Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wallace Avery je znechucen životem. Klasická krize středního věku - rozvedený, odloučený od mladičkého syna a nespokojený v lásce, se rozhodne udělat za svou minulostí tlustou čáru. Jako Arthur Newman se vydává na cestu do Terre Haute v Indianě, kde se chce stát profesionálním hráčem golfu v malém venkovském klubu. Z plánované cesty ho však vykolejí Michaela "Mike" Fitzgeralová. Ta brzy odhalí Arthurovo tajemství, stejně jako Arthur odhalí to její – Mike je kleptomanka na útěku před sebou samou. Láska kvete za každé situace a na cestě do Indiany pár nečekaně zjistí, že cizí životy mohou posloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Rozvinou se bolestivá tajemství, vše začíná dávat smysl. Ale je opravdu možné začít znovu úplně od nuly? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

adam9 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl z traileru nadšený, tak jsem nakonec vystřízlivěl společně s všeobecným hodnocením. Bohužel. Ani moje milovaná Emily a sympaťák Colin tento film nepozvedli výš než na průměr. Nemá to tu patřičnou jiskru vzhledem k námětu, tempo je pomalé, postavy jsou nedokončené. Pár záblesků srandy jsem pocítil a dokonce jsem se i zasmál díky Emily, ale nemohu se ubránit tomu, že to mohlo být mnohem mnohem lepší. Přitom stačilo trochu vyšperkovat ten scénář a nejspíš najmout i zkušenějšího režiséra. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Arthur Newman je ponuré, občas úsměvné drama, které vás zanutí se alespoň trochu zamyslet. Ze začátku pomalý rozjezd, ale s příchodem Emily Blunt se mi film líbil víc a víc, její postava byla na filmu pro mě to nejlepší. S postavou Colina Firtha jsem se zžil až později, Emily byla přeci jen výraznější. A snad poprvé jsem ji slyšel mluvit s americkým přízvukem, po chvíli mi to i přišlo normální, ale stejně je lepší její původní. Za celkové vyznění filmu a výkony dávám 4 hvězdy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně jak uvedla Emma53 ve svém komentáři. Colin Firth a Emily Blunt se k sobě vůbec nehodí, ale možná právě proto je to účel celého filmu. Nárazem dvou různorodých životů a zoufalství v nich totiž vzniklo pouto, které si může pomoct. Jen je to v rámci dost smutných a depresivních zpovědí, které na radosti tomuto filmu moc nepřidají. Lidský, ale nesmírně smutný film. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh muža(Colin Firth) , ktorý je rozvedený, má priateľku (Anne Hache) a malého syna. Predstiera svoju vlastnú smrť a prijme novú identitu, aby unikol zo svojho života. Aby sa stal profesionálnalním hráčom golfu. Cestou pomáha mladej žene (Emily Blunt) tým, že ju odvezie do nemocnice. Keď je jej lepšie, rozhodne sa ísť s ním. Nakoniec sa z nich stanú milenci. Zistí, že tiež používa falošnú identitu, a že je kleptomanka a uteká pred sestrou dvojčaťom. Je to dosť nudný, pomalý film oživený výkonmi dvoch hlavných predstaviteľov. Počas toho sa dozvieme niečo o postavách, ale nie dosť na to, aby sme sa do nich skutočne v žili. Vieme len, že sú nešťastní. Vieme, že Wallaceov syn ho nenávidí, pretože tu pre neho nebol, ale nevieme, prečo alebo čo sa medzi nimi stalo, ani čo sa stalo s jeho bývalou manželkou a prečo je jeho priateľka nespokojná. 5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Colin Firth zase raz po dlhej dobe vo svojej starej škatulke priposraného lúzra, ktorá zakotví v malomeste a prežíva tam nečakanú romancu s rovnakou lúzerkou ako je on. A napriek krátkej stopáži to je nuda k posrání. Nebavilo ma to ani sekundu. CZ dabing okrem dvorného hlavného dabéra je tiež katastrofa. 2/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v roce 2011 v Severní Karolíně včetně Raleighu, Durhamu, Wilmingtonu a Farmontu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama