Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

genetique 

všechny recenze uživatele

Táto vydarená a kvalitou vyrovnaná trilógia má svoje čaro a vykresľuje úsmev na perách už vyše štyridsať rokov. Takto má vyzerať dobrodružná jazda, nabytá presvedčivím vystúpením Maraisa, ktorému Funès akoby len sekundoval. Kvalitne natočené kaskadérske scény síce podtrhuje vek, no na zábave film ani v najmenšom nestráca. Louis v humorných scénkach už klasicky balancuje medzi trapnosťou a genialitou, no svojou mimikou a gestikuláciou sa na tom nedá nezasmiať. 80%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Fantomas je legenda v tom pravém slova smyslu. Ať už mám na mysli celou třídilnou sérii, která je úžasně zábavná, nápaditá a skvěle zahraná, nebo samotnou postavu nepolapitelného padoucha, kterou jsem v mládí vždy bezmezně obdivoval za všechny ty super převleky, plány a vynálezy. Jen je mi pokaždé líto chudáka komisaře Juvea, jenž se může přetrhnout a vyvztekat, ale na Fantomase mu vždy ten jeden krůček chybí.)) P.S. Díky moc, pane Filipovský... ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenšie pochybnosti o tom, že Fantomas je hlúpučký a nepodarený film. Stretol sa však s priaznivou odozvou a má dodnes neuveriteľných 85 % od 28 tisíc užívateľov. Dá sa to vysvetliť pohodlnosťou užívateľov, ktorí v mladosti, v iných konkurenčných podmienkach, film videli a pochopiteľne ich zaujal. Po pár desaťročiach sa už k nemu nevrátili a tak tie percentá ostali ako pripomienka inej doby a iných kritérií. Mne ostala iba nezodpovedaná otázka, či Myléne Demongeot mala vo filme tak šikovne ušité šaty alebo sa už v tej dobe odvážila ísť na pľac bez podprsenky. Ale netrvám na odpovedi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Proste legenda, ktorej triky sa už dnes budú zdať smiešne a celkovo je to vlastne komédia a nie nejaká vieryhodná kriminálka, a preto účel výborne pobaviť určite splnila. Keď porovnám s jednotkou žandárov, ktorá vyšla v tom roku, tak mi to ale príde trochu slabšie. Len v porovnaní, inak výborné torpédo pre Funesovu kariéru. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie:-). Dnes bych tyhle francouzské krimi sci-fi komedie pravděpodobně nevydýchala, ale v dětství to byl absolutní kult - napínavé, vtipné, k tomu ty různé technické vychytávky (létající auta, střílející cigarety atd.)... Jean Marais byl můj idol (což s odstupem času nechápu, děti jsou holt divné:-)) a z Funése smíchy plesala má infantilní dušička. Vážně bych měla někdy zkusit, nakolik čas a dospělost ubraly této kdysi fantastické podívané, ale bojím se, že bych šla nejméně o 3* dolů, zůstanu tedy raději u vzpomínek z dětství a ty jsou ohledně všech dílů "Fantomase" jen ty nejlepší. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Keď Helena (Mylène Demongeot) príde po komisára Juvea (Louis de Funès) a Fandora (Jean Marais) na člne, muži v snahe vyškriabať sa hore čln prevrátia. V ďalšom zábere však vidíme, že Helena je úplne suchá, hoci pred sekundou bola vo vode. (Arsenal83)
  • Předtím, než Fandor (Jean Marais) a Hélène (Mylène Demongeot) jedou autem nebezpečnou cestou dolů, bylo řečeno, že nefungují brzdy. V jedné ze zatáček je však možné jasně vidět, že auto přibrzdilo, aby nedošlo k nehodě. (skinny9)
  • Z názvu filmu pochádza meno hrdinu nemeckých komiksov - Phantomias. Je alter egom káčera Donalda, ktorý v noci bojuje so zločinom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama