Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická funésovka s podobným námetom ako "Piti, piti, pá", akurát bez skvelej hudby. Množstvo vtipných situácií, ktoré prináša prázdninová výmena detí (ako napovedá anglický názov "The exchange student") prísneho riaditeľa internátnej školy a škótskeho lorda, však nie je zanedbateľný, takže pravidelným úškrnom sa nevyhnete a ani občasnému uchechtnutiu sa nedá ubrániť. Výstavba deja pripomína skôr sériu grotesiek, ktoré síce nevtiahnu do deja ale celkom príjemne uvoľnia atmosféru. Produkcia je dobrá a Funésovi ani ostatným hercom nie je veľmi čo vyčítať aj keď kvalít "Piti, piti, pá" nedosahujú. Aj tu Oliver de Funés výborne stvárnil syna svojho otca. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodova letni komedie, ktera nijak zvlast nevybocuje z vetsiny Funesovych filmu, mozna s tim rozdilem, ze se odehrava ve vic prostredich. Opet tu pribeh slouzi prevazne k silenym Louisovym vyrazum a spouste vtipnych situaci. Film je hodne sviznej, Louis se hodne snazi, jedna scenka strida druhou, ale na 5* to precejen nebude. U nekterych jeho jinych filmu se proste bavim vic. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Zažil som riaditeľa, čo bol ťažké zviera, vedel o všetkom a keď Vás pristihol, mal tak strašnú povesť, že ste mali pocit, že všetko vie, má v prdeli detektor lži a je zbytočné mu klamať. Takže ste pri stretnutí s ním srali od strachu maggi v kockách a nevedeli ste ani ceknúť. A toto je Funes, ktorý je tentokrát riaditeľom súkromnej prestížnej školy s dvoma podarenými synáčikmi, jeden flákač a ťažký frajer a druhý riťopich, bifľoš a ťažký bonzák. Proste satira, ako sa patrí. Konflikt založený na zámene (asi ako Oskar), zároveň romantická somarina a sčasti tínedžerská blbosť. Guláš, čo mal baviť všetkých. Prvá polovica parádna, potom to akosi stráca dych. Ale stále je to pekný herecký koncert majtra Funesa so slušným, aj keď žiadnym prevratným príbehom. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Průměrná prázdninová komedie s nadprůměrným komikem Louisem de Funès v hlavní roli a vynikající hudbou Raymonda Lefebvra v pozadí a v klíčových scénách. Nic nového pod sluncem, jen další, v našich končinách silně přeceňovaný francouzský film. Byla to sice příjemná letní podívaná, ale jestli bych po tomto titulu sáhl ještě někdy znovu, to bych si teda musel rozmyslet. 50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Názvu filmu odpovídala i doba natáčení, začalo se v červnu a poslední záběry byly pořízeny v září 1967. (argenson)
  • Ve scéně po příjezdu mladé Angličanky do školy Charlese Bosquiera (Louis de Funès), kdy jde pan ředitel ubytovat slečnu do svého domu, vede ji pěšky a ona za ním jede autem, je možné v odrazu bočních skel vozu spatřit celý štáb. (Max_FX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno