Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 253)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Batmanovská varianta na Sedm, která by si zasloužila víc prostříhat (já prvních pár desítek minut v kině regulérně usínal!) a taky by někdo mohl štábu vysvětlit, že noirové dramatično se v první půl hodině nevytvoří tím, že se všichni tváří tajuplně a šeptají. Po slabším rozjezdu ale přijde celkem solidní kriminálka, které by to bohužel nejvíc slušelo, pokud by tam nebyl Batman. Není to problém Roberta Patisona, ten si své uhraje, ale  celý film je nakonec tak málo komiksový, že pokud by v něm nebylo známých postav, mohl by být výsledek mnohem stísněnější a dramatičtější, protože by tak neexistovali postavy, které to prostě nemohou schytat, protože proto (Batman, Komisař Gordon). Co se povedlo, to je výrazně ne-komiksový padouch, který svou maniakálností a zvráceností příjemně překvapil a je fajn vidět zas po čase tak neortodoxního komiksového antagonistu. Vymazat Batmana, prostříhat začátek a konec, bude z toho výtečný film, takhle je ale prostě jen fajn, byť se těším na případné pokračování, zkrátka temný origin.  PS: v tomto filmu se nevyskytuje žádná ovčí bytost s chapadly místo kopýtek. A je to asi škoda.   ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řádně temný Batman. I když pravda, že u této postavy by to jinak vlastně ani nešlo. Pořád ale trošku jinak temný, než když ho natáčel Christopher Nolan. Možná víc střižený do komiksového světa, což ale není vůbec na škodu. Délka je pro takové téma adekvátní. I jsem kvitoval to, že tvůrci předem na přímo neavizovali, kdo bude ten protivník. Moment překvapení tu tak u mě docela příjemně zafungoval. Dokonce i Robert Pattinson tu působil hodně dobře, byť s emocemi v rámci postavy tradičně šetřil. Nečekal jsem ale, že z něj bude takový ranař. Akce a především automobilové honičky pak hodně kvalitní, trošičku na způsob Šíleného Maxe, což je jen a jen dobře. K páté hvězdičce mi asi chyběl nějaký epičtější moment ve scénáři. Celé to bylo daleko jednodušší a přímočařejší, než bych tušil. Nicméně jako temná detektivka z alternativního New Yorku to funguje dobře. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

VARUJI PŘED SPOILERY. Nebudu vysvětlovat, proč mi Bruceův voice-over přišel nadbytečný až parodický, proč mi navzdory mé lásce k Paulu Danovi (a Barrymu Keoghanovi, stojí-li vůbec za zmínku, jako že nestojí) záporák přišel nedostatečný, proč mi vlastně celý příběh přišel takový nezajímavý, ačkoliv jsem ho se zájmem sledovala, a pouze poměřím film podle standardního ukazatele kvality detektivek: pokud při posouzení stejných vodítek dojdu k odpovědi dřív než hlavní postava, tak mi takový film/příběh nikdy nemůže vyrazit dech. Jak může Bruce dostat nápovědu "sirotek" a nezačít si okamžitě myslet, že další cíl je on sám? Dealbreaker. Zoë a Robert krásní, ale nejvíc se mi na celém filmu asi líbil Jeffrey Wright. Mám nejasné podezření že už se na to znova nepodívám. --- Haha, a ještě se mi zdálo, že tam slyším The Imperial March, a podle zajímavostí na IMDB tam jedna melodie začíná stejnýma notama. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Vizuálně podmanivá, neuvěřitelně atmosférická a neskutečně vtahující detektivka s Batmanem v hlavní roli. Pattinson, Wright a Ferrell to tady pro mě herecky hrozně moc táhli a parádně sedli do svěřených rolí, ale to co činí tenhle film téměř božským je především sebejistá režie Matta Reevese v kombinaci s lahodnou kamerou Greiga Frasera. Nebýt příběhově slabší druhé půle filmu a vyloženě anti-klimaktického finále, bylo by to klidně hned na poprvé na 5 hvězd. Takhle je to hlavně technicky brilantní příslib do budoucna, kdy se snad dočkáme i lépe gradujícího děje s větším emočním dopadem. Více v Geekec #53 | Speciál o Batmanovi. "Get out of here or that suit’s gonna be full of blood." "Mine or yours?" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Váhám. Byť jsem ani na vteřinu nedoufal, že by nový Batman předčil kterýkoli z těch Nolanových, prostě jsem od něj očekával mnohem více. Nechápejte mne však špatně, stále je to velkofilm hodný vidění. Pro mne to však nejspíš bude stačit pouze jednou. Až se nad tím sám podivuji, neboť je vše na první pohled dokonalé. Batman atmosféricky tak temný, jak ho filmový svět ještě nepoznal. Navíc grandiózní rozpočet zajistil mimořádně hvězdné obsazení, dokonalou kameru a špičkové efekty. Obzvláště působivá byla v tomto díle hra se stíny. Navíc děj, ač zdánlivě rozvážně pomalu plynul, byl schopen neomylně zaujmout. Tak co tomu vlastně chybí? Otázka, na kterou nemám jednoznačnou odpověď. Snad to zapříčinil fakt, že finále nebylo nijak zvlášť velkolepé. Proto mne následné vyvrcholení ponechalo naprosto chladným. Pocitově proto nakonec nemohu udělit 5*, i když opravdu mnoho nescházelo. 80% PS: Jsem jediný, komu film svým vývojem tolik připomínal Seven? PSS: Bonusové body za jedinečné namaskovaní Penguina. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Riddlerův plán na zatopení Gothamu pochází z komiksu „Batman: Rok nula“. (Mikahu)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama