Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Luq odpad!

všechny recenze uživatele

Z pohledu rodiče naprosté zklamání. Film, který je založený pouze na násilí, ohrožování (střídavě žiletkou a nožíkem-rybičkou), ponižování, aroganci, vyhrožování, likvidací většiny postav a končí moudrem: "Hlavně, že jsme nezůstali chudí." opravdu nezaslouží dobré hodnocení. Humor ve filmu zcela chybí, film se bere zbytečně příliš vážně. Dětské projekce bývají obvykle živé a provázené komentářem dětí. Zde bylo ticho, dvě rodiny zmizely během představení a jedno dítě vynášeli ven spící. Bohužel, tak moc bych českému animáku přál, aby se vyloupl do světových vod... Přitom prvotní nápad je perfektní - malí roztomilí tvorečkové odpovědní za to, že nám často chybí jedna ponožka. Potenciál zůstal ale zcela nevyužit a místo toho vznikl totálně rozvařený zahořklý guláš rádoby akce, rádoby drsných scén a rádoby světové třídy. Bohužel - to, čím mohou Češi prorazit, je srdce - a to mi v tomhle vypočítavém filmu hlavně ne pro děti zcela chybělo. Kulisy Prahy člověka potěšily, ale když se děj v podstatě odehraje na dvou místech, která jsou vzájemně na dohled... Technicky perfektní zvuk, dabing a obstojná animace krát nula za scénář a necitlivý přístup k dětem je prostě ve výsledku jen nula. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto jednoznačne nemohlo dopadnúť dobre. Tradícia CGI animákov je v Československu nijaká, žiadna. To ale neznamenalo, že sa netrebalo posnažiť viac. Čo povedať. Tupý, trápny, technicky zaostalý. Proste ,,československý,, brud. Natočiť to animovanou bábkovou metódou, ktorá mala kedysi u nás svetový ohlas, snáď... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně animovaný film, který se svým vizuálem může blížit holywoodské produkci, jen škoda, že stale u nás nemáme dobré scénáristy. Nicméně když odhlédnu od velmi obyčejného příběhu, tak jsem byl mile překvapen. Je tam spousta skvělých momentů, vtipných situací i vizuálních vychytávek. Tak nízké hodnocení si Lichožrouti rozhodně nezaslouží. Spravedlivé hodnocení je někde okolo 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že se dabing těchhle malých zrůdiček, které kradou ponožky, honosí několika herci s výbornými hlasy. Tvůrci totiž jaksi zapomněli na emoce, respektive na to, že by se dětský nebo dospělý divák rád bavil. Některé narážky a momenty jsou povedené a dokonce i k smíchu, většinou ale ze mě nějaká ta reakce nevypadla. Přitom je to řemeslně zvládnuté, ovšem kolikrát i na dlouhé minuty je to zoufalá nuda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale celá myšlenka okolo ponožek se mi velmi líbí, a nutno říct, že se kolem nich podařilo vystavět celkem napínavý, docela zábavný a relativně originální příběh, který dovede zaujmout nejen dětského diváka, na kterého je primárně cíleno, ale i dospělého diváka, který si tu to svoje najde. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno