Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (131)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Laggies asi nebudou jednou z těch uchopitelnějších "přerostlý děcko potká regulérní děcko" dramedy, ale mně tahleta kombinace švihlosti a záměrný neohrabanosti zkrátka sedla. Protože film, co se soustavně dostává do těch nejvíc klišé situací, aby je řešil všelijakýma, jen ne klišovitýma způsobama...? To je prostě VONO! Sam Rockwell opět nemá chybu, jako ostatně vždycky poslední dobou. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pohodička, není to přeslazené, a dobře se na to čumí, malinko slabší rozjezd, ale to už tak u filmů prostě bývá. Obsazení v poho, jako Keira je mi ukradená, ale ve filmech se mi na ni dívá dobře, je to dobrá herečka, Sam Rockwell, to je prostě týpek, a Chloe, to je srdcovka. Celé téhle trojci to klape. Žádný velký hit, ale jednoduchý film, což je fajn, prostě život, láska, vztahy, pořád něco, takové nekonečné téma, a tenhle film to pojal tak, že se na to to dá dívat. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tohle je velice příjemná romantika. Megan má v hlavě guláš, což by už ve svém věku mít neměla. Navíc se z jejích kamarádek staly klasické slepice se zájmem o hadříky a lesk konzumního života. Jedné noci, kdy prchá ze svatby své nejlepší kámošky, kde jí její přítel mimochodem požádal o ruku, narazí na partu teenagerů. Zjistí, že se s nimi cítí líp, jde s nimi na večírek a už to jede. Cesty Páně jsou klikaté a štěstí nečeká na každém konci těchto cest. Ani tady to není jisté, ale je to romantika. Pěkně napsaná a zahraná. 80% ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

ani nevím, co mě vlastně nakonec přimělo si film pustit, asi jedině ten Sam Rockwell, o to silnější zásah přišel. člověk k tomu musí mít nějaký osobní reálie, aby se mohl identifikovat s hlavní hrdinkou, ale to se přesně stalo mně, chvílema mě to až dojímalo, a i takový různý minimoudra mi přišly strašně pravdivý. a ten Sam zafungoval. dojem 5* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lynn Shelton u mě zabodovala s nezávislým dramatem Sestra její sestry. Příjemně plynoucí konverzačku přináší i tentokrát, prohodí několik životních pravd, pár postav nechá na scestí a postupně je tlačí na tu, nebo tamtu stranu. Hořkosladká komedie představuje přerostlé dítě Keiru Knightley na prahu třicítky, která nemá práci ani žádnou praxi, respektive netuší, co chce jednou v životě dělat, která očekává, že lehce troubovitý přítel jednou poklekne na koleno, která nechápe své letité kamarádky, a která by si občas chtěla zkusit jen tak pro radost sjet na prkně. Pocitových snímků o „koulích na noze“ tu už bylo nesčetně, často s nevýraznou dějovou linkou, nicméně s hledáním té pravé životní cesty. I Keira zahazuje na týden „svůj“ život a nastěhuje se k náctileté náhodné kamarádce, která jí nebude soudit. A ta má osamělého tátu právníka, který se zdá být přísný, ale ve skutečnosti je to bourák s tváří (nedoceněného) Sama Rockwella. Každý udělá nějakou tu chybku, a přiznejme si, má je i scénář, ale ve výsledku to hlavně díky výtečným hercům skvěle klape, původně dokumentaristku Shelton milerád pochválím za solidní atmosféru a cynické rejpaly poprosím, ať jdou o dům dál. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama