Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlubina je filmem, na který jsem se stejně jako na všechny ostatní ponorkové válečné filmy moc těšil. Jenže mě můj David N. Twohy trochu víc zklamal. Čekal jsem opravdu válečné drama, které ukáže horrorovou atmosféru uzavřeného prostoru 200 metrů pod hladinou moře. Křičící vojáky umírající na nedostatek kyslíku. Nic z toho jsem se nedočkal a ze snahy dostat do válečného filmu trochu mystiky v podobě duchů je opravdu příliš nevydařený nápad. Ne vždycky je inovace k dobru. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, tenhle film není žádná extra pecka, ale mám-li být upřímný, docela na mě zapůsobil. Hodnocení mi přijde hodně nízké (tedy alespoň to na csfd, na imdb se mi zdá více odpovídající) oproti tomu, jaké by si Hlubina zasloužila. Několik scén opravdu stojí za to a z pár okamžiků mi docela naskakovala husí kůže. Scénář je vcelku originální a s obsazením žádný problém nemám. Myslím, že jde o slušně natočený podmořský horor. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Přijde mi 54% trochu dost podsazený, tak to mírně nadsazuji 4*. Pravda je nejspíš někde uprostřed. Přesně 69,48752 %. Úžasné prostředí ponorky, které už samo o sobě vytváří pocit tlaku a klaustrofóbie a k tomu trochu CO2 a dokonce vodíku dokázalo posádku trošičku rozhodit, takže viděli strašidelné a duchařské příčiny na každém rohu. Navíc při známé námořnické pověrčivosti a před 70ti lety....Do toho kriminální zápletka a osudové příčiny. A je tu zajímavý příběh obstojně zahraný a v zajímavém prostředí. Snad jediný problém je v tom, že než se člověk v osobách trochu zorientuje, tak mu pomřou. A to od nich beru docela jako sprosťárnu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skupina námořníků nabere na svou ponorku britské trosečníky. Jejich loď potopila německá ponorka. Mezi trosečníky je i žena a to podle pověry přináší smůlu. Ta na sebe nenechá dlouho čekat. Posádka zečně slýchat děsuplné hlasy. Sám se spustí gramofon, aby vyzradil poluhu, když je ponorka pronásledována napřítelem. Na trup někdo vyťuká morseovkou vzkaz. Pak se všem začne zjevovat mrtvý kapitán, který zemřel za záhadných okolností. Plavidlo se postupně stane neovladatelným a pomalu se stává plovoucí rakví, ze které není úniku. To není moc pěkná vyhlídka. Lidé uvnitř se stávají budoucími mrtvolami. Hlubina vám přinese i pár chvil plných napětí, třeba, když se po palubě ponorky bude kutálet hlubinná mina. Já jsem měla nervy napnuté jako špagáty. Bouchne, nebouchne. Zvláštní a tajemné zvuky moře ve mě nevyvolávaly zrvona příjemné pocity. Stísněný prostor ponorky také udělal své. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

„Submarine subžánr“ není pro dějové náměty zrovna zlatým dolem a proto je namixování duchařské zápletky relativně inovantní a zajímavé. Bohužel výsledek je více než jenom trapná slátanina, kterou si režisér Černočerné tmy a scénárista či Requiem za sen za rámeček nedají. Dějově neuvěřitelně plytká a předem silně odhadnutelná skládačka se po pár minutách začne ztrácet v režisérově urputné snaze třískat tajemno z každého záběru. Výsledkem je přílišná hra na bubáky pod postelí, kterým nejvíce svědčí přehnaná poruchovost žárovek na plavidle. Vše pak zabíjí krkolomné vyústění, jehož snaha šokovat vychází spíše do sebeparodického shození sebe sama. Herecky relativně obstojné, zvláště Bruce Greenwood je nadmíru charismatický, hudební podmaz Graemea Reevella se snaží (bohužel marně) dosáhnout kapky napětí tam, kde zapomíná režisér, jenže neuvěřitelně laciné triky pod mořskou hladinou, spousta keců o ničem a celkový dojem dražšího televizního filmu nutně srážejí mé hodnocení nejníž. Neomluvitelné ani „blbým béčkem“ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Na ponorkách z 2. svetovej vojny boli batérie naplnené horľavým materiálom, takže sa na nich nesmelo fajčiť ani akokoľvek páliť oheň. Rovnako to bolo (a stále je) aj s krémom na topánky – nepoužíva sa z dôvodu nemožnosti odstránenia pachov z lode. (Arsenal83)
  • Ve filmu zazní informace, že ponorka pluje kursem 0-9-5. Tento kurs je v americkém námořnictvu výrazem pro nesmyslný rozkaz na památku katastrofy z 8. září 1923, kdy flotila devíti torpédoborců po špatném určení polohy najela tímto kursem v bouři na kalifornské pobřeží. Sedm lodí bylo nenávratně ztraceno. (flanker.27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno