Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kvinden i buret v sobě perfektně kombinuje drsné severské kriminální rysy a příběh, jenž bez příkras a zbytečných odboček míří ke svému šokujícímu rozuzlení. Režisér Mikkel Nørgaard se sice drží osvědčených, byť místy fádních postupů, nicméně ani to mu nezabránilo v tom, aby stvořil hutnou kriminálku, při níž nebudete napětím téměř dýchat. Skvělá práce! ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem četl knihu, se ptám, jak někdo mohl tak dobrou předlohu takhle zničit?? Ani nevím za co dávám dvě hvězdičky. Děj je úplně nelogicky upraven, odvyprávěn pár scénami. Víc než to se tu hledí na klišé odvolaných policajtů. Chudák Olsen, protože tohle bylo hodně nedůstojné. A ten Asad... Jestli takhle vypadá režisérova představa o Asadovi, tak má nejhorší představivost na světě. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý prípad Oddelenia Q ( vyšetrovanie starých odložených prípadov ) s vyšetrovateľom Carlom a jeho asistentom Asadom je na prvý pohľad málo zaujímavý, udalosti však ukážu pravý opak. Výborná mysteriózna atmosféra sa vinie filmom ako červená niť, tvorcovia umne používajú flashbacky a hudba sa derie pod kožu. Záverečné finále je hodné severských drsných filmov posledných rokov. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka severskýho štryhu, která má vynikající neurčitou první půlku a nevraživýho hlavního hrdinu, jenž má tak nepříjemný charakter, až jsem z něho byl celej bez sebe. Je velká škoda, že se tvůrci zbytečně uchýliti k polopatickýmu vysvětlení, čímž degradovali celý příběh a potažmo i film na slabší 4*. Divím se, že to proběhlo našim kinem, protože tenhle kousek vypadá absolutně nepovšimnutě. Jako krimi jednorázovka naprosto OK. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Občas i neuvěřitelné je možné, ale přece jen se toho tady přehnalo přes moje oči trochu víc najednou, počínaje hororovou scénou se zuby a konče tím zázračným finálem, takže i když jsem vysloveně milovnice severských filmů, tak tady to Mikkel malinko přepísknul a emma tudíž zůstane při zemi s trojkou jak vyšitou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví i zmínky, které se vážou k České republice. Jednak je při scéně v trajektu dobře patrné auto značky Škoda, a také komisař Mørck (Nikolaj Lie Kaas) vypije v baru několik piv, kde mj. dostane na výběr i české. (Cheeter)
  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama