Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

Renton

všechny recenze uživatele

Bývalí hudebníci, svého času úspěšní, po rozpadu ovšem zapadají do stereotypu všedního života. Ovšem blíží se festival a členové se začnou znovu dávat dohromady, aby ... a dál nevím, Markíza se z ničeho nic odmlčela a tak jsem nucen si tento dobře obsazený snímek, z kterého Británie přímo dýchá, sehnat jinde.. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

V první půlce a na euro turné je to víc sranda, ale i konec je celkem v pohodě. Pohoda je asi to hlavní slovo, které to vystihuje. Je to milej film s příjemnými herci a uteče jak nic. Nemá nic extra překvapivého a hudba tu není nějak oslnivá, ale nějak jsem to těm Angličanům odpustil. Celkově takové slabší čtyři. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kromě úsměvných patriarchálních výstupů Billa Nighyho jsem nezaznamenala žádný další impuls k opakované projekci, jen smutný pohled na bídu návratů do dob, které může oživit pouze remastering... Jóó, vystupovat z rozjetého vlaku se nemá, to může potvrdit třeba Mick Jagger, který se rozhodl stárnout mezigeneračně a díky tomu (a pokroku ve vývoji stimulantů) by o dvacet let mladším Strange Fruit ještě teď nakopal prdel :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příjemný a lehce vtipný film, i když ten rock, který hráli, mohl být tvrdší. Bill Nighy jako troska s nízkým sebevědomím a trapně zoufalými manýrami na jevišti, ale ve chvíli prvního zdařilého koncertu to prostě rozjede jako pravý rocker a úplně chápu, proč je mu ta jeho švédská stíhačka tak oddaná. /14. 3. 13./ ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o hudební skupině, která se po svém rozpadu před 20 let zkouší znovu dát dohromady a hrát své staré songy. Nejlepší je postupné přiblížení jednotlivých osudů frontmanů kapely a jejich názor na ostatní členy a názor na znovuobnovení kapely. Filmy tohoto typu mám hodně rád, ale bohužel jich není moc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Velké davové scény z koncertních vystoupení se natáčely tak, že byl najat pouze 20 členný kompars představující fanoušky, který byl ve finální podobě digitálně upraven. (Lynette)
  • Soundtrack k tomuto filmu byl nominovaný na Zlatý globus. (Lynette)
  • Na soundtracku zpívají i herci z tohoto filmu, např. Hans Matheson nazpíval song "Live for Today" (Žít pro dnešek). (Lynette)

Reklama

Reklama