Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Gig 

všechny recenze uživatele

Nehorázně únavná detektivka. Vše mohlo dopadnout daleko líp, kdyby režie v područí snad někoho jiného. Hned co začal fil, myslel jsem, že se jedná snad o počin z počátku devadesátých let ve stylu Siska a spol. O minutových nehnutých záběrech na les, vodu ani nemluvě. Ve filmu se mihnou snad desítky českých panů herců i ochotníků. Ale to vždy bohužel není výhra. Ono totiž nestačí na pár sekund vyzpovídat Táborského, Vlacha, potkat Svobodovou, vidět kulečník hrát mladšího Preisse atd... Veliká škoda. Pokud ve stejném stylu se ponesou i zbývající případy, tak půjde jen o promrhané penízel čas a příležitost. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Už je umění natočit i kvalitní detektivku. Bída, nic víc. Od špatných hereckých výkonů počínaje, křečovitým vyústěním konče. Viktor Preiss a David Matásek jako Vašátko a Horác k sobě moc neseděli a Jan Dolanský jako potenciální vrah opět jen pobrekával a koulel očima. Celé nevýrazné, režijně nezvládnuté. Co mě nejvíc bavilo byla hudba a její zvuky, které se používali v televizních filmech v osmdesátých letech. ()

Reklama

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát velmi slabý"nedělní večer s ČT".Detektivka tak detektivní,až se naprosto deaktivovala do ztracena.Spousta zbytečných postav,které měli asi zmáct diváka,ale zmátli tak akorát sami sebe.Dolanský,kvůli kterýmu jsem se na to díval byl na obrazovce snad 8 minut,ač byl defacto "hlavní"aktér a kostra děje.No a proč Matásek?vždyť vlastně proč ne.....30%. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechtěně jsem tento film shlédl a očekávám, že velmi rychle na něj i zapomenu.78 minut vesměs nudy. Potencionální vrah sdělí klíčová fakta jedině Preissovi do té doby mlčí či říká nepodstatné věci či nádává na nějaký komplot.. proč? Press co je od něj náhodou kousek na rybách ho jde zachránit. Pak příběh nabere na množství nových dat, ale opět jak lehce policie z výslechů neví nic Preiss a jeho neznámý kolega zjistí všechno, náhodou potkají všechny určí vraha k tomu stihnout chytnou velké úlovky a jako bonus vyřešit i dlouho nevyřešený trestný čin... jak prosté. prostě vše j zde strašně moc jednoduché a to množství náhodných setkání a z nich plynoucí informace byli velmi velmi nepřesvědčivé. Kladem je to, že kdo je vrah v koncovce filmu nebylo snadné určit indície ukazovaly na více lidí. Tudíž za mě slabší průměr. 2z5 ()

otík 

všechny recenze uživatele

První díl ze série Případ pro ... . Je to sice těžce televizní detektivka, ale především Preiss s Matáskem v civilních rolích potěší. Příběh a pátrání nejsou vyloženě špatné, pohledy kamery občas velmi dobré, hudba ucházející. Škoda, že Preiss ke konci vypadne z obrazu, ale i Matásek to vše nakonec dobře dotáhne. Jsem zvědav na další díl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama