Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aby som si proti sebe nepoštval väčšinu užívateľov, ktorým sa film páčil a dokonca ho označujú ako najlepšiu francúzsku komédiu, sa zdržím uvedenia viacerých dôvodov, pre ktoré mu dávam iba dve hviezdičky. Stačí jeden - film neprežil previerku časom. Neviem si dosť dobre predstaviť, na čom sa môže pri pozeraní filmu v roku 2009 divák zasmiať. Verím však, že koncom šesťdesiatych rokov to možno bolo možné. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Velký flám je v podstatě jedna z mých nejoblíbenějších komedií od dětství. Funes hraje s Bourvilem úžasnou kočkovanou a jeden gag střídá další a další. Někdy ale přijde i na vážnou notu a vůbec to nenarušuje komediální náladu filmu. Rozhodně Funesova nejlepší role a rozhodně jedna z nelepších komedií vůbec. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco som na tento film nikdy nemal stastie v minulosti, kedze komedie s Funesom ma vzdy bavili a moja premiera bola az dnes. Jasne, ze som dlho o tomto filme pocul, ale nikdy som sa k nemu nedostal, az dnes a aj to v povodnom zneni. V podstate to ani nevadilo, lebo tu boli anglicki dostojnici, ktori sa nechtiac ocitli nacistami obsadenom Francuzsku. Takze 3 jazyky - anglictina, nemcina a skutocny Funesov hlas vo francustine ma skor potesil. Nezabudnutelne sceny u mna - pady padakmi, jeden z nich do zoo, dalej Funes ako nervozny nespokojny dirigent so svojim orchestrom, popletene izby v hoteli a s tym spojeny pad cisla 9 na 6, Funes v kuchyni a jeho buchnutie si hlavy do visiacej panvice alebo narodeninova party u generala a skakanie stolickami. Jasne, bolo tam toho omnoho viac, v kazdom pripade je to jedna z najlepsich komedii s Funesom, aku som v poslednej dobe videl, urcite si ju rad niekedy zopakujem, ale do stovky mi asi trosku vadila dlha minutaz. ________ Bourvil - (Augustin Bouvet) +++ Louis de Funès - (Stanislas Lefort - dirigent) +++ Claudio Brook - (Peter Cunningham) +++ Andréa Parisy - (Sestra Marie-Odile) +++ Colette Brosset - (Germaine) +++ Mike Marshall - (Alan MacIntosh) +++ Benno Sterzenbach - (Major Achbach) +++ Marie Dubois - (Juliette) +++ Hudba: Georges Auric +++ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne uplně čistá komedie, ale je to malinko mixlé i s dobrodružným filmem. Všichni se furt převlékají a schovávají před nacisty. Funés tu nemá tolik prostoru co jinde, a opravdu vtipných scén tu taky moc není. Oproti tomu to má asi vyšší rozpočet, než jiné francouzské filmy té doby a navíc i dobré lokace a kameru. 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komedie jak to nejlepší francouzský víno, skopčáci zas a znova za pořádný kretény (dobře jim tak, náckům), skvělá výprava, skvělá kamera, skvělí herci (cholerik Funés baví neskutečně), skvělý všecko. Do toho správná kapka dobrodružství... Ty vole, proč? Proč už se dneska takový komedie netočí? Ten šilhavej germán to každopádně zabil. Ještě o ždibíček lepší než trilogie Sedmý roty. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Transportéry objevující se ve filmu nejsou německé, ale ve skutečnosti předělané americké M3, kterých bylo po válce dostatek. Stejný typ se objevil i v komedii Kam se poděla sedmá rota? (1973). (Reiner)
  • Německý letoun, sestřelený šilhajícím německým vojákem, je typ Morane-Saulnier MS-502 Criquet. Jde o ve Francii vyráběnou variantu známého německého kurýrního letounu Fieseler Fi-156 Storch. Zatímco německý originál má řadový motor, pozdější francouzské varianty dostaly motor hvězdicový. (Foxhound#1)
  • Režisér Gérard Oury přiznal, že když Louis de Funès (Lefort) během natáčení improvizoval mimo původní plán, musel smíchy odcházet po čtyřech mimo umístění kamery a dekorací, aby svým smíchem nenarušil vynikající záběry. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno