Reklama

Reklama

Phar Lap: Národní hrdina

  • Austrálie Phar Lap (více)

Obsahy(1)

Phar Lap byl závodní kůň, kterému nikdo nevěřil. Naději a víru v něj měli jen zkušený trenér Telfort a malý chlapec Tommy, který se o něj staral. Snili o tom, že se kůň stane šampionem bez ohledu na jeho pět prvních porážek na začátku jeho závodní kariéry. Byla to právě dětská láska a emotivní sepětí mezi chlapcem a zvířetem, která udělala z Phar Lapa neporazitelného závodního koně. Jeho výsledky však byly mnoha lidem trnem v oku... (Mercury Praha)

(více)

Recenze (114)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vynikající australský snímek z dostihového prostředí. Příběh neporazitelného koně je natočen s citem a porozuměním pro tato zvířata, i pro sport, který reprezentují. Divák si po jeho shlédnutí koně prostě zamiluje a uvědomí si, že bohužel ne tato ušlechtilá zvířata, ale často lidé "tvoří" výsledky dostihů. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Technicky nemám co vytknout, ve všech ohledech to byla špičková práce a zajímavý příběh podle skutečné události, nicméně mě ten koník příliš nedojímal. Samozřejmě to bylo spíš o tom, jací jsou lidé zmrdi, ale tím, že to bylo z prostředí dostihů, které jsou mi vyloženě u prdele, tak jsem si tenhle snímek nemohl naplno užít. 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů mého dětství, které když jste tenkrát neviděli, jako byste nebyli (asi jako komixový pakárny dneska - ach, jak se doba mění). Všichni to tenkrát ořvali. Jak nemám rád filmy o zvířatech (páč je často dělají lidi co nemají o zvířatech ponětí) tak tohle byla jedna z těch výjimek. Je to tak dvacet let, docela rád bych si tyhle filmy zase zopáknul namísto toho, co je v bedně dneska. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus dobré filmařiny, dneska už se takové filmy netočí, doba si žádá více akce, emocí, vizuálních serepetiček apod. ..no to asi patří k přirozenému vývoji, nicméně zastavit se, vrátit se do starých časů a nechat si vyprávět je někdy moc příjemné a tenhle příběh koně bojovníka za to stojí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Phar Lap je považován za jednoho z nejlepších koní, co vkročili na americkou půdu, a ačkoliv v Americe startoval pouze jednou, v anketě 100 nejlepších koní USA 20. století obsadil 22. místo. (Zellie)
  • Phar Lap je do současnosti považován za nejznámějšího dostihového koně. (Ajinka126)
  • Skutečný Phar Lap žil v 30. letech 20. století. (Geriel)

Reklama

Reklama