Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Jespi 

všechny recenze uživatele

Assault on Wall Street není film, který se dělá pro komerci. Nejde ani tak o rozpočet, jako o (ne)zkušenost celého štábu, včetně scénáristy. Občas je film nelogický, místy, až hodně předvídatelný a hlavně, co krucinál dělala ta policie ? Po zhlédnutí tohoto filmu mám pocit, že můžu kamkoliv nakráčet a vystřílet všechno co se mi dostane pod ruku a nikdo mě za to nechytí. Každopádně tento film není o kvalitě kamery, hereckých výkonů nebo logičnosti děje. Je to o poselství. První polovina filmu není scifi. Tyto skutečné věci se dějí skutečným lidem po celé planetě a všichny kravaťáci, kteří vydělávají na bankrotu jiných by měli pochcípat do posledního. Film může vyvolat spoustu morálních otázek. Zasloužili si zemřít ? Vždyť jen dělali svou práci, snažili se přežít jako všichni ostatní. No, Hitler taky jen dělal svou práci, ale to neznamená, že to bylo dobře. Samozřejmě druhá hlavní otázka, opravdu násilí řeší všechno ? Nemá se člověk (hlavní hrdina) prostě jen smířit se svým osudem, popřípadě se doprošovat spravedlnosti u soudů ? NE... násilí byla vždy jediná věc, která dokázala něco změnit. Všechny bankéře by měli nechat popravit za jejich činy. Pak by si nikdo nedovolil dělat ohavnosti, které dělají....a přesně o tomhle je Assault on Wall Street. *SPOILER* Jsem rád, že se zde neprojevil klasický model filmu - hrdina se otočí proti systému, zákonitě musí zemřít ( Ctihodný občan ). 65% za zpracování - 95% za poselství = 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Aneb poučení pro ty, kteří chtějí být živi virtuálním obchodem s deriváty! Her Direktor Uwe má na svém kontě samé trháky - není se tedy čemu divit, že přiskotačili kanadští producenti s prosíkem, jestli na plátno hodí story o těch, co se milovali a milovali. Chudák Jim dělá řidiče u nějaké security agency, obědy navštěvuje jen díky stravenkám od zaměstnavatele (45% z cen stravenky sám přispívá) a po večerech místo zásunu či chlemtání gambáče chodí s pěknou ženou k lékaři na bezvadné kortikoidy. Zdá se vám to na piču? Nenene, brookeři při krizi s hypotéčními úvěry získají majlant, věřitelé ve fondech přijdou na mizinu a DOKONCE i jednomu poradci se vede hůře (prý manželku letos nemohl vzít na Barbados!). Inu Jim je nasrán, protože dům jde do aukce a žena si zaplavala ve vlastním moku. Ještě, že Jim má výslužku s vojny - pěknou kulovnici pamatující arcivévodu a trádá - hurá na stocks kings obývající doupata na Wall Street! 85% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se jedná o jednoznačně nejprofesionálněji odvedenou práci „slavného“ Uwe Bolla, a to prakticky ve všech ohledech. Jak režijně, tak scénáristicky se totiž jedná o skutečně tolerování hodné filmové dílo, které lze brát i poměrně vážně a nebudí jen dojmy rozpaků a nesnesitelnosti, jako tomu je prakticky u veškeré ostatní Uweho tvorby. Většinu filmu navíc zaujímají především dialogy, což není u tohoto tvůrce též zrovna obvyklé a dokonce dávají i nějaký ten smysl, o což víc je pak škoda závěru, čímž nemyslím jeho akční podobu, jako spíš celkové rozuzlení, které je už zase hodné jména svého autora, tedy směšné a trapné. Nicméně se vrátím ještě k pozitivům, ke kterým patří i docela slušná úroveň funkčnosti emocí a jistě musím zmínit i nečekaně přesvědčivý výkon Dominica Purcella, jenž tu sice namluví oproti ostatním dost málo, ale svou roli zvládl vážně dobře a hlavně výrazně. Co se jinak zápletky týče, přes všechny ty finanční a právnické fráze vyznívá srozumitelně a jednoduše, s jasnou myšlenkou, a pravdou zůstává, že taková situace, do které se zde dostala ústřední postava, jistě není ani trochu vzdálená mnoha a mnoha životům skutečných lidí, které tento finanční kolaps zasáhl a vážně něco takového ustát se zdravím rozumem nebylo jen tak. Každopádně, já musím zopakovat, že i přes Bollovo jméno nejde opravdu tentokrát o brakovou záležitost, ale o docela sugestivní drama, které sice neposadí na zadek, ale s jistou dávkou tolerance je určitě snesitelné a svým způsobem i značně působivé. Normálně bych tedy hodnotil dvěma *, ovšem v tomto případě jsem ochoten až brutálně nadhodnotit a tu jednu, nezaslouženou *, ještě přihodím. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Každý investičný bankár si zaslúži svoju guľku. Prvé dve tretiny depresívna príprava diváka, aby v poslednej tretine bolo isté, komu bude držať prsty a nebude mu ľúto žiadneho zabitého neviniatka. Záverečný odkaz filmu je triviálny ale silný a tvorcovia dúfajú, že si ho povšimnú aj tí, ktorých by sa mal týkať. Ja tipujem, že dúfajú zbytočne. -- Učíme deti, že čestnosť a tvrdá práca sú kľúče k úspechu? Moje deti nepôjdu do vojny, pôjdu na Yale, pôjdu na Harvard. A budú to sprosté biele decká od smetiakov a čierne decká z geta, ktoré pôjdu bojovať v amerických nezmyselných vojnách a budú chrániť americkú bezpečnosť a obchody a to budú moje obchody. Ja budem bohatší a bohatší a moje bonusy budú vyššie a vyššie. A je to stále dokola to isté. Sú to bankári, majitelia a poradcovia, ktorí budú bohatší! Vždy tí malí človiečikovia budú investovať a na konci vždy prehrajú. Ľudia ako vy! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GRENADES ARE FUN!" ------------- Usain Bolt natočil drámu, počas ktorej som mal oprávnené obavy, ako zvládne transformovať dobrosrdečného, správneho muža na vraždiace monštrum, ozbrojené nie len slušne upravenou automatikou. Vysvitlo, že som sa nemal čoho báť. Elegantné zábery na metropolitný New York počas celého filmu pekne dopĺňala kvalitná akcia v závere, s ešte lepším hudobným podkresom a to bolo len minimum. Uwe ma nesmierne príjemne prekvapil. Zúfalstvo manželov nakrútil veľmi zručne, dostatočne dramaticky ale hlavne kurv* dobre. Jedno objatie povedalo viac, ako všetky slová. Pár záberov si nechal aj na zobrazenie/porovnanie dvoch odlišných svetov a ukázanie reality, že NYC je vlastne pre bežných ľudí úplné hardcore peklo. Na margo obetí vyvraždovačky, myslím, že ľudí, ktorí voči nim uchovávali nejaké sympatie, bolo pomenej. Ťažko povedať, či to vypovedá viac o kvalite réžie, trefne zvolenej hudby v danom okamihu, alebo prostom a známom fakte, že majorita spoločnosti bohatých ľudí jednoducho nenávidí. V každom prípade, veľmi podarený film, ktorý si bohužiaľ mnoho pozornosti neuchmatol. Mojej si ale zobral dostatočne a právom je teraz umiestnený pekne v pohodlí môjho profilu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama