Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Claw 

všechny recenze uživatele

Takový klasický "buranský akčňák". Statham přijede s dcerkou na vesnici začít nový život po nepovedeném policejním zátahu. Samozřejmě ve stylu mistra Seagala vše umí, zná a umí se výborně prát. Z maličkého nedorozumění vznikají větší a větší konflikty, a tak je chudák táta nucen používat násilí častěji a častěji na místních provokujících buranech... Nevím, koho to bavilo víc, jestli Stathama, nebo střihače, ale chvílemi jsem ani nepostřehl, co komu vlastně udělal... Od druhé poloviny je film docela napínavý, protože opět klasicky, když šmejdi zjistí, že na něj nemají, tak jdou po jeho malé dceři. A to ho samozřejmě nasere ještě víc... Herecké výkony dobré, záporáci výborní - fakt serou člověka od začátku, hodně akce po celou stopáž, což bylo asi to nejlepší, bohužel dost sestříhané fighty, ale účel plní pro potřeby filmu dobře, takže jsem to tvůrcům tentokrát i docela odpustil. Hodně příjemný Stathamův zářez. /70%/ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Stallone je zamilovaný do vlastnej šablóny, keď má otec rodiny (hlavný hrdina) problémy so svojou prácou alebo životom a bojuje alebo sa stará o svoje dieťa... Tento model už nestačí a nemože naplno fungovať ani keď hlavnú postavu napíše na telo kamarátovi z Expendables Jasonovi Stathamovi. Takže vznikol priemerný akčný thriller, kde sú zaujímavé len súboje face to face, zopár prelínaní scén, keď jedna ešte neskončí a druhá už začína a napokon fešná Winona Ryder. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to bylo opět těsně pod hranicí únosnosti, ale taková zářná jména jako Sly, Isham, Statham, Franco, poslední jmenovaný v poněkud netypické roli úlisného záporáka, mě holt vždy nějak ukecají i beze slov. Jason kromě nasraného pohledu dost často "sekal hlavy", takže nač kritizovat a hledat blechy. Holčička se chovala statečně a byla moc milá a krormě akce došlo po Slyovsku též na pár kořeněných i vtipných scén jako např. v závěru: "Budu na tebe čekat." Já taky, na další podobné role a filmy mnou milované a opěvované. ;-) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

U Homefront sa opäť dostavuje neporozumenie distribútora zámeru v náväznosti na názov, ktorý má istú sémantickú dôležitosť a predznamenáva obsah celého filmu (nie, skutočne nejde o spin-off posledného filmu Tonyho Scotta). Dovolím si teda svojpomocne ho prekrstiť na "Domáci front", aby som si prácu uľahčil. A práve na domácom fronte a na vlastnom pozemku musí Phil Broker pred votrelcami brániť tradičné americké morálne hodnoty, z ktorých je na prvom mieste rodina. Stalloneho podpis je cítiť už na námete, ktorý sa snaží tváriť tak "príjemne staromilsky", ale zároveň aktuálne (predvídateľný krok v snahe osloviť čo najširšie publikum). Nedáva preto dôraz len na rutinnú frenetickú akciu, ale aj obsahovú výplň, ktorá tvorí väčšinu prvých dvoch tretín filmu, aby sa v závere zvrhol v jednu veľkú akčnú scénu. Fleder a Stallone v snahe nepôsobiť dojmom jednoduchého čiernobieleho príbehu v zmysle "dobrý verzus zlý" prikladajú antagonistom rovnakú motiváciu, rodinu, ktorú je potrebné za každú cenu pomstiť. V konečnom dôsledku však Stathamov protipól tvoria členovia gangov a výrobcovia drog, čiže bez výnimky zločinci, ktorí nijak nebránia sústredeniu diváckych sympatií smerom k Brokerovi a celý dej sa tým zvrháva na banálny koncept, ktorému sa pôvodne pokúšal vyvarovať, no po istom čase na to úplne rezignuje (priemerní fanúšikovia 80. rokov v akčnom žánri by teraz povedali, že predsa o to vôbec nejde, stačí dobrá akcia - to by však nesmela byť príbehová omáčka v takej miere prítomná a snaha o aktuálnosť tak zrejmá). Že je v priebehu filmu často absolútne jedno, akým spôsobom sa dostane Jason Statham z bodu A do bodu B, kde naňho čaká pár chodiacich mŕtvol by som filmu odpustil, keby sa netváril tak civilne a vierohodne. Pritom nelogizmov vydá na desať ďalších filmov. Rozprávkové vykreslenie školského a sociálneho systému plus na prvý pohľad idylického života na vidieku ponechajme spolu s premnoženými zbytočnými postavami (Rachel Lefevre, Frank Grillo) bokom, dôležitejšie sú pre dej zásadné charaktery, ktoré jednoducho... nefungujú. Titulková sekvencia prekvapí zvučným obsadením, ale vinou nudných archetypov toho veľa neponúknu. Navyše menovite James Franco bol rozhodne zlou voľbou pre hlavnú zápornú postavu; akokoľvek ho mám rád, nech sa na to pozriem z ktorejkoľvek strany, jeho rola mu, jemne povedané, nie je napísaná na telo (a niektoré grimasy, ktoré predvádza sú až úsmevné). Zvyšok je sterilná tuctová žánrovka, ktorá "sa na nič nehrá" (ako nás Stallone úporne presviedča). Ak nemáte veľké nároky, je tento film určený pre vás, ale dám vám radu - čakajte typickú stathamovku, nie to, čím sa sprvu zdá byť. 40% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat, ale Jason Statham celý Homefront drží jasně nad vodou, protože kdyby nebylo jeho, tak po tomhle filmu ani nevzdechnu a zůstal by pod hladinou na věky. On moje očekávání tím pádem splnil opět na jedničku a to, že jsem měla občas v tom pudrování hokej mě nějak zvlášť neirituje, protože je to celkem šumafuk, kdo se ocitne na zemi a v jakém stavu, tedy kromě Brokera, samozřejmě. A neprozřetelně jsem si tenhle film vybrala zrovna v době, kdy současně sleduji o level (dva) zajímavější akční seriál Banshee, takže za mě průměr a víc ani ránu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)
  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama