Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na pomezí válečného dramatu a lupičské komedie si neodolatelný Jean-Paul Belmondo vybrušuje darebácký cynismus do ironické ostrosti, když tváří v tvář zlatým cihlám odhazuje (všichni odhazují) masky prázdného vlastenectví, pochybného hrdinství či vratkých (milostných) spojenectví. Tahle podrazácká historka překvapuje svou surovou nevyzpytatelností, i když dokonale úderná po celou dobu stopáže není. Slabší 4 * [dříve 3 *]. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na tento film je třeba mít dobrou náladu, zato pak si člověk opravdu užije a od srdce se zasměje. Zábava je to vskutku náramná, tento pohled na svět i mezilidské vztahy je jeden z "nejrozumnějších" a nejzábavnějších. Obdivuju Francouze, že se dokáží sami sobě smát, jejich hrdina v pohodě kolaboruje s německým důstojníkem za účelem mrzké loupeže zlata, a ideály francouzské republiky jsou mu zcela ukradené. Francouzi jdou na film do kina a ještě za to Belmonda milují. To je panečku přístup k věci! V tomhle filmu jsou totiž hajzlové úplně všichni. Nadmíru povedená záležitost. 90% ()

Reklama

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Jediné, co bylo na Mrchožroutech dobré bylo krásné prostředí Afriky a scéna, kdy bankéřova manželka komentuje smrt svého muže, který se vymočil na dráty vysokého napětí: "Konečně s tím svým pindíkem něco dokázal..." Jinak to byla opravdu bezbřehá nuda, vojenské scény byly do všechny do jedné kravina, vojáci stříleli jako když sousedovic Pepánkovi povolí svěrače, Belmondo byl otravnej jak dyzentérie, zkrátka nemělo to grády. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborně natočená akce, skvěle vyprávěný příběh, chytlavá ústřední melodie, vynikající český dabing a Belmondo tradičně v perfektní formě. Právě představitel hlavní role je zde zábavný, mužný i charismatický a jako obvykle táhne celý film. Mezi spálenými zdmi rozbitého města, se nám díky jemu a jeho zlatuchtivým kumpánům dostane kvalitní, komediálně laděné válečné podívané. Pokud máte rádi Francii, Belmonda, krásné ženy a máte smysl pro humor - jsou Mrchožrouti filmem přesně pro vás. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi největší Belmondovi příznivce a rozhodně nemusím vidět všechny jeho filmy ale na tohle jsem se opravdu těšil. O to větší však bylo moje zklamání. U filmu jsem se nehorázně nudil a přišlo mi, že se v něm nic neděje. Belmondo je sice jako vždycky drsňák ale film je nuda. A ten konec mi přišel hrozně natahovanej. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Tank, který se ve filmu objevuje, je lehký SK-105 Kürassier, jehož výroba začala v 70. letech v rakouské zbrojovce, nesoucí později název Steyr-Daimler-Puch. (Lucas87)
  • Před závěrečnými titulky můžeme slyšet frázi "Byl jsem nejbohatším mužem na světě, zlato mě zničilo," která je odkazem na knihu "Blaise Cendrars 's Gold" (Cucina_Rc)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)

Reklama

Reklama