Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 2

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (Cinemart)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (424)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Lovec: Zimní válka je pokračování filmu který se jmenoval Sněhurka a lovec a mě se celkem líbil (vlastně až na jednu věc jménem Kristen Stewart) a i finanční hit to byl slušný. Takže Universal musel vymyslet jak natočit pokračování....... Je to docela odvážné. Začátek je vlastně před Sněhurkou a Lovcem a zbytek je po Sněhurce a Lovci. Zjistíme tak, odkud pochází Eric, kdo byla jeho žena Sarah a tak dále. na jedničku to nemá ale až na to je to celkem dobrá věc. Chris Hemsworth je prostě ten člověk kterému já hrozně fandím a je mi líto že teďka patří za prvního smolaře financí (propadáky jako Rivalové, Hacker a V srdci moře). Jessica Chastain si docela dobře krade všechny scény pro sebe. (V Interstellaru mě hrozně iritovala a i vlastně tady jsem si až po konci uvědomil že, nebyla špatná). Emily Blunt se na Freyu hodí protože hraje to co má hrát: Krutou ale stále v srdci hodnou královnu. Charlize Theron se opět vrací a její Ravenna je opět to nejlepší na celém filmu. Humor to trochu brzdí, i když jsem se párkrát zasmál. Hudba je dobrá (hlavně ten finální song je hrozně nakažlivý). Scénář si docela dobře poradil že tam není Sněhurka (Pro mě, který není fanoušek této Sněhurky jenom dobře). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Je umění udělat z Emily Blunt trapnou, nesympatickou, nehrající a velice chabě až nijak motivovanou polo-záporačku a ještě provést to samé s jinak úžasnou Charlize. Její přehrávání bylo ale otřesný. Stejně tak skutečně "cringeworthy" hlášky o lásce jak je naprd, popřípadě jestli vážně hory přenáší a podobné plky. A dokonce ani Jessica Chastain to nedokázala zachránit, má ale jako jediná plus za to, že je aspoň trochu sympatická a přirozená v té záplavě unylosti, extrémně dramaticky dlouze prohlašovaných mouder a digitálních triků. O Hemsworthovi ani nemluvím, sice párkrát udělal emoce, ale lepší, když hláškuje a tváří se drsně. Vizuálně možná celkem OK, ale k čemu to je, když to člověk odzívá. Doufám, že další díl nebude. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Lovec šikovně objímá příběh Sněhurky, tudíž se film obešel i bez účasti Kristen Stewart, která přece jenom nebyla zrovna vhodná volba pro "nejkrásnější ze všech". Vedle toho film září hvězdným hereckým obsazením, kde vedle Charlize Theron přibyly ještě Emily Blunt a Jessica Chastain. Bohužel je škoda, že tentokráte Theron nedostala tolik prostoru jako v prvním dílu. Nicméně když bych měl pokračování srovnat s jedničkou, tak se mi Sněhurka a lovec přece jenom líbila více. Přišla mi vizuálně okázalejší, neobsahovala takové množství přeslazených romantických linií (viz trpaslíci) a jak už jsem říkal, tak v ní byl věnován větší prostor Evil Queen (avšak i Ice Queen měla velký potenciál). Průměrné pokračování, na které se pěkně dívá a i se pěkně poslouchá (viz titulkový song Castle od Halsey), a které si sice na jednu stranu nedělá ostudu, ale i tak se z toho dalo vytřískat více. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nezaměstnán dostatečně podněty skýtanými filmem, přemýšlel jsem v kině, komu je tento s campem hraničící kříženec Ledového království a Hry o trůny vlastně určen. Mladším ročníkům Lovec nenabízí k identifikaci postavu odpovídajícího věku, pro starší je v něm mnoho pubertálního trpasličího humoru a málo vícerozměrných postav, jejichž rozhodnutí by byla motivována něčím jiným než požadavky žánru (přibližně žádná). Stejně jako předchozí díl, vůči němuž je Lovec prequelem i sequelem zároveň (a spin-offem k tomu), se film snaží oslovovat zejména divačky. O své feministické podstatě se nás snaží přesvědčit nejen početní převahou hereček, ale také minimálně jednou křečovitou deklarací ženské nezávislosti. Činy ovšem vždy neodpovídají slovům a samostatnost žen je převážně iluzorní. Přirozené je tvořit pár. Ženy bez partnera jsou přinejmenším emočně labilní a nemožnost realizace výchovou dítěte si jedna z nich kompenzuje výchovou osobní Hitlerjugend armády, s pomocí které si následně začne podmaňovat okolní království (protože může). Podobně jako je zápletka slepencem klišé z dobrodružných a fantasy filmů, jsou při vykreslování ženských postav recyklovány stereotypy o marnivých, nečitelných a zahořklých osobách bez smyslu pro humor (zvlášť v kontrastu s Erikem a dvěma trpaslíky, kteří vtipkují bez přestání). Ani koncept nietzscheovské nadženy, která si jde nemilosrdně za svým a likviduje všechny muže, kteří jí přijdou do cesty, zde není aplikován se stejnou důsledností jako minule (nebo jako v prakticky libovolném předkodexovém filmu s Barbarou Stanwyck). U filmu režírovaného specialistou na vizuální efekty nepřekvapuje, že je povrchem fascinován stejně jako sebevzhlíživá Ravenna. Překvapuje mne nicméně, že ony efekty nejsou mnohdy moc vydařené (zejména velké celky království vypadají jako z lepší videohry). Zimní válka vůbec působí jako z povinnosti a bez velkého nasazení natočený derivát úspěšného filmu, v němž jsou skutečně přesvědčivé pouze výpravné kostýmy Colleen Atwood (na něž jsme různými nadhledy a detaily náležitě upozorňováni). Kdyby se Sněhurka nespustila s režisérem, dokázal by druhý Lovec, fungující nakonec nejlépe jako špatná komedie, svou existenci možná obhájit lépe. 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí si z prvního dílu pamatuji jen kostru a příliš mi to nechybělo. Co musím rozhodně pochválit je obsazení, které pozbylo jednu nezavřenou pusinku a ačkoliv z dvojice Bryce Dallas Howard a Jessica Chastain mám raději dračici z Jurského světa, Emily Blunt potěšila velice, ale vlastně neměla moc co dokazovat a co hrát. Neohrožený Chris Hemsworth utvořil celkem pohodovou partu s trpaslíky a občas hodil nějaký vtípek nebo úšklebek sobě vlastní, ale dál to byla vesměs nuda s podle mě navíc nechtěný sequel s ne úplně rozmyšlenou cílovkou, který už nevydělá tolik jako "jednička." Vidět jsem to chtěl a nic extra jsem nečekal, takže jsem vlastně dostal přesně co jsem čekal + pár dobře namířených gagů...5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Po tom, čo sa podarilo hackerom vniknúť do emailovej pošty spoločnosti Sony a zverejniť množstvo mailov, vyšlo najavo, že Charlize Theron (Ravenna) má dostať za zopakovanie svojej úlohy oveľa menej ako herec z predošlého dielu Chris Hemsworth (lovec Eric). Herečka preto odmietla v pokračovaní účinkovať, kým nedostane toľko ako Hemsworth. Universal napokon súhlasil a obom hercom vyplatil zhodne niečo cez 10 miliónov amerických dolárov. (beso74)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 48,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 165 mil. (NIRO)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama