Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Bolo to avizované ako drsný akčný triler, v ktorom banda krivých policajtov spácha lúpež a popritom zavraždí policajta, čím spustí kód 999, ktorý zmobilizuje všetky policajné zložky v meste a tie sa vrhnú po stopách vrahov kolegu a na ostatné zločiny „zabudnú“. Je to lož. Film trvá dve hodiny a k tomuto dôjde až po hodine a štvrť, pričom onen policajt nezomrie, nakoľko je hlavným hrdinom snímky a hrá ho Casey Affleck. S ústrednou postavou to ale vlastne nie je až také isté. Film má strašne veľa postáv, chvíľku sa sústredí na tú, potom na tamtú, raz je to buddy movie, potom heist movie, potom chvíľku príbeh vodcu nižšie postavenej zločineckej skupiny, ktorý to v skutočnosti celé robí kvôli synovi, potom je to o vzťahu Afflecka a jeho strýka (Woody Harrelson). Je toho hrozne veľa, až mám podozrenie, že pôvodne chcel Hillcoat 4-hodinovú mozaiku, ale producenti sa zľakli a strihača prinútili urobiť z toho radovú, bežnú a obyčajnú dvojhodinovú kriminálku. Výsledkom je zvláštne torzo, ktoré v sebe z posledných síl, ale predsa, nesie pečať zaujímavého projektu, no kvôli skratkovitosti (všetkého) neveríte postavám, nepoznáte ich, nedokážete sa vžiť do ich kože, do ich motivácií, príbeh vás len lízne, bez toho, aby vás naplno zasiahol. O čosi lepšie, ako iné trilery s mužmi zákona na šikmej streche (Sabotáž, Transport). Ale nie o veľa. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat jakoby se inspiroval Davidem Ayerem a natočil si svou vlastní drsnou kriminálku s policejního prostředí. Tentokrát z prostředí značně zkorumpovaného a po všech směrech shnilého. Hillcoat umí pracovat s vykreslením charakterů i drsným prostředím, (jak dokázal v Zemi bez zákona) ale tentokrát mu nějak ujela ruka. Má k ruce spoustu skvělých herců, často v neobvyklých rolích, dokáže vykreslit skvělou atmosféru i napínavé scény, ale jako celek se film spíše nepovedl a pokud jste mu přeci jen dávali nějakou naději, konečná třetina, (která měla být pomyslným vrcholem) vám jí vezme. Nečekejte to co ukazoval výborný trailer a film vás nezhnusí, ale rozhodně ani nenadchne a vlastně ani moc nepobaví. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál. Čekal jsem slušný heisty, dostal jsem dva krátký a pár akčních scén. Jsou realistické, brutální, drsné, prostě takové jak mám rád. Ale celé se to tak strašně táhne a ani skvostný herecký ansábl mi nezaručil dostatečnou zábavu. Prostě tomu chybí více přímočarý tah na branku a nějaká ta přestřelka navíc. A ke konci mi to přišlo trošku ujeté, jak se všichni vzájemně zabíjeli. Scéna ve výtahu a na parkovišti je však prvotřídně vygradovaná a ozvučení zbraní monumentální. Akce se štítem patří mezi to nejlepší, co film nabídne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech na trailer některých zdejších uživatelů, jsem se na tento počin plný zvučných jmen začal také docela těšit. Triple 9 až na pár zádrhelů šlape celkem obstojně. Dostaneme zde solidní hutný příběh, dramatické linie, které křižují uvěřitelné herecké výkony. Avšak dostaneme zde i mnohdy nepochopitelný střih, hluchá místa a zbytečně přemrštěnou stopáž. Kdyby byl film zhruba o půl hodiny kratší, výsledný dojem by byl dozajista o pár příček lepší. PS: Ze všech zvučných jmen nejvíce vyčnívá Chiwetel Ejiofor, který je zde skutečný badass! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka na pohľad so zaujímavým, ale ničím prekvapivým hereckým obsadením, ale čo sa javí na prvý dojem, zákonite nemusí byť strhujúce vo vnútri. Scenár a Strih sú hlavne kazy ! Alebo Kate Winslet v rusko - židovskej mafii, kde jej sestra je Gal Gadot, tak to je ad absurdum, obidve sa maximálne strápnili, zbytočnosť nadovšetko ! Koho napadlo, aby si tu zahrala Kate s Gal, keď ani jedna z nich, tu absolútne nič nehrá ? Vidím to tak, že Winslet patrí už do starého železa ? Bodaj by som sa mýlil. Gal je pekná kočka, ale väčším hereckým potenciálom nedisponuje. Černosi, Mackie a Ejiofor, obidvaja známi, ale viac - menej, priemerný štandard, aké si skúšajú v poslednej dobe. Tešil som sa na Normana Reedusa, ktorého poznám zo seriálu - The Walking Dead, ale bohužiaľ, dlho sa nezdržal. Jedine, jeden z bratov Affleckovcov, Casey, sa snaží, ale ani on nemá dostatok šancí využiť svoj herecký part. Je to film, ktorý by som si dva - krát za sebou nikdy nedal, ale ani už repete do budúcnosti nehrozí. John Hillcoat je režisérom, ktorý zo všetkých týchto ľudí, je jediný, ktorý mohol urobiť žánrovú klasiku, čo sa mu nepodarilo... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)
  • Když Termit (Carlos Alcaine) vystřelí na Chrise (Casey Affleck) a Marcus (Anthony Mackie) zjišťuje, jestli je jeho parťák v pořádku, odhodí svou pistoli na zem a vzápětí stíhá Termita bez ní. Když se však ve snaze proklouznout za ním zachytí o díru v plotě, je vidět, že zbraň stále drží. (kesinaa)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama