Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Davered 

všechny recenze uživatele

Od cele rady podobne tematicky ladenych snimku tento odlisuje predevsim prekvapive silny duraz na realismus, jenz se projevuje v dusledcich jednani postav a predevsim v tom jak ovlivnuje rodinne vztahy (nebo vubec existenci rodiny jako takove). Pod thrillerovym povrchem tak film ukazuje jak daleko je clovek schopen zajit pro uhajeni zajmu sve rodiny a jak paradoxne (sebe)destruktivni tato snaha je. Vzhledem k rozpoctu a zpusobu jakym tvurci ziskaly financni prostredky je vysledek dvojnasobne ohromujici. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejšího obsahu jsem byl na film celkem natěšenej. Blue Ruin je bezesporu povedeným zářezem v rámci revenge filmů(všeobecně). Po filmařský stránce jde o dobře odvedenou práci. Přece jenom se nemůžu ubránit lehkému zklámání. Přece jenom jsem očekával asi trochu víc. 3hvězdy. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Super potenciál utopený v priemernom spracovaní. To vždy zamrzí. Aj keď spočiatku to vyzeralo ako bežná radová dráma o pomste. Akurát, že potom to nabralo úplne nový rozmer a pomsta napokon mala byť pomstená ďalšou pomstou, atď atď atď. Až sa nakoniec už nebude mať kto mstiť. Ale napriek všetkému bol Dwight podľa mňa veľmi sympatický. Veď vlastne sa len inšpiroval starým známym "oko za oko, zub za zub". Miestami to malo vynikajúcu thrillerovu atmosféru, len škoda, že to nebolo až tak konzistentné ako by si človek v takomto príbehu prial. Ale určite, minimálne na 3* je to hodné! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobná vražda zďaleka nezavŕšila dielo skazy. V istom zmysle ho započala. Napriek odsúdeniu páchateľa, situácia sa veľmi negatívne podpísala na synovi zavraždených rodičov, z ktorého sa stal čudácky bezdomovec. V okamihu, keď sa dozvie, že vraha púšťajú z väzenia, sa jeho snahou dokonať pomstu ozubené kolesá dokonania skazy a deštrukcie roztočia na plné obrátky. Špinavo, ušmudľane, nepríjemne realisticky. Všetko, čo sa má stať, sa aj stane, no pocit satisfakcie to nikomu veľmi neprinesie. Skôr zmaru a beznádeje. Otázne zostáva, či má zmysel nakrúcať takéto filmy, so scénami akoby zo života, plné nesympatických postáv na jednej aj druhej strane. Ako taká zasoplená, neveľmi príjemná nočná mora. Pocit ako pri zakúsnutí sa do obloženého chlebíka, vytiahnutého zo smetiaka plného zapľuvaných špakov. Na druhej strane, nepozeralo sa to zle, nepredvídateľnosť konania postáv, značná, no ako píšem vyššie - nejakú zaujímavú myšlienku to neprináša. Teda hádam okrem posolstva, že na súkromnú pomstu sa je lepšie vykašľať, ako riskovať pokašľanie si života. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Objektivně nemůžu tomuto nezávislému revenge thrilleru vytknout skoro nic, jedná se o solidní filmařinu s báječnou kamerou a vtahující melancholickou atmosférou. Na mne to ale bylo asi až příliš pomalé, a to je co říct, protože obecně proti pomalým filmům nic nemám. The Battery bez kouzla. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu neuvidíme úvodní titulky. (HellFire)
  • Blue Ruin odkazuje na modrý (blue) a zruinovaný (ruin) automobil značky Pontiac, kterým jezdí Dwight (Macon Blair). (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama