která se zas nechtěně dostala do průšvihu - je prostě samozřejmostí. :) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Přestože se děj odehrává ve Skotsku, jsou ve filmu používaná auta výhradně s levostranným řízením. (pjotri)
  • Fantomasovi muži unesou Hélène (Mylène Demongeot) a utečou v letadle. Fandor (Jean Marais) je pronásleduje na koni a skočí na palubu před tím, než letadlo vzlétne. Podobná scéna se objevila o 17 let později ve filmu Chobotnička (1983). (Jan.Kanak)
  • Keď komisár Juve (Louis de Funès) odfotí obeseného lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), položí fotoaparát na malý kúsok nábytku vedľa seba. Keď sa vráti v sprievode ostatných hostí, zariadenie je na posteli, navyše zmizla stolička vedľa nábytku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama