Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně sliboval, ale nakonec toho nabídl velmi málo. Když se nejsilnější scéna filmu odehraje v prvních pěti minutách, je něco špatně. Zejména když pak místo slibovaného silného tématu osobní msty přetavené do lovu na teroristy dostanete jen další zmatené a nelogické hledání ukradené atomovky, kde se navíc počet klišé blíží nadkritickému množství, a to včetně dětinské motivace hlavního padoucha. Kdyby to aspoň byla zábava. Jenže i přes všechnu akci je to nuda, u které jsem měl pocit, že mám prst na spoušti dálkového ovládání častěji než ten mladý bijec na spoušti svých zbraní. Sice jsem odolal a nezmáčkl to, ale na konci jsem z toho byl otrávenější, než kdybych si ustlal na tom ukradeném plutoniu. Nepřidal tomu nesympatický Dylan O'Brien s komicky zarputilým výrazem ve tváři ani skvadra dalších nezajímavých postav. Jediným kladem tak zůstal skvělý Michael Keaton. Tomu by někdo měl napsat pořádnou akční roli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na filmu se mi líbila jen velmi slušná akce, ale příběh samotný byl těžko uvěřitelný, hlavní hrdina byl opravdu legrační a pochopil jsem, že šlo opět jen o to, abych uvěřil, že Velký Bratr zvládne opravdu vše, na co pomyslí. Největší problém, který jsem se snímkem měl, spočíval v tom, že jsem prostě nedokázal uvěřit tomu, že si tajná služba vyrobí top agenta z nezvladatelného rachitika s posttraumatickým syndromem, že tento svaly nevybavený specialista holýma rukama přemůže chlapa o nejméně dvacet kilogramů těžšího (a s výcvikem) atd. Moc se mi také líbil manévr 6. flotily, která obří vlně hrdě nastavila boky svých plavidel, protože americká loď přece vydrží vše. Takhle blbě uvažoval už admirál Halsey, když se rozhodl změřit síly s tajfunem. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Páni, fakt mám rád, když čekám díky svým oblíbeným uživatelům nulanulanic a dostanu takovýhle překvápko. Začnu trochu oklikou. Dost uživatelů, zdravím Figouši, si stěžuje, že Adkins nedostal odpovídající prostor. No já hádám, že mu nikdo nevolal a sáhodlouze mu roli vedlejšáka nenutil. Prostě je jeden z mnoha a známej xicht mu k delšímu pobytu na place nepomohl. Další věcí je, že hlavní hrdina je trocha slaďouš a nevěří se mu role zabijáka. No já jsem úplně v pohodě. A třeba s Bournem je pro mě jasnej vítěz. Pochopitelně je to tím, že cukříka Matta prostě nemusím. Ale ne mě fakt OBrien nevadí ani v nejmenším. Jediný co vytknu je to, že šablona floutka, který neposlouchá rozkazy a jede si po svým je už přežitá a otravná. Ale jinak v rámci akčního žánru je děj, dialogy a všechna ta omáčka za mě v klidu a já si to celé užil. 75 procent. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nie vynikajúci film, ale nemyslím, že to bolo také špatné. "American Assassin" má podľa mňa výborný štart a dobre spracovanú prvú polku filmu a potom stratí paru v druhej polke filmu a stane sa z toho akčná špionážna komédia, kde to začne byť veľmi osobné a veci sa skomplikujú a podobne. A tam som sa už úplne neorientoval a prestávalo ma to úplne držať. Keď sme boli v úvodnej časti a keď sme videli Mitcha, ako chce dostať vrahov svojej snúbenice, bolo to vynikajúce. Keď sa dostal do tréningového programu a svojej prvej misie, stále ma to držalo. Druhá misia už bola trošku nadnesená, no čím sme išli ďalej, tým viac som mal pocit, že mi to začína pripomínať akcie v štýle "Totally Spies". A napriek tomu, že film má dobrý spád a je plynulý, tak mám pocit, že začalo to byť trošku miestami až ako film pre dvanásťročných. A je to škoda, lebo práve viac ma bavili časti, kde som to dokázal brať seriózne a film ma v tom držal. A potom sa zrazu úplne zmenil na niečo iné a nie zrovna v najlepšom. Tón nebol úplne správne vyvážený. Myslím si, že ak chcete film na oddych a s okey akciou, ktorá nijako neurazí, tento film stojí za pozornosť aspoň raz. No nemôžem sa ubrániť pocitu, že sa z toho dalo spraviť viac. Oveľa oveľa viac. Hodnotenie: B- ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som si myslel ze je to prvy film rezisera Michaela Cuesta a ne, nie je. To je dobre, chlap totiz uz zbieral reziserske skusenosti v predchadzajucej tvorbe. Samotny Scott Adkins /Undisputted 4, Expendables 2 / je tu v uzadi, v popredi je pripad - "nahodne" utoky na civilne i vojenske objekty. Tento tim tvoria dvaja -akysi Dilino OuBrajen, pardon, Dylan O´Brien, mno ale s tym dilinom som az tak vedla nebol, nielenze nevie hrat, vyzera dost spatne a spraval sa ako dilino. Sprevadzal ho Michael Keaton, mne teda vrcholne nesympaticky herec - a nemyslim si ze vie hrat. Suhlasim vsak s tym jednym uzivatelom, ktory uvadzal Krajcira Kytscha ako sympataka a schopneho herca - dlho som nad Krajcirom rozmyslal a jo -ten herec je fakt na urovni, mlady talent ktory sa oplati sledovat do buducnosti. Dialogy na urovni, jo a videl som aj Herculesa Poirota, teda zase pardon, Sucheta /Pet malych prasatek/ : 77 % ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (BMW12)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama