Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda opravdu velká plejáda zoufalství, které nám mohlo být nabídnuto. Dětské herecké obsazení skřípe od první věty, kterou tam někdo z nich vypustí, skoro to budí dojem, že se hledalo mezi neherci či amatéry, poněvadž tam není nikdo, koho byste mohli vystát. Mezi dospělými se také najdou tragédi, hrající zpěvačky nikdy nemají hrát, to je takové již stokrát ověřené pravidlo, ostatní herci by se zas neměli pouze na základě své ekonomické situace vrhat po hlavě do bezduchých scénářů. Upřímně, není vám pak hanba, když propůjčujete své poměrně zdatné herecké umění braku? Scénář si snad zaslouží jediné: no comment. Jedna hvězda je za dokonalého Karla Heřmánka, který coby alkoholický ředitel neztratil humor, a za Lucku Benešovou, jejíž role je tam snad jediná, která má grády. Nebudu ani říkat, že jsem to zkoušela s více seriály, jež nám na podzim nabídly české televize, poněvadž tam je situace totožná a mohla bych příspěvek přelít i tam. ()

Compadre odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nevěrohodný obraz toho, jak to může na gymplu vypadat..americký komedie jako Bláznivá škola, Kdo hulí, ten umí atd.. jsou taky šílený, ale tam aspon člověk od začátku ví, že je to sranda..tady se Gympl snaží být na jednu stranu seriózní a babrat se v tuctech vztazích mezi všema proti všem a na druhou stranu se snaží bejt strašně vtipnej prostřednictvím vožralýho ředitele a dvojice Pata a Mata - tedy teplouše a školníka. No, nebudu to dál řešit, hodnocení aktuálnícj 33% je celkem odpovídající a já doufám, že nic podobnýho už nikdy nevznikne. ()

Reklama

Djoker

všechny recenze uživatele

Stejně jako u 4teens brutálně nevyužitý potenciál střední školy a trapná slovní hříčka v názvu. Nezaměřuje se to však tolik za žáky, což je vzhledem k neschopnosti vytvořit zajímavý a složitý charakter vlastně dobře. Mnoho prostoru dostává učitelský sbor a také rodiny žáků. S tím přichází oblíbená témata jako šikana a domácí násilí. Jejich provedení je ovšem tak směšné, že si člověk říká, kolik desítek seriálů ještě musí ty tisíce nespokojených diváků potopit, aby scenáristé začali konečně pořádně makat a režiséři nebrali hned první klapku. S realitou to samozřejmě nemá nic společného. Půlka školy chodí dobrovolně do sboru, vrcholem rebelství je cigareta a maturanti se bojí svých rodičů. Víte vůbec, jaký je rok? Doba tatíčka Masaryka už je bohužel za námi, tak se kurva vzpamatujte a začněte točit něco s koulema, vy klauni! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já myslela, že to bude další z řady špatných a (dá-li Buch) možná i snesitelných sitkomů z domácí produkce. No, Buch nedal, Buch nasral, je to zase jen mizerná, nesnesitelná telehovnela. A třeba jí křivdím, vydržela jsem skutečně málo, než jsem zatroubila na ústup a stisknutím čudlíku se vrátila do normálního světa, ale opravdu nemám nejmenší chuť ověřovat, jestli jsem se náhodou nezmýlila. 25% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Gympl s mučením neomezeným. Co ty naše tvůrce napadá, to se ani nedá ta sebranka nazvat tvůrci, je fakt neskutečný. Co ty jejich debilní hlavy dokážou vypatlat z mozku na kus papíru ze záchodu, a nazvat to scénářem, nemá obdoby. Pak se to odehrává na chlup ve stejných kašírovaných kulisách, jako všechny jejich seriály. Tenhle ovšem svojí zhovadilostí sahá po nejvyšší metě. A Heřmánek je s tím ještě spokojený. No co má říct, že jo, když mu z vedení nařídí, co má říkat před konsternovaným divákem, jako jsem já. To se přece soudnýmu člověku nemůže líbit tahle břečka. Samé zápory a nemá to jediný klad. 0% ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V 58. epizodě s názvem "Všechno jde" byla jako nemocniční chodba použita chodba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ze stejného seriály byly vypůjčeny i rekvizity pro scény z nemocničního prostředí. (fiLLthe3DD)
  • V průběhu celého seriálu se vyskytují umístěné a zmíněné reklamy na Seznam.cz, Zboží.cz a ve 2. sérii nepřímá reklama na operační systém Windows 8 a 8.1. (ShinoYumi)
  • Mateřská tv Nova potvrdila, že nepočítala s tím, že seriál bude jeden z "nekonečných". 21. října 2013 oznámila tv Nova, že třetí série je poslední. Finálová epizoda byla odvysílána 11. prosince 2013. Zároveň bylo uveřejněno, že se televize nebrání případnému pokračování. Jedním z důvodu ukončení produkce byla klesající sledovanost. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama