Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost zapadlý válečný film se slušným obsazením. Co začne jako cesta za chamtivostí skončí jako cesta pomoci uprchlíkům. Čtyři američtí vojáci se na konci války v Kuvajtu rozhodnou ukrást Sadámovo zlato. Věci se ale nevyvíjí podle plánu a do cesty se jim připlete skupina místních povstalců. Navzdory tomu, že o zlato možná přijdou, se jim rozhodnou pomoci. Pak už jen začíná snaha o to, jak je dostat přes hranice. "Povolte mi ten kohoutek!" ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Poněkud cynická tragikomedie s podtitulem "vytřískej pár zlatejch cihel z operace Pouštní bouře" v Clooneyho a Wahlbergově režii... Pro mě jeden z nejzábavnějších filmů s vojensko-akční tematikou, který zraje jako víno a navíc s postupujícím časem dostává další - dost hořké - podtóny. A soundtrack, to je špička! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsme armáda Spojených Států Amerických, všechno zabavujeme, všechno je naše a VY nemůžete říct ani popel a už vůbec si cokoliv dovolit. Drsně, zásadově a striktně přichází tento film k divákovi ukázat druhou stránku války. Takovou, kterou člověk nevidí v televizi, v novinách a občas ani voják si ji nepovšimne v samotné válce. Tahle událost se mohla ale nemusela stát a Tři králové jsou o tom jaké to ve skutečnosti je, že jsou lidé takoví a takoví a nemá cenu ani smysl je rozdělovat na národy, přitom z podstaty za svojí národnost ani nemůžou a ani s tím vším souhlaset nemusejí. Není divu, že ihned při premiéře zakázali v Iráku vysílat tento film. Posmívá se totiž jak Američanům a jejich vládě tak i Iráku a jeho vládě v čele s in mortis Sadám Hussein. Tři králové je film, které možná každýmu nesedne. Je surový, je neskutečný, je bohužel také dosti pravdivý ač se to nemusí zdát. Provokace je to sice neskutečná, ale když beru fakt, že se u toho taky dost zasměju nemůžu jinak, tak skvěle nadhledový film a k tomu válečný se často nevidí. Napadá mě srovnání snad jen s Ukradni, co můžeš. --- Hele nechceš tu blbost sundat? - Já trénuju noční vidění - Ale ve dne to nefunguje! - Podle mě jo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy z války v zálivu jsou prostě jiné, je to vidět na Jarhead které by klidně mohlo mít podtitul: "aneb jak nám ukradli válku", a je to vidět i na Three Kings kteří ukazují válku tak jak jste ji ještě neviděli. Občas sklouznou ke komedii, občas k dramatu, jindy se lehce kriticky otřou o politiku Spojených států a čas od času se objeví trocha akce. A celý tenhle guláš dává dohromady výborný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žánrové mixy poväčšinou nefungujú. Traja králi sú kombináciou drsnej vojnovej drámy, satiry, jasne daného dobrodružstva s hľadaním pokladu a komédie. Napriek tomu perfektne fungujú. Ťažko povedať, ako sa podarilo Russellovi vyvolať v divákovi úsmev a zdesenie zároveň. Nie je to oscarová dráma, nie je to ani typická komercia, preto zrejme nedosiahol film žiadny valný úspech. Nepomohli ani hlavné hviezdy, lenže treba si uvedomiť, že skutočnými superstars sa stali až v ďalšom storočí. Pokiaľ ste odporcami všetkých vojen v Iraku, film vás vo vašej pravde utvrdí, pokiaľ ste ich priaznivcom, budete ním aj naďalej. Film je chvíľu na strane američanov, chvíľu na strane iračanov, ale stále je na strane civilistov. Nedocenený antimilitaristický film, ktorý na to okato neupozorňuje a ktorý na druhý krát stúpol v mojich očiach o celý zásobník. Už sa nečudujem, prečo je Bart také problémové decko a nestarne, keď musel toto všetko vidieť na vlastné oči. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ponuku hrať majora Archieho Gatesa dostal aj Nick Nolte, ale odmietol ju s tým, že je na to príliš starý. (Niles)
  • V priebehu natáčania došlo ku konfliktu medzi Georgeom Clooneym (Archie Gates) a režisérom Davidom O. Russellom, ktorý je známy svojou prchkou povahou. Režisér pri natáčaní neustále urážal a zosmiešňoval komparzistu, ktorý podľa neho nerobil to, čo mu prikazoval. Clooney stratil kontrolu a režiséra fyzicky napadol. Napriek tomu zostal pri natáčaní a film dokončil. (Jello Biafra)
  • Film byl po svém uvedení okamžitě zakázán v Iráku. (don corleone)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama