Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (282)

nash. 

všechny recenze uživatele

Smrt mu sluší. Brosnan se vrací k akci poctivou žánrovkou, která možná není tak velkolepá jak slibovaly trailery, ale zato po čertech razantní a nekompromisní. Bývalý elitní destruktor je vtažen do hry, která ho připraví o to nejcennější. To je velmi silná motivace. Takhle nějak bych si dovedl představit „Návrat Jamese Bonda“. Svižně ubíhající podívaná balancující mezi špionážním thrillerem a drsnou revenge story, která ani na okamžik nenudí, nešetří krví, ani nečekanými zvraty, nesnaží se podlézat mládeži přístupností, intelektuální kritiku má na háku, a mě jako fandovi akce i mstitelů dává přesně to, co chci. Brosnanovi role sedne dokonale a dává jí vše co potřebuje. Eleganci, razanci, drsný povrch, dobré jádro i vyváženou míru kladů a záporů, když bez mrknutí oka dokáže přejít od elegantního ochránce vdov a sirotků k vyšinutému zabijákovi bez zábran. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Taková soft Bondovka s old Bondem, ale pouze scénářem, jelikož se jedná o pořádně krvavé eRko. Roger Donaldson je velice zručný ´´rutinér´´ a dostal nápad oživit akční kariéru Brosnana a po vzoru Liama Neesona vypustit mezi nezkušené agenty na vybití jednu starou a nezničitelnou školu a všem ukázat, že na to nejlepší představitel Bonda pořád má, ale povedlo se mu to tak na půl.Akce co se týče přestřelek je skvělá, ale kontaktní fajty nečekejte, snad až na jeden mizerně sestříhaný a zoufale krátký.Scénář je postavený na hrozně hloupé a laciné zápletce a všechna ta špionážní kolečka nedávájí moc pořádný smysl.Motivace postav je velice, ale velice chatrná a tak se ve filmu dočkáte několika nesmyslných odboček a zcela hluchých míst, které jim dovoluje naivita scénáře, kdy akce nevyvolává reakci a opačně.Bylo sice osvěžující konečně vidět Brosnana v něčem jiném, než v nějaké upachtěné komedii či drámu a vidět ho zase kosit hordy nepřátel, bohužel scénář i příběh jsou velice slabé a místy opravdu nelogické.Oddychové akční béčko pro všechny, kteří těžce nesly přes srdce, že se novým Bondem stal blonďatý, vysvalený Gay z reklamy na boxerky od Calvina Claina.Pierce by na to pořád kurefsky měl, ale potřeboval by lepší scénář a konec konců i režii.60%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal akční návrat Pierce Brosnana, nebo snad návrat k akčním thrillerům 80.-90. let, bude zklamán a stejně tak asi všichni, kdo by mohli očekávat zajímavý, nebo jakkoliv zábavný snímek, kterým "November Man" rozhodně není. Donaldson pro mě nikdy nebyl příliš dobrým řemeslníkem a věk mu zřejmě ubírá i ty poslední zbytky jakéhokoliv režijního talentu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Po akční stránce November Man toho příliš nenabídne, fight na blízku pouze jeden a to ještě sestříhaný, spíše zaujmou Erkové přestřelky a napínavé autonaháněčky, na které se hezky kouká. Pierce Brosnan i Olga Kurylenko úžasní, zbytek cástingu moc nezaujme. Jednou větou je to tedy celkem slušně krvavá špionážní akční jízda, která nezklame, ale ani nenadchne. Nuda však naštěstí nehrozí. 65% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

No-move-mber Man. Mal som pocit, že ešte jeden prudší pohyb a Brosnan sa bude musieť ísť mimo záber vydýchať. Celkovo nechápem tú potrebu starých páprdov z dôb minulých vracať sa späť do ústredných rolí akčných hrdinov. Páni, už je dávno doba iných blockbusterov, dnes vás už bohužiaľ nikto nebude brať vážne. Skúšal to Schwarzenegger, skúšal to Stallone, ale všetci komerčne pohoreli. Svoj kus koláča by si chcel odhryznúť aj Brosnan, ale neostali mu už ani len omrvinky. Časy Bonda sú totiž dávno preč (teraz tu kraľuje Daniel Craig!) a tak tento pokus o ďalší Brosnanov špionážny akčňák vyznie dosť zúfalo. Starú školu mám síce rád, ale November Man nie je oldschool, to je len odbitá práca na zákazku. Prišlo mi to, že sa tu ani nikto výrazne nesnažil, všetci dostali šek, urobili čo museli a film je na svete. Výsledný produkt však nestojí za veľa. Scenár som prestal riešiť po prvých desiatich minútach a ďalej ma ani nezaujímalo čo sa tam vlastne deje, nie je tu jediná pútava akčná scéna, celý film je mdlý a pripomína skôr DVD produkciu seagaloviek. Toto nemá v kinách čo hľadať, jeho priestor je akurát vo verejnoprávnej televízii o desiatej večer. Výsledkom je totiž ťažkopádne, rutinné špionážne béčko a najnezáživnejší akčňák roku. Ale tak čo od toho čakať, keď sa tu preháňa Ex-Bond s Ex-Bond Girl. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Podľa spisu, ktorý možno vidieť vo filme, sa Devereaux narodil 16. mája 1953, čo sa zhoduje s dátumom narodenia jeho predstaviteľa Pierca Brosnana. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama