Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 548)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ TO PROSTĚ NEZABALÍ…“ /// Žádný vleklý válečný tažení. Poslední dny války, Amíci před Berlínem, Němci bojujou s parchantama nejen z nacistický střední školy, ale i školky. S biblickým songem projedeme základní tábor a Bredovým okem mrknem na důsledky zvěrstev, který dělá člověk člověku (ve válce). Příchodem zobáka (k tanku) zase povídaj něco vo tom, že i na válku si musíš zvyknout. Naši samozřejmě vyhrávaj, všechny čtyři tanky berou útokem les, město i dům a vobčas to zapáchá patosem nebo laciností. Mladej řeší co je (a není) správný, rodinný scéně moc nerozumím (kromě toho píchání), a film tak pomalu (ale jistě) ztrácí tempo. Všechno má napravit závěrečnej souboj Fůrie proti všem, kde si konečně užiju kus tý pravý války, ale jak je Ayerovým zvykem, emočně spíš odrazuje a místo abych ,,cejtil“, tak su spíš zklamanej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože u mě válka nepotřebuje příběh. Stačí pár scén, jako u „péčka“. 2.) Zjistím, jestli by Pitt mohl nahradit Gustíka. 3.) Thx za titule ,,nex_M4rKy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ke škodě věci se jedná o dosti rozporuplný film, který ani přes pár velmi výrazných kladů nedokáže potlačit otravná klišé a lehce se vkrádající pocit průměrnosti. Hercí se snaží, jenže jejich postavy nejsou dostatečně zajímavé. Pittův Don musí utáhnout prakticky vše, obzvláště v sekvenci při jídle s německými civilisty (která je asi nejlepší částí filmu) se mu to i daří, jenže od nikoho dalšího se mu nedostává pomoci. V mých očích otravný zajda Norman mu zkrátka nepomáhá a všichni ostatní jsou dvojrozměrné karikatury. Motivace postav, proč zůstat a "hrdinsky" zahynout je spíše scenáristickou berličkou k vystavení "epického" souboje, který je ale bohužel na rozdíl od ostatních bitev o mnoho levelů méně realistický. Závěrečná bitva je tedy americké klišé a paradoxně nejhorší část filmu. Kdyby v ní byl zachován věrohodný pocit z války a boje o přežití, jistě bych šel s hodnocením výš... 7/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Film „Čtyři z tanku a Pitt“ jednoznačně boří zažitá klišé o tankistech. Tank tu již není útulným a vyvoněným místem ovládaným partičkou čistých, sympatických a za všech okolností kamarádských pšontků. Ne, je to hnusná, smradlavá a klaustrofobická kobka, kde se chčije a sere do plechových beden, s posádkou, na níž by si nejeden psychiatr s úspěchem udělal atestaci, ve složení jeblý Mexičan, vypatlaný a agresivní bruklynský vrah, transka jménem Šejla a hnusná, iritující neherecká mrdka Percy „JaxekurvamohdostatdofilmusPittem“ Džeksn. A tak jedinou sympatickou postavou je opět jen ten dvounohý miláček žen, dětí a mnohých mužů, za všech okolností rozkošný, přesličný a zářící Bret v roli Šaryka. Je to v podstatě úplně o ničem a s koncem, u kterého má jeden neodolatelnou chuť kopat se do koulí za zvuků Emejzink grejs, avšak tankisté naprosto splňují požadavky na ně kladené, tedy ovládat tank a kosit Wehrmacht, a natočeno je to až úděsně sugestivně a realisticky. No, realisticky… Na vojně ani ve válce jsem nikdy nebyl, rovnou od lučištníků jsem byl převelen do zázemí a jsem ten hodný strýček, co se v případě mobilizace důkladně postará o zabezpečení týlu a bude vám s nasazením šukat manželky a přítelkyně, aby nebyly mrzké, kdybyste se náhodou ze zákopů nevrátili v pytlích. Takže co já můžu vědět, že? Nicméně bylo to působivé jaxviňa a vůbec celkově úžasné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je už můj čtvrtý Davidův film a já se z té trojky asi nehnu. Shoduji se s některými uživateli, že první polovina se nesla v duchu, který mě namlsal, že mé hodnocení se konečně dostane z třetí laťky výš i když jsem měla připomínky i k ní. Norman na mě působil přespříliš naivním zelenáčem i když pak to malinko vybruslil do těch chlapských vod, ale opravdu jen o chlup. A Brad bude senzační i v roli brouka pytlíka. Já nemohu říct, že by ostatní kluci snad hráli špatně, to vůbec ne, ale dosadit mezi ně takovou hereckou špičku nebyl zrovna dobrý tah (in terms of money, yes) Tady zářil jak superboy a poutal na sebe pozornost na úkor ostatních, ale to je možná jen můj subjektivní dojem, jako ženské zástupkyně, které mají Brada jinak rádi :-). V druhé polovině jsem už ztrácela trpělivost zbytečným prodlužováním už tak jasně předvídatelného a nerada to píšu, ale je to tak, americky klasického konce. Ne, žádná nuda to rozhodně nebyla, ale nejlepší film roku také ne a o věrohodnosti některých bitev nebudu ani psát, to už tady rozebírali jiní, ale já s nimi v mnohém souhlasím. Třeba takový obyčejný, polozapomenutý film Když utichly trumpety na mě zapůsobil o dost věrohodněji. První polovina za čtyři, druhá za dvě, lituji trojka. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

V žánru válečných filmů z posledních let se Železná srdce pokoušejí obracet se k některým postupům, jež nepatří ke standardní výbavě filmařských voleb. Snaha nahrazovat potlačení některých možná atraktivních prvků však v důsledku směřuje převážně k volbám jiných možná atraktivních prvků. Z žánrového experimentu tak vznikl spíš žánrový mutant potlačující jedněmi svými vlastnostmi účinek jiných svých vlastností... více si můžete přečíst zde. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Don Collier (Brad Pitt) má kořistní Sturmgewehr 44. Stg44 byla první útočná puška na světě, zavedená do výzbroje německou armádou před koncem druhé světové války. Vznikla v roce 1944 zkřížením dvou běžných německých zbraní – pušky Mauser (přesnost střelby na dálku) a samopalu MP 40 (vysoká rychlost palby). (Maulincio)
  • Collier (Brad Pitt) byl ve scénáři ještě brutálnější. Např. scéna, v níž je voják SS veden k výslechu, měla dopadnout trošku jinak: Collier vojáka zabil, ale MP s tím nic neudělali, protože na ně Gordo (Michael Peña) mířil samopalem. (Gordy34)
  • Na začátku filmu projede Gordo (Michael Peña) bahnem. Po příjezdu na základnu po něm nejsou na pásech vidět ani stopy. (Gordy34)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama