Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Americký zabiják by hrozně moc chtěl začít novou sérii ve stylu Jasona Bournea. Bohužel se mu to však daří velmi těžko. Začnu tím, že kdo viděl trailery může je brát jako sestřih best of. Kdo chce něco víc šeredně se spálí. Akčních scén se najde několik které jsou fajn- většinou jde o pěstní souboje na blízko které funguji dostatečně. Jakákoliv revoluční přestřelka ve filmu chybí. Nejlepší je závěrečný fight mezi Mitchem a Ghostem který v podstatě všechno vyvrcholí. Jakákoliv revoluce však chybí. Dylan O´Brien je fajn ale v podstatě mu chybí nějaké vyšší charizma a mnohem lepší je Taylor Kitsch jako záporák který se taky může více vyhrát. A nejlepší z obsazení je jasně mentor Michael Keaton který každý film zvedá výš. Občas je ten film až hrozně moc hloupý- Ať už tím jak funguje výcvik, jak se záporák dozvídá z ničeho nic věci jen tak vědět nemůže a závěrečná akční scéna s výbuchem je jedním jasným škubáním za vlasy. Hlavním problém, však vidím v tom, že mě vůbec nezajímalo co se na plátně děje. Ať už kohokoliv mučili či vraždili bylo by to prostě jedno. A když mi nesejde na tom co se ve filmu děje... něco je špatně. Není to špatný film ale vyloženě dokonalý není a to velmi. Což je škoda, protože potenciál byl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po sklamani z trapneho filmu The Hitman's Bodyguard som sa necakane dockal seriozneho oldschool devätdesiatkoveho akcniaku prave vdaka American Assassin. Ma to zaujimavu zapletku, ktora niekam zmysluplne smeruje a logicky vyusti. Spickovu prehladnu akciu zalozenu väcsinou na poctivych kaskaderskych kuskoch s CGI vylepsenim v akceptovatelnej miere. Väcsinou sa dockame skvelych prestreliek a kratkych bitiek, ktore pôsobia realisticky a drsne. Vsetko je to v akuratne vyvazenom R-kovom ratingu, ktory nepôsobi PG-13 zbabele, ale ani absurdne prehnane ako vo Wickovi, kde sa nonstop striela do hlavy az to pôsobi komicky. V CGI orgie sa zvrhne len finale, ale aj to sa mi pacilo a vybuch som si vychutnal. Hlavny zaporak v podani Taylora Kitscha je solidny. V akcii vzbudzuje respekt, ale jeho postavu mohli este viac prepracovat. Film si pre seba ukradol megadrsny mentor hlavneho hrdinu Michael Keaton. Na stare kolena sa mu znova dari. Takze zatial to vyzera velmi nadejne, lenze hlavny problem je obsadenie hlavnej postavy. Dylan O'Brien fyzicky zvlada akciu, ale drsnost a nasranost mu neverite ani na sekundu. Vdaka tomu neakcne sceny v ktorych trpi alebo nasrato po niekom patra nefunguju a nudia. Namiesto neho by sa hodil napriklad Scott Adkins, ktory sa tu niekolkokrat mihne v pozadi ako jeden z O'Brienovych kolegov a pri vycviku ho O'Brien spraska jak psa. Velmi horka pilulka pre Adkinsovych fanusikov a to ich este caka asi najtrapnejsia smrt aku Adkins vo filme zazil. Skoda. S lepsie obsadenym hlavnym hrdinom, lepsie prepracovanym zaporakom a miernemu skrateniu by z toho boli ciste styri hviezdy. Ale vzhladom na moje nizke ocakavania a nulovu konkurenciu v tradicnom akcnom zanri som aj tak viacmenej spokojny. 7/10. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné a nenáročné akční skoro áčko, které se nebojí ani SPOILER odpálit jadernou bombu, protože přece máme kurva levné CGÍčka, tak proč to tam nedat. Jinak roztomilé pomrkávání na všechny ty akční devadesátky, kde se to ukradeným plutoniem jenom hemžilo, celkem sympatické obsazení v čele s luxusním Keatonem a plážovou scénou na začátku,kde si říkáte, ty vole.. Ty se s tim nemažou. eRko pak zaručuje kvalitní krvavou podívanou i ulámané nehtíčky. Prostě jo, tohle by šlo. 65% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Začátkem si mě to strašně získalo nejen protože je to dost aktuální téma, ale protože se to nebálo napálit drsnou a zároveň dojímavou akci hned tam kde měla být - na začátek. V průběhu to sice chvilkami celkem ztrácí dech, ale díky neohleděným tvářím, kvalitní akci včetně bojových scén a výborné hudbě, si mě to dokázalo udržet. ... GA Cinema ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako je to akční...akční je to...celkem jakože hodně.A ta akce je docela solidní a i to Rko je občas znát...nicméně když se nad tím člověk zamyslí,tak dává American assassin zhruba stejný smysl jako kdybych se já po 11.9. rozhodnul,že se pomstím a dostanu Usámu a díky tomu si mě všimla CIA.Ne snad,že bych od podobného filmu čekal nového Bourna,ale tohle bohužel nefunguje moc ani jako béčková oddechovka...40% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v Londýně, v Birminghamu, v Římě, v thajském Phuketu a na Maltě. (PaTeXx)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama