Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

Happens 

všechny recenze uživatele

Konečně akční snímek, co má grády. Nadupaná akce nestandardní zápletky, která je čitelně rozklíčovaná v první minutě filmu a nechává tak diváka jen odhadnout, co se asi tak stane. Špinaví policajti, co dělají dvojí práci. Nikdo není ničí přítel. Všichni na jednoho, jeden za všechny, každý proti všem. Přežijí jen šílenci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie, nečkal som moc, ale ani zas tak málo. Hillcoat nám naservíroval skvelú Zem bez zákona a od žánru sa ani tento krát moc neodtrhol, no bohužiaľ tento krát nemal po ruke dobrý scenár. Triple 9 je tak prepchatý hviezdnymi menami, že len polhodinu kým začne film, nám predstavujú kto tam hraje. Známe xsichty síce potešia, ale polka z nich vám len preletí cez oči a nič, skutočne nič neponúknu a ani ničím moc nie sú zaujímavé. Taký Norman Redus keby nevyzeral podobne ako vo Walking Dead ani neviem, že tu hraje. Aarona Paula keby nezabrali poriadne do xsichtu, tak cez tie vlasy ani neviem, že je to on. Tiež som nosil dlhé vlasy, ale tak debilne som ich nikdy nenosil, aby ma ľudia nespoznali. Chiwetel Ejiofor a Anthony Mackie sa mi občas plietli kedže hrali skoro to isté a ešte sú aj rovnako opálený, ale kvôli fúzom, ktoré Anthony nosil v Captain America som ho nakoniec spoznal. Výnimku tvorí Casey Affleck, ktorý asi jediný mal čo ponúknuť a Woody Harrelson, ktorý vyzerá sto rokov rovnako a ešte ďalších sto bude. A výnimku taktiež tvoria dámy. Gal Gadot som spoznal len podla jej sexi dlhých nôh, kedže moc priestoru nedostavala. Teresa Palmer je tu v toľkých záberoch že to spočítate na jednej ruke, ale jej tvárička mi neunikla. No a moja obľúbená Kate Winslet sa premenila na sexi milfku a podla výstrihu som hneď vedel, že je to ona. Ale aj keby nemala taký ... aách výstrek, pardon výstrih, tak by som ju zbadal, kedže ešte ona tento bordel zachraňovala. Veru je to bieda, o to väčšia, že som sa fakt tešil na tento film. Príbeh a postavy nula bodov a s tým ani snaživá Hillcotová atmosféra alebo napätie nič nespraví. 55% - 3* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Banku First City dnes přepadli lupiči. Byli ozbrojení a mluvili španělsky, což zužuje pátrání tak na čtvrtinu města." Tak tady máme lupiče, mafii, gangy, hodné poldy, zkorumpované poldy a mě. Já jsem ten jediný zmatený, který stojí opodál, ztrácí se v hromadě figur a přemýšlí, o čem to tak asi bylo. Nicméně příběh celkem odsýpá, carevna Irina mě baví a brutální řidič Jeff má všechny mé sympatie. Přitom oni dva nejsou těmi, kdo by měli tuhle zabijáckou káru především táhnout, ale ti "důležití" na to neměli koule, charisma a ani chipsy, kterými by mě uplatili. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Syrových amerických detektivek bez balastu patosu a sentimentálních scén je jako šafránu, jelikož Američané to obecně mají rádi s pompou a vůbec nejlépe s vlajícími americkými vlajkami v každém druhém záběru, kdy se srdce diváka dme pýchou nad heroismem strážců zákona, jenže realita je jiná...špinavá...a tak vznikají právě kriminálky jako je Triple 9. Schopný a žánrově přesný režisér John Hillcoat už definitivně přesídlil z Austrálie do Hollywoodu, ale australský smysl pro syrové zobrazení reality si zachoval a tak vznikl skvěle obsazený film o špinavém světě ulice a jeho provázaností se světem policie. Hodně konverzační, zalidněný množstvím postav, napínavý a sugestivně nakombinovaný (v závěru možná až moc). Dvorního Hillcoatova scenáristu Nicka Cavea tentokrát nahradil debutující Matt Cook a výsledek je překvapivě životaschopný. Syrové podání americké reality v podstatě bez příkras, byť v rámci žánrových pravidel s jemnou uměleckou licencí (možná jen ten motiv ruské mafie byl až přespříliš klišovitý). S napětím a nedočkavostí vyhlížím další Hillcoatův ,,americký" film... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Triple 9 je surovým thrillerem, který v místy až hypnotickém tempu dávkuje netradiční pouliční kriminálku s hvězdným obsazením, která zároveň nezapomíná budovat důležitou atmosféru. Novinka Johna Hillcoata dává v mnohém vzpomenout na předešlé filmy tohoto tvůrce, zatímco přináší dostatek nového a zajímavého na to, aby si zasloužila dvě hodiny vašeho času. Výsledný mix sice asi nesedne každému, přesto se jedná o poctivou a temnou kriminálku, která fanoušky žánru bezesporu potěší. [75%] ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Zhruba ve 36. minutě filmu se objeví ukázka z akční hry "Max Payne 3". (Jugamaru)
  • Když Termit (Carlos Alcaine) vystřelí na Chrise (Casey Affleck) a Marcus (Anthony Mackie) zjišťuje, jestli je jeho parťák v pořádku, odhodí svou pistoli na zem a vzápětí stíhá Termita bez ní. Když se však ve snaze proklouznout za ním zachytí o díru v plotě, je vidět, že zbraň stále drží. (kesinaa)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama