Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (204)

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo True Detective, hodně Mare of Easttown. Aneb když tvůrci nepochopí, co původní sérii učinilo slavnou, a místo temný, zvrácený a drsný kriminálky s neskonale hutnou atmosférou a dokonalou charakterovou studií naservírují jen nahodilá osobní dramata několika osob ze zapadlýho městečka kdesi na Aljašce, který kromě ledu a tmy nemá co nabídnout. Bude vám stačit posledních deset minut každý epizody a pak ta poslední, kde vůbec prvně pocítíte, jaký to celý mělo bejt, všechno ostatní je Night Boredom! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria za mňa tvorí samostatnú kategóriu a jej nasledovníčky sú o dva levely nižšie. V rámci súboja sérií č. 2 a č. 4 vyhráva zimná verzia. Dal by som kľudne 3*, ale všetky tie pokusy o mysteriózno a duchovno vo výsledku len vytvárali odbočky bez nejakého zásadného dejového zmyslu. Ak by išli čisto detektívnou líniou, tak sme mohli dostať trojdielnu minisériu, ktorá by bola síce stále len priemerná, ale dostatočne záhadná, rýchlo stráviteľná a s atmosférou pripomínajúcou film Wind River. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo víc než strašný. Možná kdyby se nesnažila militantní feministka svou nenávist vůči mužům maskovat za značku True Detective, jednu hvězdičku by to dostalo za dobré navození dojmu "na Aljašce je fakt hnusně". Takhle ale ne. Vyloženě nechutný casting. Idiotský scénář s "hululů" prvky. Utahané vyprávění. A to, že to občas dobře vypadá (průměrně tak 2-5 minut z epizody), nad čímž si většina pětihvězdičkářek kliká pod dekou na mokrou myšku a křičí "hutná... hutná, HUTNÁ ATMOSFÉRA!!!!! Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3,5* Katastrofické hodnocení sbírá poslední série hlavně proto, že laťka je v případě použití brandu "True Detective" nasazená zatraceně vysoko. Nemít Nigh County přívlastek True Detective, tak by se podle mě hodnocení pohybovalo někde kolem 70%. Seriál se skutečně vleče a detektivka je to vlastně ubohá, ale celých šest dílů výborně táhne atmosféra a dobře napsané a zahrané postavy, Je škoda, že HBO tímto způsobem degraduje detektivní kult, to nic neměnní na tom, že seriál sám o sobě kvality má. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda uspěchaného konce, který například vztah otce a syna Priorových vyhrotil na můj vkus až příliš na sílu a další postavy (dcera Danversové, záhadná Rose) skoro až odbyl. Jinak se mi Noční krajina moc líbila, a to nemluvím jen o fantastické atmosféře a podmanivé kameře, ale především o hereckých výkonech Jodie Foster a Kali Reis. Spojení krimi a mystiky vyšlo, nedokážu si představit vhodnější prostředí, ve kterém by se takový případ mohl odehrát. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama